Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Spårvagnssäten blir Resole sneakers för miljömedvetna

https://www.klimatsmart.se/images/news/resole-gbg250x237.jpg

Gamla slitna spårvagnssäten från Göteborgs spårvägar har blivit till trendiga blå sneakers. Nu kan den miljömedvetna göteborgaren köpa en helt unik Göteborg-sko - Resole Gbg. Företaget Artex som hanterar utbyte av uttjänta säten åt Göteborgs spårvägar överlämnar tygbitarna till företaget Resole som specialiserar sig på att skapa unika sneakers av kollektivtrafikens slitna buss- och spårvagnssäten. Tyget från sätena tvättas noga och skickas sedan till en skotillverkare i Portugal. Hela processen, från materialval till tvättning och tillverkning, präglas av ett miljötänk som genomsyrar hela Resoles verksamhet. - Vi funderade länge på hur vi skulle kunna skapa en produkt som var både miljövänlig och trendig. Många av tygerna på bussar, tåg och spårvagnar som kör runt i Sverige är väldigt snygga och vi älskar skor. Vi inspirerades av idén och miljöaspekten men till utseendet är vår produkt helt unik, menar Milena Pramgård som tillsammans med sin man John har grundat företaget. Den första kollektionen som Resole släppte under 2014 tillverkades av tyger från Malmö- och Skånetrafiken. Dessa gröna och röda sneakers blev en stor hit och sålde snabbt slut på hemsidan. Nu förväntar sig företaget en lika stor succé i Göteborg. - Göteborgarna älskar sin stad – de är stolta. Vi tror att Resole Gbg kommer att uppskattas av människor i alla åldrar. Den är både snygg och bekväm samtidigt som produkten är miljöfrämjande och helt rätt i tiden, säger Milena. Från och med idag finns Resole Gbg att köpa på vår hemsida! För ytterligare information och beställning gå in på www.resole.se, mejla till oss på info@resole.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Spårvagnssäten blir Resole sneakers för miljömedvetna

2015-04-24
Sneakers gjorda av gamla spårvagnssäten
Gamla slitna spårvagnssäten från Göteborgs spårvägar har blivit till trendiga blå sneakers. Nu kan den miljömedvetna göteborgaren köpa en helt unik Göteborg-sko - Resole Gbg.

Företaget Artex som hanterar utbyte av uttjänta säten åt Göteborgs spårvägar överlämnar tygbitarna till företaget Resole som specialiserar sig på att skapa unika sneakers av kollektivtrafikens slitna buss- och spårvagnssäten. Tyget från sätena tvättas noga och skickas sedan till en skotillverkare i Portugal. Hela processen, från materialval till tvättning och tillverkning, präglas av ett miljötänk som genomsyrar hela Resoles verksamhet.

- Vi funderade länge på hur vi skulle kunna skapa en produkt som var både miljövänlig och trendig. Många av tygerna på bussar, tåg och spårvagnar som kör runt i Sverige är väldigt snygga och vi älskar skor. Vi inspirerades av idén och miljöaspekten men till utseendet är vår produkt helt unik, menar Milena Pramgård som tillsammans med sin man John har grundat företaget.

Den första kollektionen som Resole släppte under 2014 tillverkades av tyger från Malmö- och Skånetrafiken. Dessa gröna och röda sneakers blev en stor hit och sålde snabbt slut på hemsidan. Nu förväntar sig företaget en lika stor succé i Göteborg.

- Göteborgarna älskar sin stad – de är stolta. Vi tror att Resole Gbg kommer att uppskattas av människor i alla åldrar. Den är både snygg och bekväm samtidigt som produkten är miljöfrämjande och helt rätt i tiden, säger Milena.

Från och med idag finns Resole Gbg att köpa på vår hemsida!

För ytterligare information och beställning gå in på www.resole.se, mejla till oss på info@resole.se.

PS. Vi finns även på Instagram @resole.se och Facebook
www.facebook.com/resoleshoes
Källa: Resole

Senaste nyheter