Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Småhusägare med braskamin sparar energi

https://www.klimatsmart.se/images/news/kaminkungen_logo.gif

Ägare till småhus som eldar i sin braskamin sparar lika mycket energi som 3 520 charterflyg gör av med på en flygning till Rom. Det är vad som händer när en tiondel av Sveriges 2 miljoner småhus-ägare i Sverige tänder till under helgerna i ett år. – Denna vargavinter var det många som eldade i sin braskamin. Många kronor och energi sparas framför brasan, säger Lena Rainer, ny VD och ägare på Kaminkungen. Hos Kaminkungen uppmanar man sina 5 000 kunder att tända sin kamin på lördag och hålla igång den under helgen samtidigt som de drar ner elvärmen till hälften. När kunderna gör det tio helger under ett år bidrar de till att spara 2 200 000 kWh per år. Det motsvarar CO2 utsläpp från 88 flygresor till Rom. – Alla husägare kan dra sitt vedträ till stacken. Tänd braskaminen alla fredagar i år och när du ändå gör det, varför inte släcka lamporna också en stund varje fredag, avslutar Lena Rainer. Så här mycket miljöskillnad gör det när man tänder sin braskamin tio helger på ett år: * De som tänder braskaminen på fredag, håller den igång över helgen och samtidigt drar ner elvärmen till hälften bidrar till många sparade kilowattimmar på ett år. När en av tio småhusägare gör det under tio helger på ett år så sparar vi i Sverige 88 000 000 kWh per år. Det motsvarar CO2 utsläpp från cirka 3 520 charterflyg till Rom. * En person i enskilt hushåll i småhus som tänder sin braskamin sparar lika mycket CO2 efter ett år som det går åt för tre personer på en flygresa till Rom. Kaminkungen erbjuder mänsklig värme över hela landet. Vi vill att fler hushåll enkelt kan skaffa sig en prisvärd braskamin. Att erbjuda möjligheten att handla en braskamin över nätet är för oss det bästa sättet att bidra till att den globala uppvärmningen minskar och att vi får en bättre miljö.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Småhusägare med braskamin sparar energi

2010-04-13
Ägare till småhus som eldar i sin braskamin sparar lika mycket energi som 3 520 charterflyg gör av med på en flygning till Rom. Det är vad som händer när en tiondel av Sveriges 2 miljoner småhus-ägare i Sverige tänder till under helgerna i ett år.

– Denna vargavinter var det många som eldade i sin braskamin. Många kronor och energi sparas framför brasan, säger Lena Rainer, ny VD och ägare på Kaminkungen.

Hos Kaminkungen uppmanar man sina 5 000 kunder att tända sin kamin på lördag och hålla igång den under helgen samtidigt som de drar ner elvärmen till hälften. När kunderna gör det tio helger under ett år bidrar de till att spara 2 200 000 kWh per år. Det motsvarar CO2 utsläpp från 88 flygresor till Rom.

– Alla husägare kan dra sitt vedträ till stacken. Tänd braskaminen alla fredagar i år och när du ändå gör det, varför inte släcka lamporna också en stund varje fredag, avslutar Lena Rainer.

Så här mycket miljöskillnad gör det när man tänder sin braskamin tio helger på ett år:

* De som tänder braskaminen på fredag, håller den igång över helgen och samtidigt drar ner elvärmen till hälften bidrar till många sparade kilowattimmar på ett år. När en av tio småhusägare gör det under tio helger på ett år så sparar vi i Sverige 88 000 000 kWh per år. Det motsvarar CO2 utsläpp från cirka 3 520 charterflyg till Rom.

* En person i enskilt hushåll i småhus som tänder sin braskamin sparar lika mycket CO2 efter ett år som det går åt för tre personer på en flygresa till Rom.

Kaminkungen erbjuder mänsklig värme över hela landet. Vi vill att fler hushåll enkelt kan skaffa sig en prisvärd braskamin. Att erbjuda möjligheten att handla en braskamin över nätet är för oss det bästa sättet att bidra till att den globala uppvärmningen minskar och att vi får en bättre miljö.
Källa: Kaminkungen

Senaste nyheter