Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Soulglow Svanenmärkt hårvård

https://www.klimatsmart.se/images/news/schamposoulglow95x250.jpg

Soulglow är det första märket för professionell hårvård som Svanenmärks i Sverige. Sedan tidigare säljs produkterna i Danmark och nu kommer hårvårdsserien att introduceras i vårt land. Serien består av schampo, conditioner och mud wax. – Äntligen finns det Svanenmärkta produkter för frisörsalonger. Vi vet att intresset för miljömärkning är stort hos frisörer. Nu finns chansen att göra verklig skillnad för miljön genom att ta in dessa Svanenmärkta alternativ, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen. Soulglow är en serie produkter som tagits fram i samarbete med ett danskt laboratorium, etablerade frisörer och deras kunder i Danmark. Ingredienserna kommer främst från växtriket och produkterna ska funka för hela familjen. – Vi ville ta fram en produkt som motsvarar kraven från frisörer och kunder och som samtidigt klarar Svanens höga miljökrav. Vår serie vänder sig till personer som vill använda produkter utan miljö- och hälsoskadliga tillsatser. Särskilt unga människor lägger ned mycket tid och pengar på sitt hår och vi vill att de också ska tänka på sin hälsa och miljö i framtiden, säger Klaus Vedersö på Soulglow i Sverige. Svanen står för att produkterna innehåller så skonsamma ämnen som möjligt ur miljö- och hälsosynpunkt, både vid användning och när de så småningom når våra reningsverk och vattendrag. Svanens krav utesluter många ämnen som är vanliga i traditionella hårvårdsprodukter. Kortfattat kan sägas att Svanenmärkta produkter: •minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen •främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen •ger säkrare och kvalitetstestade produkter •minskar miljöbelastning från förpackningar För mer information kontakta: Klaus Vedersö, svensk agent för Soulglow, 0722-006 464, mail@care4hair.se, Karin Carlsson, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige, 0707-190 493, karin.carlsson@svanen.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Soulglow Svanenmärkt hårvård

2010-09-27
Soulglow är det första märket för professionell hårvård som Svanenmärks i Sverige. Sedan tidigare säljs produkterna i Danmark och nu kommer hårvårdsserien att introduceras i vårt land. Serien består av schampo, conditioner och mud wax.

– Äntligen finns det Svanenmärkta produkter för frisörsalonger. Vi vet att intresset för miljömärkning är stort hos frisörer. Nu finns chansen att göra verklig skillnad för miljön genom att ta in dessa Svanenmärkta alternativ, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen.

Soulglow är en serie produkter som tagits fram i samarbete med ett danskt laboratorium, etablerade frisörer och deras kunder i Danmark. Ingredienserna kommer främst från växtriket och produkterna ska funka för hela familjen.

– Vi ville ta fram en produkt som motsvarar kraven från frisörer och kunder och som samtidigt klarar Svanens höga miljökrav. Vår serie vänder sig till personer som vill använda produkter utan miljö- och hälsoskadliga tillsatser. Särskilt unga människor lägger ned mycket tid och pengar på sitt hår och vi vill att de också ska tänka på sin hälsa och miljö i framtiden, säger Klaus Vedersö på Soulglow i Sverige.

Svanen står för att produkterna innehåller så skonsamma ämnen som möjligt ur miljö- och hälsosynpunkt, både vid användning och när de så småningom når våra reningsverk och vattendrag. Svanens krav utesluter många ämnen som är vanliga i traditionella hårvårdsprodukter.

Kortfattat kan sägas att Svanenmärkta produkter:

•minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen
•främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen
•ger säkrare och kvalitetstestade produkter
•minskar miljöbelastning från förpackningar

För mer information kontakta: Klaus Vedersö, svensk agent för Soulglow, 0722-006 464, mail@care4hair.se,
Karin Carlsson, affärsområdeschef Miljömärkning Sverige, 0707-190 493, karin.carlsson@svanen.se.
Källa: Soulglow

Senaste nyheter