Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Slow Fashion i din vardag

https://www.klimatsmart.se/images/news/woolly-bear250x151.jpg

Slow Fashion är för textilbranchen vad Slow Food är för gourmeter – en inställning till kläder som prioriterar färre, finare plagg, av högre kvalitet, med mindre miljöpåverkan och med en intressant och unik design. Vi på Woolly Bear bygger våra kollektioner utefter de förutsättningar vi har och utefter slow fashion principen. Det är anledningen till att du som kund idag inte hittar fullständiga kollektioner i vår butik. Först när vi identifierat material samt leverantörer som lever upp till våra högt ställda krav och utvecklat ett plagg vi känner oss 100% nöjda med, helt utifrån dessa förutsättningar, då startar vi produktionen. Det handlar om att mode måste bli långsiktigt. Först då kan vi skapa en klädindustri som är hållbar på riktigt. Låt slow fashion inspirera dig i din vardag genom att: - Tänka på hur och var dina kläder, skor och accessoarer kommer ifrån. - Gör medvetna och aktiva val. - Ta beslut som baseras på kvalitet snarare än på kvantitet. Färre plagg men i bättre kvalitet så att de håller längre är oftast billigare i längden. - Välj intressant och tidlös desig. - Se mode långsiktigt. Vackra plagg i bra kvalité är vackra oavsett om du bär det idag eller om tio år. - När du handlar nytt: välj hållbart. Välj plagg som tillverkats under bra villkor och med så lite negativ miljöpåverkan som möjligt. - Hitta nya sätt att uppdatera din garderob: lånegarderober, second hand och klädbyten. - Ta hand om dina kläder så att de håller längre. - - Tvätta mer sällan samt laga hål och putsa skor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Slow Fashion i din vardag

2016-11-18
Slow Fashion är för textilbranchen vad Slow Food är för gourmeter – en inställning till kläder som prioriterar färre, finare plagg, av högre kvalitet, med mindre miljöpåverkan och med en intressant och unik design.

Vi på Woolly Bear bygger våra kollektioner utefter de förutsättningar vi har och utefter slow fashion principen. Det är anledningen till att du som kund idag inte hittar fullständiga kollektioner i vår butik. Först när vi identifierat material samt leverantörer som lever upp till våra högt ställda krav och utvecklat ett plagg vi känner oss 100% nöjda med, helt utifrån dessa förutsättningar, då startar vi produktionen.

Det handlar om att mode måste bli långsiktigt. Först då kan vi skapa en klädindustri som är hållbar på riktigt.

Låt slow fashion inspirera dig i din vardag genom att:

- Tänka på hur och var dina kläder, skor och accessoarer kommer ifrån.
- Gör medvetna och aktiva val.
- Ta beslut som baseras på kvalitet snarare än på kvantitet. Färre plagg men i bättre kvalitet så att de håller längre är oftast billigare i längden.
- Välj intressant och tidlös desig.
- Se mode långsiktigt. Vackra plagg i bra kvalité är vackra oavsett om du bär det idag eller om tio år.
- När du handlar nytt: välj hållbart. Välj plagg som tillverkats under bra villkor och med så lite negativ miljöpåverkan som möjligt.
- Hitta nya sätt att uppdatera din garderob: lånegarderober, second hand och klädbyten.
- Ta hand om dina kläder så att de håller längre. - - Tvätta mer sällan samt laga hål och putsa skor.
Källa: Woolly Bear

Senaste nyheter