Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

WoollyBear är mycket mer än bara en klädbutik

http://www.klimatsmart.se/images/news/woollybear-kina250x187.jpg

Du köper inte bara ett plagg från oss på WoollyBear. Genom ditt val bidrar du också till en progressiv utveckling av ekologisk, rättvis och hållbar råvaruproduktion. Det innebär att du kan bära våra plagg med högt huvud och ett renare samvete. WoollyBears noga utvalda leverantörer gör mer för klimatet och hälsan än vad de är ålagda att göra. De går längre än vad lagstiftningen kräver. - Vi väljer med omsorg ut våra leverantörer och samarbetspartners. Vi finner det nödvändigt att alla vi jobbar med delar samma engagemang som vi. Det är först då som vi kan samarbeta fullt ut, säger Erik Lindtorp på WoollyBear. - Ett exempel på det är vår huvudleverantör av silke, TS Silk Farm, i Kina. Med mer än 20 år i branschen och kvalitetssäkring från kokong till färdigt plagg är de ledande i branschen. De har från första dagen haft en strävan mot ett mer hållbart jordbruk och är en leverantör som lever upp till våra krav. De blev GOTS certifierade redan för 15 år sedan och har liksom WoollyBear en vilja att utbilda och utveckla sina partners för att öka hållbarheten i hela värdekedjan. Vidare har de under åren hunnit utveckla partnerskap som gör att hela produktionskedjan kan säkras utifrån GOTS och Ökotex 100. Allt ifrån att odla silke, väva tråden, färgning, till färdigt tyg. - En självklar fråga att ställa när man arbetar med företag i Kina är hur de ser på mänskliga rättigheter och även här har vi fått de garantier vi behövt. De tar ett ansvar som lever upp till EU:s kravnivåer vilket sträcker sig långt över Kinas egen syn på mänskliga rättigheter. Vi på WoollyBear tycker det är väldigt viktigt att stötta processer och utveckla produktioner som har dåliga förutsättningar för att vara hållbara till att fortsätta vara det eller förändras till att bli det, fortsätter Erik. TS Silk Farm består av ett fåtal områden med mullbärsträd vackert inneslutna av floder och berg. Varje område har en alltigenom oberoende produktion, med sina unika träd, uppfödning av silkeslarver och skickliga yrkesmän som är stolta över sitt hantverk. De har hela tiden fokuserat på miljön och anstränger sig för att stötta och utbilda sina partners i att säkerställa att inga utsläpp av gifter eller andra skadliga ämnen sker. Detta fortlöpande arbete har lett att de idag är en av Kinas mest meriterade, ekologiska silkesproducent där hela kedjan är certifierad. En av grundarna är sedan 2009 invald som medlem av Kinas Folkkongress och fortsätter där att gå i täten för ekologisk och hållbar produktion av silke. Kvalitet ligger inte bara i detaljerna, det ligger i hela kedjan, från silkeslarvens miljö ända till plagget du bär på kroppen. Allt detta ingår i vår syn på kvalitet och den får du med vid köpet av våra plagg, inbäddat i plaggets silkestrådar. Det särskiljer WoollyBear från många andra. / Jonas Jernberg, Klimatsmart.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

WoollyBear är mycket mer än bara en klädbutik

2017-09-14
Du köper inte bara ett plagg från oss på WoollyBear.

Genom ditt val bidrar du också till en progressiv utveckling av ekologisk, rättvis och hållbar råvaruproduktion. Det innebär att du kan bära våra plagg med högt huvud och ett renare samvete.

WoollyBears noga utvalda leverantörer gör mer för klimatet och hälsan än vad de är ålagda att göra. De går längre än vad lagstiftningen kräver.

- Vi väljer med omsorg ut våra leverantörer och samarbetspartners. Vi finner det nödvändigt att alla vi jobbar med delar samma engagemang som vi. Det är först då som vi kan samarbeta fullt ut, säger Erik Lindtorp på WoollyBear.

- Ett exempel på det är vår huvudleverantör av silke, TS Silk Farm, i Kina. Med mer än 20 år i branschen och kvalitetssäkring från kokong till färdigt plagg är de ledande i branschen. De har från första dagen haft en strävan mot ett mer hållbart jordbruk och är en leverantör som lever upp till våra krav. De blev GOTS certifierade redan för 15 år sedan och har liksom WoollyBear en vilja att utbilda och utveckla sina partners för att öka hållbarheten i hela värdekedjan.

Vidare har de under åren hunnit utveckla partnerskap som gör att hela produktionskedjan kan säkras utifrån GOTS och Ökotex 100. Allt ifrån att odla silke, väva tråden, färgning, till färdigt tyg.

- En självklar fråga att ställa när man arbetar med företag i Kina är hur de ser på mänskliga rättigheter och även här har vi fått de garantier vi behövt. De tar ett ansvar som lever upp till EU:s kravnivåer vilket sträcker sig långt över Kinas egen syn på mänskliga rättigheter.

Vi på WoollyBear tycker det är väldigt viktigt att stötta processer och utveckla produktioner som har dåliga förutsättningar för att vara hållbara till att fortsätta vara det eller förändras till att bli det, fortsätter Erik.

TS Silk Farm består av ett fåtal områden med mullbärsträd vackert inneslutna av floder och berg. Varje område har en alltigenom oberoende produktion, med sina unika träd, uppfödning av silkeslarver och skickliga yrkesmän som är stolta över sitt hantverk. De har hela tiden fokuserat på miljön och anstränger sig för att stötta och utbilda sina partners i att säkerställa att inga utsläpp av gifter eller andra skadliga ämnen sker. Detta fortlöpande arbete har lett att de idag är en av Kinas mest meriterade, ekologiska silkesproducent där hela kedjan är certifierad.

En av grundarna är sedan 2009 invald som medlem av Kinas Folkkongress och fortsätter där att gå i täten för ekologisk och hållbar produktion av silke.

Kvalitet ligger inte bara i detaljerna, det ligger i hela kedjan, från silkeslarvens miljö ända till plagget du bär på kroppen.

Allt detta ingår i vår syn på kvalitet och den får du med vid köpet av våra plagg, inbäddat i plaggets silkestrådar.

Det särskiljer WoollyBear från många andra.

/ Jonas Jernberg, Klimatsmart.se
Källa: WoollyBear

Senaste nyheter