Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig hartsgrund från Färgbygge

https://www.klimatsmart.se/images/news/hartsgrund230x175b.jpg

Färgbygges Hartsgrund är en ren naturprodukt tillverkad av naturliga förnyelsebara råvaror som inte belastar vårt kretslopp. Det är en färglös, vattenbaserad och diffusionsöppen färg som passar utmärkt för målning inomhus på obehandlade ytor. Passar utmärkt till underlag som betong, puts och trä. Hartsgrund används som underlag för Färgbygges Bivaxlasyr eller Operavit. Man kan med fördel använda pigment från vårt stora sortiment för att färgsätta färgen. Den ger en matt men ändå skyddande yta och är lätt att applicera. En kombination mellan beprövad kvistlack och det senaste vi lärt oss om naturvänlig färg. Vi använder hartser, som kommer ifrån barrträd i Amerika, citrusterpentin som utvinns ur appelsinskal och de bästa linoljorna på marknaden. Hartsgrund doftar av timjanolja. Bindemedlet är mjölkprotein och lösningsmedlet är vatten. Vi använder oss av en särskild schellack som inte behöver lösas i alkohol. Det är den som ger den hårda ytan. Hartsgund, i kombination med Färgbygges äkta pigment, är den smartaste miljöfärgen oavsett om du är ute efter en betseffekt eller vill lägga grunden för en vacker lasyr. Vid målning ska ytan vara, torr och fri från smuts och fett. Hartsgrund stryks med pensel eller lasyrborste. Rör om grundligt före användning. Förpackning: 1, 5 och 10 liter. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Färgbygge Hartsgrund, eller beställning av färgprover eller färg. Du når oss på 08-551 747 50, info@fargbygge.se eller på vår hemsida www.fargbygge.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig hartsgrund från Färgbygge

2010-07-23
Färgbygges Hartsgrund är en ren naturprodukt tillverkad av naturliga förnyelsebara råvaror som
inte belastar vårt kretslopp.

Det är en färglös, vattenbaserad och diffusionsöppen färg som passar utmärkt för målning inomhus på obehandlade ytor. Passar utmärkt till underlag som betong, puts och trä. Hartsgrund används som underlag för Färgbygges Bivaxlasyr eller Operavit.

Man kan med fördel använda pigment från vårt stora sortiment för att färgsätta färgen.

Den ger en matt men ändå skyddande yta och är lätt att applicera. En kombination mellan beprövad kvistlack och det senaste vi lärt oss om naturvänlig färg.

Vi använder hartser, som kommer ifrån barrträd i Amerika, citrusterpentin som utvinns ur appelsinskal och de bästa linoljorna på marknaden.

Hartsgrund doftar av timjanolja. Bindemedlet är mjölkprotein och lösningsmedlet är vatten. Vi använder oss av en särskild schellack som inte behöver lösas i alkohol. Det är den som ger den hårda ytan.

Hartsgund, i kombination med Färgbygges äkta pigment, är den smartaste miljöfärgen oavsett om du är ute efter en betseffekt eller vill lägga grunden för en vacker lasyr.

Vid målning ska ytan vara, torr och fri från smuts och fett. Hartsgrund stryks med pensel eller lasyrborste. Rör om grundligt före användning.

Förpackning: 1, 5 och 10 liter.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring Färgbygge Hartsgrund, eller beställning av färgprover eller färg. Du når oss på 08-551 747 50, info@fargbygge.se eller på vår hemsida www.fargbygge.se.
Källa: Färgbygge

Senaste nyheter