Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Karin Bojs tilldelas Miljöpriset 2018

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenska-ingenjorer-karin-bojs250x293.jpg

Journalisten och författaren Karin Bojs, som tidigare bland annat varit vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter, får Sveriges Ingenjörers miljöpris på 75 000 kronor. Hon prisas för för sina journalistiska insatser på miljö- och klimatområdet, präglade av fakta och förståelse. - Karin Bojs kännetecken är att aldrig slira med fakta utan utgå från de belägg som vetenskapen ger. Det gäller inte minst i miljöfrågor, exempelvis rörande hantering av kemiska produkter och klimatförändringar. Ytterligare ett kännetecken är att hon på ett lättbegripligt sätt förklarar svåra frågor om hur de påverkar människor i vardagen, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer och ordförande i Miljöpriskommittén. Karin Bojs är idag verksam som författare och vetenskapsjournalist inom bland annat genetik, historia och klimat. Under flera år var hon redaktör och chef på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion. Hon medverkar fortfarande regelbundet i samma tidning som krönikör. Tidigare har hon fått flera andra stora pris, däribland Kunskapspriset 2008 av Nationalencyklopedin och Augustpriset 2015 samt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens mediapris 2001. Hon är även hedersdoktor vid Stockholms universitet. Miljöpriset är del av Miljödagen, som Sveriges Ingenjörer arrangerar den 15 februari i Stockholm. Sveriges Ingenjörs miljöpris är en årlig belöning på 75 000 till personer som på ett förtjänstfullt sätt skildrar miljöfrågor. Pristagaren utses av Miljöpriskommiteén. Bland tidigare pristagare finns vetenskapsjournalisten Henrik Ekman, miljöjournalisten Charlotte Permell, författaren Kerstin Ekman, klimatforskaren Christian Azar och miljödebattören Stefan Edman.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Karin Bojs tilldelas Miljöpriset 2018

2018-02-13
Årets miljöpristagare Karin Bojs
Journalisten och författaren Karin Bojs, som tidigare bland annat varit vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter, får Sveriges Ingenjörers miljöpris på 75 000 kronor. Hon prisas för för sina journalistiska insatser på miljö- och klimatområdet, präglade av fakta och förståelse.

- Karin Bojs kännetecken är att aldrig slira med fakta utan utgå från de belägg som vetenskapen ger. Det gäller inte minst i miljöfrågor, exempelvis rörande hantering av kemiska produkter och klimatförändringar. Ytterligare ett kännetecken är att hon på ett lättbegripligt sätt förklarar svåra frågor om hur de påverkar människor i vardagen, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer och ordförande i Miljöpriskommittén.

Karin Bojs är idag verksam som författare och vetenskapsjournalist inom bland annat genetik, historia och klimat. Under flera år var hon redaktör och chef på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion. Hon medverkar fortfarande regelbundet i samma tidning som krönikör.

Tidigare har hon fått flera andra stora pris, däribland Kunskapspriset 2008 av Nationalencyklopedin och Augustpriset 2015 samt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens mediapris 2001. Hon är även hedersdoktor vid Stockholms universitet.

Miljöpriset är del av Miljödagen, som Sveriges Ingenjörer arrangerar den 15 februari i Stockholm.

Sveriges Ingenjörs miljöpris är en årlig belöning på 75 000 till personer som på ett förtjänstfullt sätt skildrar miljöfrågor. Pristagaren utses av Miljöpriskommiteén. Bland tidigare pristagare finns vetenskapsjournalisten Henrik Ekman, miljöjournalisten Charlotte Permell, författaren Kerstin Ekman, klimatforskaren Christian Azar och miljödebattören Stefan Edman.
Foto: Ulrica Zwenger

Senaste nyheter