Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanen-märkta värmeljus av raps

https://www.klimatsmart.se/images/news/axfood-varmeljus250x261.jpg

Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie miljövänliga artiklar som fryspåsar, avfallspåsar och värmeljus. De senare är först i Sverige med att vara tillverkade av raps. De nya miljömärkta värmeljusen består av 95 procent rapsvax och 5 procent paraffin, till skillnad mot andra värmeljus som brukar vara tillverkade av fossil råvara, palmolja och/eller stearin. Fixa blir först i Sverige med Svanen-märkta värmeljus gjorda på rapsvax och uppfyller även Svanens miljömärkta krav gällande sotbildning, tungmetaller, färgämnen och dofter. Även ljuskropparna är gjorda av återvunnen plast. Ljusen är alltså även veganska eftersom råvaran kommer från raps istället för stearin! – De nya miljömärkta värmeljusen från Fixa gör det möjligt för kunderna att göra ett bra miljöval. Om man som kund både vill att ljusmassan kommer från bioråvara och vill slippa köpa en resurskrävande aluminiumkopp har det hittills inte varit så lätt att hitta bra alternativ med hög kvalitet, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood. De nya värmeljusen säljs på Willys, Hemköp, Tempo och Eurocash. Brinntiden är 6 timmar och priset, för en förpackning med 27 värmeljus, ca 30 kr. Fixas nya serie med miljöprodukter består också av fryspåsar gjorda av förnyelsebar råvara - tillverkade av minst 90 procent sockerrör och producerade i Sverige med el från vindkraft. Fixas soppåsar och avfallspåsar är till 100 procent gjorda av återvunnen plast. De senare finns också att köpa på Willys och Hemköp, men med start i mitten av oktober.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Svanen-märkta värmeljus av raps

2018-09-19
Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie miljövänliga artiklar som fryspåsar, avfallspåsar och värmeljus. De senare är först i Sverige med att vara tillverkade av raps.

De nya miljömärkta värmeljusen består av 95 procent rapsvax och 5 procent paraffin, till skillnad mot andra värmeljus som brukar vara tillverkade av fossil råvara, palmolja och/eller stearin.

Fixa blir först i Sverige med Svanen-märkta värmeljus gjorda på rapsvax och uppfyller även Svanens miljömärkta krav gällande sotbildning, tungmetaller, färgämnen och dofter.

Även ljuskropparna är gjorda av återvunnen plast.
Ljusen är alltså även veganska eftersom råvaran kommer från raps istället för stearin!

– De nya miljömärkta värmeljusen från Fixa gör det möjligt för kunderna att göra ett bra miljöval. Om man som kund både vill att ljusmassan kommer från bioråvara och vill slippa köpa en resurskrävande aluminiumkopp har det hittills inte varit så lätt att hitta bra alternativ med hög kvalitet, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

De nya värmeljusen säljs på Willys, Hemköp, Tempo och Eurocash. Brinntiden är 6 timmar och priset, för en förpackning med 27 värmeljus, ca 30 kr.

Fixas nya serie med miljöprodukter består också av fryspåsar gjorda av förnyelsebar råvara - tillverkade av minst 90 procent sockerrör och producerade i Sverige med el från vindkraft. Fixas soppåsar och avfallspåsar är till 100 procent gjorda av återvunnen plast. De senare finns också att köpa på Willys och Hemköp, men med start i mitten av oktober.
Källa: Axfood

Senaste nyheter