Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Energieffektiviseringsprojekt 20 oktober

https://www.klimatsmart.se/images/news/sust135x84d.jpg

Onsdagen den 20 oktober kommer Skolstadens 3000 elever att samlas för en heldag som utgör startskottet för projektet Den hållbara Skolstaden – Sveriges största energieffektiviseringsprojekt i skolmiljö. Projektets kick-off kommer att ske över hela Helsingborg. Dagen innehåller både föreläsningar, studiebesök och aktiviteter. Eleverna kommer att röra sig mellan Skolstadens campus, Busspunkten, Fredriksdal, Ishallen, Miljöbyrån och Renhållningsverket – för att nämna några. Uppdragen varierar från att driva en bilbana med muskelkraft (för att få en känsla för vad enheter som kWh betyder) till globala miljöperspektiv. Bland det mer spektakulära finns tre elbilar som visas upp. Dagen inleds klockan 09.00 och eleverna kommer att arbetar klassvis med uppdrag att lösa så många uppgifter som möjligt fram till klockan 16.00. Det detaljerade programmet varierar mellan klasserna, men stationerna är desamma för alla klasser. De tre klasser i respektive årskurs som samlat flest poäng under dagen vinner 50.000 kronor att användas till egna projekt inom energi- och miljöområdet under läsåret! För mer information: Liz Adamsson, delprojektledare Sust, 0706-92 10 10 Hans Dahlqvist, rektor NV, 0732-31 12 19 Fredrik Karlsson, Sust, tfn 0766-28 56 01 Den hållbara Skolstaden ska energieffektivisera Skolstaden i Helsingborg. Projektet ska också stå modell för hur energieffektiviseringsarbete kan bedrivas i skolor utifrån kunskapen om betydelsen av beteendeförändringar hos de anställda och elever som vistas i lokalerna. Energifrågor vävs in i undervisningen och elever kommer delvis att sätta målen för projektet. Både elever och personal kommer att lägga fram egna idéer och testa dem i praktiken. Projektet är ett samarbete mellan Skolstaden, Sustainable Innovation (Sust), Lunds Universitet/Campus Helsingborg, Kärnfastigheter, Öresundskraft och miljöförvaltningen i Helsingborg och stöds ekonomiskt av Energimyndigheten. Sustainable Innovation (Sust) fungerar som en innovationsarena inom vardagsnära energieffektivisering och är ett samarbete mellan företag, forskare och myndigheter. Verksamheten bedrivs i huvudsak genom storskaliga projekt som testar och demonstrerar energieffektiv teknik. För mer information: www.sust.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Energieffektiviseringsprojekt 20 oktober

2010-10-19
Onsdagen den 20 oktober kommer Skolstadens 3000 elever att samlas för en heldag som utgör startskottet för projektet Den hållbara Skolstaden – Sveriges största energieffektiviseringsprojekt i skolmiljö.

Projektets kick-off kommer att ske över hela Helsingborg. Dagen innehåller både föreläsningar, studiebesök och aktiviteter. Eleverna kommer att röra sig mellan Skolstadens campus, Busspunkten, Fredriksdal, Ishallen, Miljöbyrån och Renhållningsverket – för att nämna några. Uppdragen varierar från att driva en bilbana med muskelkraft (för att få en känsla för vad enheter som kWh betyder) till globala miljöperspektiv. Bland det mer spektakulära finns tre elbilar som visas upp.

Dagen inleds klockan 09.00 och eleverna kommer att arbetar klassvis med uppdrag att lösa så många uppgifter som möjligt fram till klockan 16.00. Det detaljerade programmet varierar mellan klasserna, men stationerna är desamma för alla klasser.

De tre klasser i respektive årskurs som samlat flest poäng under dagen vinner 50.000 kronor att användas till egna projekt inom energi- och miljöområdet under läsåret!

För mer information:
Liz Adamsson, delprojektledare Sust, 0706-92 10 10
Hans Dahlqvist, rektor NV, 0732-31 12 19
Fredrik Karlsson, Sust, tfn 0766-28 56 01

Den hållbara Skolstaden ska energieffektivisera Skolstaden i Helsingborg. Projektet ska också stå modell för hur energieffektiviseringsarbete kan bedrivas i skolor utifrån kunskapen om betydelsen av beteendeförändringar hos de anställda och elever som vistas i lokalerna. Energifrågor vävs in i undervisningen och elever kommer delvis att sätta målen för projektet. Både elever och personal kommer att lägga fram egna idéer och testa dem i praktiken.

Projektet är ett samarbete mellan Skolstaden, Sustainable Innovation (Sust), Lunds Universitet/Campus Helsingborg, Kärnfastigheter, Öresundskraft och miljöförvaltningen i Helsingborg och stöds ekonomiskt av Energimyndigheten.

Sustainable Innovation (Sust) fungerar som en innovationsarena inom vardagsnära energieffektivisering och är ett samarbete mellan företag, forskare och myndigheter.
Verksamheten bedrivs i huvudsak genom storskaliga projekt som testar och demonstrerar energieffektiv teknik.
För mer information: www.sust.se

Senaste nyheter