Redaktör:
Gita Ljunggren
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
2019-10-08
Lilla Bjers vinnare 360°Lighthouse
KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland vann KRAVs nya pris 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Många priser delades ut till Nordens mest hållbara restauranger, flera av dem är KRAV-certifierade. Vinnarna presenteras i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
Källor: KRAV, 360°EatGuide
Senaste nyheter
-
2021-12-03
Försäljningen av KRAV-märkt julskinka ökar kraftigtFörsäljningen av KRAV-märkt julskinka är på väg uppåt. De senaste två åren har försäljningen i… -
2021-11-03
Regeringen begränsar användningen av engångsplastRegeringen vill se ett hållbart användande av engångsplast och har i dag fattat en rad beslut som… -
2021-08-06
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller KRAVs kriterier för god… -
2021-06-02
I Örnsköldsvik kan du panta din take away-muggSvenskarna är bland de bästa i världen på att panta burkar och flaskor. Varje år pantas över två… -
2021-05-15
Svenskt vinhus lanserar världens första alkoholfria naturviner12 maj lanserade det svenska vinhuset Oddbird världens första alkoholbefriade organiska och… -
2021-05-07
Ny metod minskar kaffets klimatpåverkanArvid Nordquist Kafferosteri tillsammans med Rainforest Alliance testar en ny, innovativ metod för… -
2021-05-05
KRAV skärper reglerna för ökad hållbarhetMed nya regler för bland annat växtodling och klimat tog KRAV under 2020 ytterligare steg för att… -
2021-04-26
Hemmalivet gav pantrekord - 99% pantar sina flaskorPantameras pantstatistiken från 2020 som visar att antalet pantade burkar och flaskor har ökat med… -
2021-04-16
Ny hållbar laxodling ger 20 procent av Sveriges konsumtionSveriges största landbaserade odling för sötvattenlax etableras i Säffle. Stora delar av Sveriges… -
2021-03-05
KRAV lanserar ny app och hemsida för sitt regelverkKRAV tar nu nästa steg i sin digitala omställning, genom att lansera en digital plattform och en…