Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny serie golvvärmetermostater

https://www.klimatsmart.se/images/news/ebterm250x163.png

Ebecos nya serie termostater, EB-Therm 5-serien, är utvecklade för avancerad temperaturstyrning av främst golvvärme. De har nu blivit formstarkare för att möta kraven hos designmedvetna konsumenter, och utrustats med fler smarta funktioner som underlättar för både installatörer och användare. Installation i alla miljöer Fokus har varit att skapa en serie termostater som klarar kraven på värmeinstallation i varierande och krävande miljöer. De har därför försetts med följande egenskaper: • 16 A - säkrar tillförlitligheten vid stor belastning som vid installation med långa kablar i stora rum. • IP21 - garanterar säkerheten i fuktiga miljöer som badrum och uterum. • 1-polig brytare - bygger minimalt på djupet och ger en smidig installation. Installatörens arbete underlättas genom enkel montering och demontering, till exempel är alla plintar samlade på ett ställe. Villaägare och lägenhetsinnehavare uppskattar seriens användarvänlighet och de tydliga siffrorna i displayen och på termostaten. Låsfunktionerna gör dessutom serien praktiska i offentliga miljöer. Det finns tre modeller för olika behov: EB-Therm 55 - Utrustad med alla de viktigaste funktionerna, styrs via digital mikroprocessor och golvgivare. Ställs enkelt in med analogt rattreglage. EB-Therm 205 - Två förinställda energisparprogram. Både rums- och golvgivare för att kombinera komforttemperatur med ev. temperaturkrav på golvmaterial. Visar ärvärde, dubbla interna sensorer garanterar exakt mätning. Med bakgrundsbelyst och tydlig display - ljusintensiteten kan anpassas efter omgivningen för att ge bästa läslighet i alla ljus. EB-Therm 355 - Totalt fyra energisparprogram, varav ett möjliggör helt egna inställningar. Stor och tydlig display. Precis som på 205 finns rums- och golvgivare och ärvärdesvisning. Dessutom finns statistik över inkopplingstiden vilket ger kontroll över energiförbrukningen. En annan nyhet är tillbehör i form av utbytbara front cover, vilka passar två av de mest populära systemen på marknaden. Front till Elko Plus finns i svart och aluminium, och till Exxact i antracit och metallic. EB-Therm 205 och 355 är märkta med Energy Saver, symbolen för Ebecos energibesparande värmelösningar. Den nya serien lanseras i september 2011, och kommer att ingå i Ebecos golvvärmekit samt säljas separat. För mer information, kontakta: Julia Lorenz, 031-707 75 50, julia.lorenz@ebeco.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny serie golvvärmetermostater

2011-07-04
Ebecos nya serie termostater, EB-Therm 5-serien, är utvecklade för avancerad temperaturstyrning av främst golvvärme. De har nu blivit formstarkare för att möta kraven hos designmedvetna konsumenter, och utrustats med fler smarta funktioner som underlättar för både installatörer och användare.

Installation i alla miljöer
Fokus har varit att skapa en serie termostater som klarar kraven på värmeinstallation i varierande och krävande miljöer. De har därför försetts med följande egenskaper:
• 16 A - säkrar tillförlitligheten vid stor belastning som vid installation med långa kablar i stora rum.
• IP21 - garanterar säkerheten i fuktiga miljöer som badrum och uterum.
• 1-polig brytare - bygger minimalt på djupet och ger en smidig installation.

Installatörens arbete underlättas genom enkel montering och demontering, till exempel är alla plintar samlade på ett ställe. Villaägare och lägenhetsinnehavare uppskattar seriens användarvänlighet och de tydliga siffrorna i displayen och på termostaten. Låsfunktionerna gör dessutom serien praktiska i offentliga miljöer.

Det finns tre modeller för olika behov:
EB-Therm 55 - Utrustad med alla de viktigaste funktionerna, styrs via digital mikroprocessor och golvgivare. Ställs enkelt in med analogt rattreglage.

EB-Therm 205 - Två förinställda energisparprogram. Både rums- och golvgivare för att kombinera komforttemperatur med ev. temperaturkrav på golvmaterial. Visar ärvärde, dubbla interna sensorer garanterar exakt mätning. Med bakgrundsbelyst och tydlig display - ljusintensiteten kan anpassas efter omgivningen för att ge bästa läslighet i alla ljus.

EB-Therm 355 - Totalt fyra energisparprogram, varav ett möjliggör helt egna inställningar. Stor och tydlig display. Precis som på 205 finns rums- och golvgivare och ärvärdesvisning. Dessutom finns statistik över inkopplingstiden vilket ger kontroll över energiförbrukningen. En annan nyhet är tillbehör i form av utbytbara front cover, vilka passar två av de mest populära systemen på marknaden. Front till Elko Plus finns i svart och aluminium, och till Exxact i antracit och metallic.

EB-Therm 205 och 355 är märkta med Energy Saver, symbolen för Ebecos energibesparande värmelösningar.

Den nya serien lanseras i september 2011, och kommer att ingå i Ebecos golvvärmekit samt säljas separat.

För mer information, kontakta:
Julia Lorenz, 031-707 75 50, julia.lorenz@ebeco.se.
Källa: EBECO

Senaste nyheter