Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mockfjärds miljöfönster först i Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/mockfjards250x55.jpg

I dagarna lanserar Mockfjärds Fönstermästaren miljöfönstret Premium Green. Det är ett fönster i trä med aluminiumutsida, designat att möta alla de krav som den miljömedvetne konsumenten har på sitt fönster. Att dåliga fönster kan står för över en tredjedel av energiförlusterna i en villa är numera allmänt känt och har lett till en stor ökning av försäljningen av energieffektiva fönster. Nu tar Mockfjärds Fönstermästaren det hela ett steg längre och lanserar Premium Green, ett energieffektivt fönster som också i övrigt är helt designat med tanke på miljön. - När vi gjorde Premium Green så valde vi att ta med miljöaspekten i hela processen istället för att bara koncentrera oss på fönstrets isoleringsförmåga, säger Johanna Eriksson, Marknadschef på Mockfjärds Fönstermästaren och fortsätter: - Valet av fönster är ett viktigt miljöval. Vi ville så långt som möjligt dra vårt strå till stacken och ge de miljömedvetna konsumenterna ett bra alternativ som går längre än bara funktionen. Det här är ett välisolerat fönster som även i val av material, färgtyper och tillverkningsprocesser har låg miljöpåverkan. Det är tillverkat av FSC-ceritiferat trä vilket garanterar att skogen brukas på ett miljöanpassat sätt och efter fönsterbytet ser vi till att de gamla fönstren källsorteras och återvinns. Fönstret, som är märkt med såväl energiklass A som Svanen, är en uppföljare till Mockfjärds storsäljare Mockfjärd Premium. Mockfjärds Fönstermästaren arbetar uteslutande med fönsterbyten. De gamla fönster som tas om hand vid fönsterbytet kommer enligt företaget att bli återvunna enligt de kommunala regelverken. - Genom att köpa ett energieffektivt fönster så kan man spara pengar. Genom att köpa Premium Green så sparar man även miljön, avslutar Johanna Eriksson. För ytterligare information, kontakta: Johanna Eriksson, marknadschef, Mockfjärds Fönstermästaren, 0241-79 36 44, 0704-80 20 74, johanna.eriksson@mockfjards.se Mockfjärds Fönstermästaren erbjuder kvalitetsfönster, dörrar och monteringsarbeten till egna hem och bostadsrätter. Det helhetskoncept som erbjuds våra kunder innefattar rådgivning, måttagning, planering och installation av fönster och dörrar. Mockfjärds Fönster AB grundades 1997 av bröderna Veli-Matti och Tero Heikkinen och ägs sedan 2007 till 75% av Svenska Fönster (SF), som är en av Sveriges största tillverkare av fasadfönster och fönsterdörrar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mockfjärds miljöfönster först i Sverige

2009-08-27
I dagarna lanserar Mockfjärds Fönstermästaren miljöfönstret Premium Green. Det är ett fönster i trä med aluminiumutsida, designat att möta alla de krav som den miljömedvetne konsumenten har på sitt fönster.

Att dåliga fönster kan står för över en tredjedel av energiförlusterna i en villa är numera allmänt känt och har lett till en stor ökning av försäljningen av energieffektiva fönster. Nu tar Mockfjärds Fönstermästaren det hela ett steg längre och lanserar Premium Green, ett energieffektivt fönster som också i övrigt är helt designat med tanke på miljön.

- När vi gjorde Premium Green så valde vi att ta med miljöaspekten i hela processen istället för att bara koncentrera oss på fönstrets isoleringsförmåga, säger Johanna Eriksson, Marknadschef på Mockfjärds Fönstermästaren och fortsätter:

- Valet av fönster är ett viktigt miljöval. Vi ville så långt som möjligt dra vårt strå till stacken och ge de miljömedvetna konsumenterna ett bra alternativ som går längre än bara funktionen. Det här är ett välisolerat fönster som även i val av material, färgtyper och tillverkningsprocesser har låg miljöpåverkan. Det är tillverkat av FSC-ceritiferat trä vilket garanterar att skogen brukas på ett miljöanpassat sätt och efter fönsterbytet ser vi till att de gamla fönstren källsorteras och återvinns.

Fönstret, som är märkt med såväl energiklass A som Svanen, är en uppföljare till Mockfjärds storsäljare Mockfjärd Premium. Mockfjärds Fönstermästaren arbetar uteslutande med fönsterbyten. De gamla fönster som tas om hand vid fönsterbytet kommer enligt företaget att bli återvunna enligt de kommunala regelverken.

- Genom att köpa ett energieffektivt fönster så kan man spara pengar. Genom att köpa Premium Green så sparar man även miljön, avslutar Johanna Eriksson.

För ytterligare information, kontakta: Johanna Eriksson, marknadschef, Mockfjärds Fönstermästaren, 0241-79 36 44, 0704-80 20 74, johanna.eriksson@mockfjards.se

Mockfjärds Fönstermästaren erbjuder kvalitetsfönster, dörrar och monteringsarbeten till egna hem och bostadsrätter. Det helhetskoncept som erbjuds våra kunder innefattar rådgivning, måttagning, planering och installation av fönster och dörrar. Mockfjärds Fönster AB grundades 1997 av bröderna Veli-Matti och Tero Heikkinen och ägs sedan 2007 till 75% av Svenska Fönster (SF), som är en av Sveriges största tillverkare av fasadfönster och fönsterdörrar.

Senaste nyheter