Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Inrego inför inbytesgaranti för begagnad IT-utrustning

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Nu sjösätts Inregos inbytesgaranti för att ytterligare öka återanvändningen och minska miljöpåverkan från IT-utrustning. Den som t ex köper en dator av oss och vill köpa någon annan produkt inom två år får 25 procent av inköpspriset för den gamla produkten i rabatt på den nya genom att byta in den gamla produkten. För att tillverka en dator går det åt 1,8 ton råvaror, kemikalier och energi vilket belyser vikten av att utnyttja produkterna under längre tid. Genom rekonditionering, dataradering och uppgradering kan livslängden i regel förlängas med flera år. Det ger konkreta miljövinster. Syftet med inbytesgarantin är att öka återanvändningen av IT-produkter ytterligare och ge produkterna ett tredje liv. - Vi vill göra det ännu enklare för våra kunder att agera på ett miljöriktigt sätt och samtidigt se den ekonomiska nyttan med återanvändning. Att arbeta aktivt med ett bättre resursutnyttjande lönar sig och det blir väldigt tydligt genom att vi betalar tillbaka 25 procent av inköpspriset, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. Inbytesprodukter som inkommer till Inrego avidentifieras och hårddisk och minnen dataraderas på ett säkert sätt med certifierade raderingsprogram. Därefter genomförs en rad funktionstester, rekonditioneringsåtgärder och uppgraderingar för att förädla produkterna, säkerställa kvaliteten och förlänga livslängden. De produkter som är fullt funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd säljs på andrahandsmarknaden. Läs mer om inbytesgarantin på https://www.inregodirekt.se/information/inbytesgaranti/

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Inrego inför inbytesgaranti för begagnad IT-utrustning

2013-12-09
Nu sjösätts Inregos inbytesgaranti för att ytterligare öka återanvändningen och minska miljöpåverkan från IT-utrustning. Den som t ex köper en dator av oss och vill köpa någon annan produkt inom två år får 25 procent av inköpspriset för den gamla produkten i rabatt på den nya genom att byta in den gamla produkten.

För att tillverka en dator går det åt 1,8 ton råvaror, kemikalier och energi vilket belyser vikten av att utnyttja produkterna under längre tid. Genom rekonditionering, dataradering och uppgradering kan livslängden i regel förlängas med flera år. Det ger konkreta miljövinster.

Syftet med inbytesgarantin är att öka återanvändningen av IT-produkter ytterligare och ge produkterna ett tredje liv.

- Vi vill göra det ännu enklare för våra kunder att agera på ett miljöriktigt sätt och samtidigt se den ekonomiska nyttan med återanvändning. Att arbeta aktivt med ett bättre resursutnyttjande lönar sig och det blir väldigt tydligt genom att vi betalar tillbaka 25 procent av inköpspriset, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

Inbytesprodukter som inkommer till Inrego avidentifieras och hårddisk och minnen dataraderas på ett säkert sätt med certifierade raderingsprogram. Därefter genomförs en rad funktionstester, rekonditioneringsåtgärder och uppgraderingar för att förädla produkterna, säkerställa kvaliteten och förlänga livslängden. De produkter som är fullt funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd säljs på andrahandsmarknaden.

Läs mer om inbytesgarantin på https://www.inregodirekt.se/information/inbytesgaranti/
Källa: Inrego

Senaste nyheter