Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Goodyear & Däckia på nya gröna däck

https://www.klimatsmart.se/images/news/gy_efficientgrip_m_svanen167X230.jpg

Däckproducenten Goodyear Dunlop och återförsäljaren Däckia har tillsammans möjliggjort ett nytt grönt kretsloppstänkande för däckbranschen. Grundstommen i det nya konceptet Däckia Eko Kretslopp är Goodyears framgångsrika miljödäck EfficientGrip, som både är Svanenmärkt och har fått toppbetyg i tester av bland annat tyska TÜV SÜD Automotive. Kretsloppskonceptet fick ett snabbt erkännande när Taxi Stockholm nyligen skrev ett ramavtal med Däckia till samtliga ca 1500 taxibilar i företaget. Totallösningen Däckia Eko Kretslopp bygger på att man erbjuder kunder flera olika gröna produkter för att kunna öka antalet miljödäck på vägarna. Förutom Svanenmärkta Goodyear EfficientGrip, innefattar konceptet också regummerade AGI-däck från Anderstorp. Johan Tegnér, kundansvarig på Däckia: - Att Taxi Stockholm väljer Svanenmärkta produkter genom Däckia Eko Kretslopp är både bättre för kundens däckekonomi och positivt för miljön. Det nylanserade konceptet består av fabriksnya gröna däck från Goodyear men tar också tillvara på åkarens använda däck och återanvänder dessa till miljövänliga regummerade däck. Daniele Östholm, Nordic Marketing Manager Goodyear Dunlop Nordic, kommenterar: - Ramavtalet mellan Däckia och Taxi Stockholm är ett starkt kvitto på Goodyears satsning på miljöinnovationer. Tack vare EfficientGrip kan vi minska trafikens inverkan på miljön utan att behöva kompromissa med Goodyears fokus på vägsäkerhet, något som naturligtvis prioriteras högt av både Sveriges yrkesförare och deras kunder. Överlägset gällande miljö och ekonomi enligt oberoende tester: Tyska TÜV SÜD Automotive, en av Europas ledande oberoende testnings- och certifierings-organisationer, har genomfört däcktester med fokus på miljöpåverkan som visar att Goodyear EfficientGrip överträffar konkurrenterna på en rad viktiga miljö- och säkerhetsparametrar: 13 % lägre rullmotstånd, 2 % kortare bromssträcka på våta och torra vägar samt 1,9 % lägre bränsleförbrukning. När tyska AutoBild testade EfficientGrip mot ett standarddäck uppmättes 11 % lägre bensinförbrukning vid en hastighet på 100 km/h, en märkbar positiv effekt både i plånboken och för miljön.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Goodyear & Däckia på nya gröna däck

2009-08-20
Däckproducenten Goodyear Dunlop och återförsäljaren Däckia har tillsammans möjliggjort ett nytt grönt kretsloppstänkande för däckbranschen. Grundstommen i det nya konceptet Däckia Eko Kretslopp är Goodyears framgångsrika miljödäck EfficientGrip, som både är Svanenmärkt och har fått toppbetyg i tester av bland annat tyska TÜV SÜD Automotive. Kretsloppskonceptet fick ett snabbt erkännande när Taxi Stockholm nyligen skrev ett ramavtal med Däckia till samtliga ca 1500 taxibilar i företaget.

Totallösningen Däckia Eko Kretslopp bygger på att man erbjuder kunder flera olika gröna produkter för att kunna öka antalet miljödäck på vägarna. Förutom Svanenmärkta Goodyear EfficientGrip, innefattar konceptet också regummerade AGI-däck från Anderstorp.

Johan Tegnér, kundansvarig på Däckia:

- Att Taxi Stockholm väljer Svanenmärkta produkter genom Däckia Eko Kretslopp är både bättre för kundens däckekonomi och positivt för miljön. Det nylanserade konceptet består av fabriksnya gröna däck från Goodyear men tar också tillvara på åkarens använda däck och återanvänder dessa till miljövänliga regummerade däck.

Daniele Östholm, Nordic Marketing Manager Goodyear Dunlop Nordic, kommenterar:

- Ramavtalet mellan Däckia och Taxi Stockholm är ett starkt kvitto på Goodyears satsning på miljöinnovationer. Tack vare EfficientGrip kan vi minska trafikens inverkan på miljön utan att behöva kompromissa med Goodyears fokus på vägsäkerhet, något som naturligtvis prioriteras högt av både Sveriges yrkesförare och deras kunder.

Överlägset gällande miljö och ekonomi enligt oberoende tester:
Tyska TÜV SÜD Automotive, en av Europas ledande oberoende testnings- och certifierings-organisationer, har genomfört däcktester med fokus på miljöpåverkan som visar att Goodyear EfficientGrip överträffar konkurrenterna på en rad viktiga miljö- och säkerhetsparametrar: 13 % lägre rullmotstånd, 2 % kortare bromssträcka på våta och torra vägar samt 1,9 % lägre bränsleförbrukning. När tyska AutoBild testade EfficientGrip mot ett standarddäck uppmättes 11 % lägre bensinförbrukning vid en hastighet på 100 km/h, en märkbar positiv effekt både i plånboken och för miljön.

Senaste nyheter