Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekosvensson målar med linoljefärg

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekosvenssonmalat188x250.jpg

Förra sommaren renoverade vi så gott som hela övervåningen. Vi lade in ett nytt trägolv, slipade ett befintligt dito, målade alla väggar med äggoljetempera och sedan golven med vit linoljefärg. Det var ett stort jobb men resultatet blev mycket, mycket bra. Nu har vi njutit av de vackra vitmålade, ägg- och linoljelevande rummen hela vintern. Det är fantastiskt med organiska och miljövänliga färger när allt fungerar. I år bestämde vi oss för att lägga in trägolv i flera rum på nedervåningen för att sedan måla dem också med linoljefärg. Varför inte…?! Vi var ju så nöjda med det vi gjort förra året… Vi var sent ute och kunde därför inte anlita någon behörig snickare eller linoljemålare så vi kontaktade en allt-i-allo-firma. Vi tyckte att det bara var för oss att förklara för dem hur man gör. Hur svårt kan det va? Fortsättningen är så klassisk att den är mer än pinsam… Hantverkarna vi anlitade var mycket villiga och händiga på väldigt många sätt men de hade aldrig arbetat med linoljefärg och vi lyckades inte få över en tillräckligt tydlig kommunikation till dem att arbeta utifrån… så nu står vi här med ett linoljegolv som inte torkar för att det blivit målat med för tjockt lager färg. Just nu väntar jag på ett samtal från Ovolin i Örebro där vi köpt många liter både linolje- och äggoljefärg genom åren. Ett toppenställe med mycket bra service. De lovade att de skulle hjälpa till och ta reda på hur vi tar ett steg härifrån på bästa sätt. Fick också några lugnande råd av Per Edlunds Målerifirma tidigare i dag. Även han härifrån Örebro. Jag ringde 070-638 97 75 (hittar ingen hemsida). Per är specialist på bland annat linoljefärg och varmt rekommenderad av till exempel Ovolin. Undrar just hur den här hösten kommer att bli i Ekosvensson huset? Fortsättning följer… Gita Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekosvensson målar med linoljefärg

2011-08-12
Resultatet efter förra sommarens jobb.
Förra sommaren renoverade vi så gott som hela övervåningen. Vi lade in ett nytt trägolv, slipade ett befintligt dito, målade alla väggar med äggoljetempera och sedan golven med vit linoljefärg. Det var ett stort jobb men resultatet blev mycket, mycket bra. Nu har vi njutit av de vackra vitmålade, ägg- och linoljelevande rummen hela vintern. Det är fantastiskt med organiska och miljövänliga färger när allt fungerar.

I år bestämde vi oss för att lägga in trägolv i flera rum på nedervåningen för att sedan måla dem också med linoljefärg. Varför inte…?! Vi var ju så nöjda med det vi gjort förra året…

Vi var sent ute och kunde därför inte anlita någon behörig snickare eller linoljemålare så vi kontaktade en allt-i-allo-firma. Vi tyckte att det bara var för oss att förklara för dem hur man gör. Hur svårt kan det va? Fortsättningen är så klassisk att den är mer än pinsam…

Hantverkarna vi anlitade var mycket villiga och händiga på väldigt många sätt men de hade aldrig arbetat med linoljefärg och vi lyckades inte få över en tillräckligt tydlig kommunikation till dem att arbeta utifrån… så nu står vi här med ett linoljegolv som inte torkar för att det blivit målat med för tjockt lager färg.

Just nu väntar jag på ett samtal från Ovolin i Örebro där vi köpt många liter både linolje- och äggoljefärg genom åren. Ett toppenställe med mycket bra service. De lovade att de skulle hjälpa till och ta reda på hur vi tar ett steg härifrån på bästa sätt. Fick också några lugnande råd av Per Edlunds Målerifirma tidigare i dag. Även han härifrån Örebro. Jag ringde 070-638 97 75 (hittar ingen hemsida). Per är specialist på bland annat linoljefärg och varmt rekommenderad av till exempel Ovolin.

Undrar just hur den här hösten kommer att bli i Ekosvensson huset? Fortsättning följer…

Gita Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter