Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Intresset för veganska julrecept ökar mest

https://www.klimatsmart.se/images/news/ica-vegansk-julskinka250x182.jpg

Veganska julrecept är den receptkategori som ökat mest på Sveriges största receptsajt ICA.se. Trafiken till dessa recept har ökat med närmare 1500 procent jämfört med året innan. Det mest besökta veganska julreceptet är vegansk julskinka följt av veganska lussebullar. Andra kategorier där trafiken har ökat kraftigt är nyttiga, vegetariska och laktosfria julrecept. - Vi har ökat andelen vegorecept och nyttigare julrecept eftersom vi ser ett större intresse. Vi tror att detta är en trend som kommer hålla i sig eftersom det speglar våra kunders engagemang för både hållbarhet och hälsa. Julen är en tid för matglädje, oavsett om du väljer att äta veganskt eller inte. Små steg i rätt riktning hela året ger så småningom hälsofördelar och om du även hittar några nya gröna favoriter på julbordet är det självklart positivt, säger Paula Frösell, dietist ICA Sverige. Vi ser en ökning i trafiken till julrecept redan vecka 45 på ica.se. De receptkategorier som ökar i popularitet relativt tidigt är bakning och barnvänliga julrecept. Det enskilt mest besökta receptet är ”godaste lussebullen” med 243 126 besök. Intresset för recept med Janssons frestelse, efterrätter och julskinka har sin topp betydligt närmare julafton.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Intresset för veganska julrecept ökar mest

2017-12-20
Vegansk julskinka av rotselleri
Veganska julrecept är den receptkategori som ökat mest på Sveriges största receptsajt ICA.se.

Trafiken till dessa recept har ökat med närmare 1500 procent jämfört med året innan. Det mest besökta veganska julreceptet är vegansk julskinka följt av veganska lussebullar.

Andra kategorier där trafiken har ökat kraftigt är nyttiga, vegetariska och laktosfria julrecept.

- Vi har ökat andelen vegorecept och nyttigare julrecept eftersom vi ser ett större intresse. Vi tror att detta är en trend som kommer hålla i sig eftersom det speglar våra kunders engagemang för både hållbarhet och hälsa. Julen är en tid för matglädje, oavsett om du väljer att äta veganskt eller inte. Små steg i rätt riktning hela året ger så småningom hälsofördelar och om du även hittar några nya gröna favoriter på julbordet är det självklart positivt, säger Paula Frösell, dietist ICA Sverige.

Vi ser en ökning i trafiken till julrecept redan vecka 45 på ica.se. De receptkategorier som ökar i popularitet relativt tidigt är bakning och barnvänliga julrecept. Det enskilt mest besökta receptet är ”godaste lussebullen” med 243 126 besök. Intresset för recept med Janssons frestelse, efterrätter och julskinka har sin topp betydligt närmare julafton.

Länkar till recept:
- www.ica.se/recept/vegansk-julskinka-av-rotselleri-721241/
- www.ica.se/recept/veganska-lussebullar-721240/
- www.ica.se/recept/godaste-lussebullen-717002/
- www.ica.se/recept/rostad-brysselkal-med-apelsin-och-mandelsmor-723084/
Källa: ICA

Senaste nyheter