Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig utomhusfärg från Färgbygge

https://www.klimatsmart.se/images/news/fargbygge-slamfarg250b.jpg

Slamfärg är traditionellt sett den vanligaste färgen som använts till röda torp och stugor. Men idag är det också vanligt att andra byggnader målas med miljövänlig slamfärg, då kulörerna och fördelarna med färgen är många. Om du använder Färgbygge Slamfärg slipper du normalt att skrapa gammal flagande färg vid ommålning. Ditt hus håller sig längre än med många andra utomhusfärger, dessutom får det en vackert matt lyster oavsett val av kulör. Just nu erbjuder vi 15% rabatt på Färgbygges miljövänliga Slamfärg. Den största fördelen är ändå att Färgbygge Slamfärg är ett naturligt val för dig som värnar om miljön. Liksom alla våra produkter är Färgbygge Slamfärg tillverkad helt av naturliga förnyelsebara råvaror och finns, förutom i klassiskt röd, i ytterligare 32 olika kulörer gjorda helt på naturliga färgpigment – varför inte pröva en av våra andra spännande nyanser? Färgbygges miljövänliga Slamfärg utgår från Riksantikvarieämbetets recept och är framställd i gammal svensk tradition. Färgen passar utmärkt för målning utomhus på nytt obehandlat sågat trä eller på ytor som tidigare målats med slamfärg. Undvik att måla med Färgbygge Slamfärg på hyvlat trä. Slamfärg fungerar inte på hyvlat trä, eller på trä som av andra anledningar inte är sugande. Vid målning ska ytan vara ren, torr och fri från smuts och fett. Täck över fönster, husgrund och stuprör innan du börjar måla för att undvika färgstänk. Obehandlat sågat virke grundas med Färgbygge Slamfärg förtunnad med 20% vatten och färdigmålas med en strykning oförtunnad färg. Vid ommålning av tidigare slamfärgsmålade ytor räcker det normalt att rengöra ytan genom att borsta med en mjuk kvast eller borste och därefter stryka ett tunt lager med oförtunnad Färgbygge Slamfärg. Vid målning med Färgbygge Slamfärg är det viktigt att tänka på sol, väder och vind. Fukthalten i virket bör inte överstiga 8% och lägsta temperatur för målning är +5°C. Måla inte på starkt solvärmda ytor eller om det föreligger risk för dagg eller frost. Generellt är det idealiskt att applicera färgen en relativt varm och torr dag då det är mulet, men inte föreligger risk för regn. Glöm inte bort att röra om färgen grundligt före användning. Färgbygges miljövänliga Slamfärg ger en rustik yta som åldras vackert och färgen vittrar med tiden bort från ytan. Underhåll av färgen är olika beroende på sol, vind och vatten och tiden för ommålning kan variera från hus till hus. Du är varmt välkommen att kontakta oss på 08-551 747 50 eller info@fargbygge.se,om du har några frågor kring Färgbygges Slamfärg, eller för beställning av färgprover eller färg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig utomhusfärg från Färgbygge

2009-06-28
Slamfärg är traditionellt sett den vanligaste färgen som använts till röda torp och stugor. Men idag är det också vanligt att andra byggnader målas med miljövänlig slamfärg, då kulörerna och fördelarna med färgen är många. Om du använder Färgbygge Slamfärg slipper du normalt att skrapa gammal flagande färg vid ommålning. Ditt hus håller sig längre än med många andra utomhusfärger, dessutom får det en vackert matt lyster oavsett val av kulör.

Just nu erbjuder vi 15% rabatt på Färgbygges miljövänliga Slamfärg.

Den största fördelen är ändå att Färgbygge Slamfärg är ett naturligt val för dig som värnar om miljön. Liksom alla våra produkter är Färgbygge Slamfärg tillverkad helt av naturliga förnyelsebara råvaror och finns, förutom i klassiskt röd, i ytterligare 32 olika kulörer gjorda helt på naturliga färgpigment – varför inte pröva en av våra andra spännande nyanser?

Färgbygges miljövänliga Slamfärg utgår från Riksantikvarieämbetets recept och är framställd i gammal svensk tradition. Färgen passar utmärkt för målning utomhus på nytt obehandlat sågat trä eller på ytor som tidigare målats med slamfärg. Undvik att måla med Färgbygge Slamfärg på hyvlat trä. Slamfärg fungerar inte på hyvlat trä, eller på trä som av andra anledningar inte är sugande.

Vid målning ska ytan vara ren, torr och fri från smuts och fett. Täck över fönster, husgrund och stuprör innan du börjar måla för att undvika färgstänk. Obehandlat sågat virke grundas med Färgbygge Slamfärg förtunnad med 20% vatten och färdigmålas med en strykning oförtunnad färg. Vid ommålning av tidigare slamfärgsmålade ytor räcker det normalt att rengöra ytan genom att borsta med en mjuk kvast eller borste och därefter stryka ett tunt lager med oförtunnad Färgbygge Slamfärg.

Vid målning med Färgbygge Slamfärg är det viktigt att tänka på sol, väder och vind. Fukthalten i virket bör inte överstiga 8% och lägsta temperatur för målning är +5°C. Måla inte på starkt solvärmda ytor eller om det föreligger risk för dagg eller frost. Generellt är det idealiskt att applicera färgen en relativt varm och torr dag då det är mulet, men inte föreligger risk för regn. Glöm inte bort att röra om färgen grundligt före användning.

Färgbygges miljövänliga Slamfärg ger en rustik yta som åldras vackert och färgen vittrar med tiden bort från ytan. Underhåll av färgen är olika beroende på sol, vind och vatten och tiden för ommålning kan variera från hus till hus.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på 08-551 747 50 eller info@fargbygge.se,om du har några frågor kring Färgbygges Slamfärg, eller för beställning av färgprover eller färg.

Senaste nyheter