Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Allt fler tecknar ett miljövänligt elavtal

https://www.klimatsmart.se/images/news/telge-fruwatt-petrahallebrant240x176.jpg

På Telge Energi har vi länge märkt av att det finns ett stort intresse för en 100% förnybar energiförsörjning. Det har vi också fått bekräftat nu, i och med att vi följt upp vår klimat- och miljöundersökning från 2013 med en uppdatering, så att vi ska kunna följa utvecklingen. Det vi frågade de 1000 personer som ställde upp i undersökningen var: - Känner du någon form av “klimatångest”, dvs. en stark oro för vad som håller på att hända med jordens klimat? - Kan du nämna några ansträngningar som du gör som skonar miljön? - Vad anser du står för de största koldioxidutsläppen i Norden? (öppen fråga) Jag ska inte gå igenom hela rapporten här, för resultatet kan du se på vår sajt, men värt att nämna är att ungefär varannan svensk känner en stark oro för klimatet. Så var det även förra året. En annan likhet från 2013 är att den vanligaste egna ansträngningen för miljön är att man sopsorterar. Den största förändringen som skett sedan 2013 är att man oftare köper miljömärkt och närodlat när man handlar. Den näst största förändringen och av naturliga skäl favoriten för oss på Telge Energi är att fler har tecknat ett miljövänligt elavtal. Vi tycker det är särskilt kul att fler ser att de faktiskt kan bidra till ett bättre klimat genom sitt elavtal och att inte priset alltid styr. I skrivande stund tillkännages S och MPs överenskommelse på klimatområdet. Det ser hoppfullt ut, återstår bara att se hur planerna omsätts i praktiken. Men vi kan ju tillåta oss att åtminstone hoppas att det inte bara är allmänheten och kunderna som har blivit mer medvetna utan förhoppningsvis också politikerna. / Fru Watt, Petra Hallebrant

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Allt fler tecknar ett miljövänligt elavtal

2014-10-21
Fru Watt, Petra Hallebrant
På Telge Energi har vi länge märkt av att det finns ett stort intresse för en 100% förnybar energiförsörjning. Det har vi också fått bekräftat nu, i och med att vi följt upp vår klimat- och miljöundersökning från 2013 med en uppdatering, så att vi ska kunna följa utvecklingen.

Det vi frågade de 1000 personer som ställde upp i undersökningen var:

- Känner du någon form av “klimatångest”, dvs. en stark oro för vad som håller på att hända med jordens klimat?
- Kan du nämna några ansträngningar som du gör som skonar miljön?
- Vad anser du står för de största koldioxidutsläppen i Norden? (öppen fråga)

Jag ska inte gå igenom hela rapporten här, för resultatet kan du se på vår sajt, men värt att nämna är att ungefär varannan svensk känner en stark oro för klimatet. Så var det även förra året. En annan likhet från 2013 är att den vanligaste egna ansträngningen för miljön är att man sopsorterar.

Den största förändringen som skett sedan 2013 är att man oftare köper miljömärkt och närodlat när man handlar. Den näst största förändringen och av naturliga skäl favoriten för oss på Telge Energi är att fler har tecknat ett miljövänligt elavtal. Vi tycker det är särskilt kul att fler ser att de faktiskt kan bidra till ett bättre klimat genom sitt elavtal och att inte priset alltid styr.

I skrivande stund tillkännages S och MPs överenskommelse på klimatområdet. Det ser hoppfullt ut, återstår bara att se hur planerna omsätts i praktiken. Men vi kan ju tillåta oss att åtminstone hoppas att det inte bara är allmänheten och kunderna som har blivit mer medvetna utan förhoppningsvis också politikerna.

/ Fru Watt, Petra Hallebrant

Senaste nyheter