Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Grattis Eskilstuna till andraplatsen i årets Miljöbästa kommun

https://www.klimatsmart.se/images/news/eskilstuna_energi_och_milj__logo.png

Tidningen Miljöaktuellt granskar varje år kommunernas miljöarbete och 2012 utsågs Eskilstuna till Sveriges Miljöbästa kommun. 96 procent av Sveriges kommuner granskas och i år är Eskilstuna åter i topp och har hamnat på en fantastisk andraplats efter Upplands Väsby. För en vecka sedan presenterade tidningen Miljöaktuellt de tio kommuner som rankats till Sveriges Miljöbästa kommun 2013. Förutom Eskilstuna, som vann utmärkelsen förra året, nominerades Göteborgs stad, Karlstads kommun, Lerums kommun, Norrköpings kommun, Stockholms stad, Sundsvalls kommun, Upplands Väsby kommun, Västerås stad och Örebro kommun. 96 procent av landets kommuner deltar i tävlingen om att bli Sveriges miljöbästa kommun. Miljöaktuellt baserar granskningen på en egen kommunenkät, kompletterad med ett flertal andra faktorer som vägs in. Det gäller exempelvis resultat i Gröna bilisters kommunrankning och andel Grön flagg-certifierade skolor och förskolor. Nu är det klart att Eskilstuna rankats på en mycket hedrande andra plats. Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö jublar stolt över resultatet och berättar varför Eskilstuna ligger i framkant med sitt miljöarbete: - Eskilstuna kommun har under många år arbetat med miljön i stark fokus. Nu ger det resultat! Vi på Eskilstuna Energi och Miljö AB är stolta över att vi kan vara med och bidra i miljöarbetet bland annat genom optisk färgsortering och återvinning av avfall, kraftvärmeverk som drivs på biobränsle och Ekeby våtmark som renar det kommunala avloppsvattnet. Tillsammans med de duktiga Eskilstunaborna når vi fantastiska resultat. Jag tycker det är roligt att se att miljöarbetet börjar smitta av sig bland företagen och föreningarna i Eskilstuna. Intresset för tjänsten miljödiplomering som vi erbjuder är stor. Vårt miljöarbete fortsätter göra ständiga förbättringar och just nu arbetar vi på Eskilstuna Energi och Miljö med miljödiplomering av event. Först på tur är Eskilstuna Stadsfestival i början av augusti, säger Susanna. För mer information, kontakta: Susanna Thörn, miljöansvarig, Eskilstuna Energi och Miljö, 070-232 59 80.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Grattis Eskilstuna till andraplatsen i årets Miljöbästa kommun

2013-06-27
Tidningen Miljöaktuellt granskar varje år kommunernas miljöarbete och 2012 utsågs Eskilstuna till Sveriges Miljöbästa kommun. 96 procent av Sveriges kommuner granskas och i år är Eskilstuna åter i topp och har hamnat på en fantastisk andraplats efter Upplands Väsby.

För en vecka sedan presenterade tidningen Miljöaktuellt de tio kommuner som rankats till Sveriges Miljöbästa kommun 2013. Förutom Eskilstuna, som vann utmärkelsen förra året, nominerades Göteborgs stad, Karlstads kommun, Lerums kommun, Norrköpings kommun, Stockholms stad, Sundsvalls kommun, Upplands Väsby kommun, Västerås stad och Örebro kommun. 96 procent av landets kommuner deltar i tävlingen om att bli Sveriges miljöbästa kommun.

Miljöaktuellt baserar granskningen på en egen kommunenkät, kompletterad med ett flertal andra faktorer som vägs in. Det gäller exempelvis resultat i Gröna bilisters kommunrankning och andel Grön flagg-certifierade skolor och förskolor. Nu är det klart att Eskilstuna rankats på en mycket hedrande andra plats.

Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö jublar stolt över resultatet och berättar varför Eskilstuna ligger i framkant med sitt miljöarbete:

- Eskilstuna kommun har under många år arbetat med miljön i stark fokus. Nu ger det resultat! Vi på Eskilstuna Energi och Miljö AB är stolta över att vi kan vara med och bidra i miljöarbetet bland annat genom optisk färgsortering och återvinning av avfall, kraftvärmeverk som drivs på biobränsle och Ekeby våtmark som renar det kommunala avloppsvattnet. Tillsammans med de duktiga Eskilstunaborna når vi fantastiska resultat. Jag tycker det är roligt att se att miljöarbetet börjar smitta av sig bland företagen och föreningarna i Eskilstuna. Intresset för tjänsten miljödiplomering som vi erbjuder är stor. Vårt miljöarbete fortsätter göra ständiga förbättringar och just nu arbetar vi på Eskilstuna Energi och Miljö med miljödiplomering av event. Först på tur är Eskilstuna Stadsfestival i början av augusti, säger Susanna.

För mer information, kontakta:
Susanna Thörn, miljöansvarig, Eskilstuna Energi och Miljö, 070-232 59 80.

Senaste nyheter