Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vauni lanserar ekologiskt bränsle

https://www.klimatsmart.se/images/news/vauni168x282.jpg

Skorstensfria kaminer blir allt vanligare i de svenska hemmen. Under de senaste åren har den skorstensfria brasan blivit ett uppskattat alternativ till den traditionella vedkaminen. Men distributionen av drivmedel till dessa produkter, så kallat spisbränsle bestående av ren etanol, har inte hunnit med. Många kunder har upplevt problem med att få tag på prisvärt och bra bränsle. Därför lanserar kaminproducenten Vauni AB ett eget bränsle med namnet Eco-Flame - ett doftfritt, prisvärt och ekologiskt alternativ. Som namnet antyder är det en miljöriktig produkt baserad på nordisk skogsråvara. – Under framtagningen av ECO-FLAME ville vi försäkra oss om att etanolen framställdes från nordiska råvaror eftersom vi ifrågasätter miljöriktigheten i att frakta etanol ifrån Brasilien eller andra länder som innebär långväga transporter och oskälig miljöpåverkan vid odling av råvaran, säger Andreas Karlberg på Vauni. Neutral doft: En viktig skillnad mot alternativ på marknaden är att bränslet är doftneutralt. Alternativen innehåller i regel kemiska tillsatser med starka doftämnen som exempelvis syntetisk skogsdoft. Många personer har klagat på att dessa starka doftämnen framkallar huvudvärk. På Vauni anser man att dessa tillsatser är helt onödiga och följaktligen har vauni Eco-Flame inga starka, syntetiska doftämnen tillsatta. För mer information och kontakt: Andreas Karlberg, 031-722 79 30. Vauni AB är Nordens ledande tillverkare av bioetanoldriva eldstadskoncept. Bolaget designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer och förbränningssystem till företag och privatpersoner i 29 länder.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Vauni lanserar ekologiskt bränsle

2009-12-15
Skorstensfria kaminer blir allt vanligare i de svenska hemmen. Under de senaste åren har den skorstensfria brasan blivit ett uppskattat alternativ till den traditionella vedkaminen. Men distributionen av drivmedel till dessa produkter, så kallat spisbränsle bestående av ren etanol, har inte hunnit med. Många kunder har upplevt problem med att få tag på prisvärt och bra bränsle.

Därför lanserar kaminproducenten Vauni AB ett eget bränsle med namnet Eco-Flame - ett doftfritt, prisvärt och ekologiskt alternativ. Som namnet antyder är det en miljöriktig produkt baserad på nordisk skogsråvara.

– Under framtagningen av ECO-FLAME ville vi försäkra oss om att etanolen framställdes från nordiska råvaror eftersom vi ifrågasätter miljöriktigheten i att frakta etanol ifrån Brasilien eller andra länder som innebär långväga transporter och oskälig miljöpåverkan vid odling av råvaran, säger Andreas Karlberg på Vauni.

Neutral doft:
En viktig skillnad mot alternativ på marknaden är att bränslet är doftneutralt. Alternativen innehåller i regel kemiska tillsatser med starka doftämnen som exempelvis syntetisk skogsdoft. Många personer har klagat på att dessa starka doftämnen framkallar huvudvärk. På Vauni anser man att dessa tillsatser är helt onödiga och följaktligen har vauni Eco-Flame inga starka, syntetiska doftämnen tillsatta.

För mer information och kontakt: Andreas Karlberg, 031-722 79 30.

Vauni AB är Nordens ledande tillverkare av bioetanoldriva eldstadskoncept. Bolaget designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer och förbränningssystem till företag och privatpersoner i 29 länder.
Källa: Vauni

Senaste nyheter