Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Waste Kings avfallskvarnar bäst i test

http://www.klimatsmart.se/images/news/wasteking-bastitest250x648.jpg

AMC:s Waste King avfallskvarn maler matavfallet till mindre partiklar än konkurrerande avfallskvarnar. Stora matrester riskerar att täppa till avloppsrör snabbare än mindre partiklar. En finare malning gör att det rinner lättare och inte förorsakar stopp i avloppen, och ger dessutom renare avloppsrör. En annan effekt är att mindre avfallspartiklar bryts ned snabbare biologiskt, än större partiklar. Därför är det tryggare och säkrare med avfallskvarnar från AMC, som i Sverige säljs av Miljökvarnar. Produkterna heter Waste King och SinkMaster. AMC:s Waste King avfallskvarnar levereras i återvunna förpackningsmaterial; återvunna lätta material bidrar till att mindre olja och gas förbrukas vid exempelvis transporter. Mindre energi krävs för att bygga magnetmotorer som används i AMC:s avfallskvarnar jämfört med asynkronmotorer, som konkurrerande tillverkare använder. AMC:s avfallskvarnar förbrukar mindre energi för att mala samma mängd matavfall som konkurrenternas avfallskvarnar. Anledningen till den högre energiförbrukningen (230V, 50Hz) hos konkurrerande avfallskvarnar, beror på att vid 50Hz har hastigheten i deras asynkronmotorer minskat med 16,7%, medan AMC:s magnetmotorer praktiskt taget inte har effektuerats genom de 50/60Hz. Det innebär att magnetmotorer är mer effektiva vid 50Hz. Effektiviteten i AMC:s avfallskvarnar sparar tid, energi och vatten jämfört med konkurrenters avfallskvarnar. För ytterligare information, ring gärna Miljökvarnar på 08-25 90 30 eller gå in på vår hemsida www.miljokvarnar.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Waste Kings avfallskvarnar bäst i test

2010-09-07
AMC:s Waste King avfallskvarn maler matavfallet till mindre partiklar än konkurrerande avfallskvarnar. Stora matrester riskerar att täppa till avloppsrör snabbare än mindre partiklar. En finare malning gör att det rinner lättare och inte förorsakar stopp i avloppen, och ger dessutom renare avloppsrör.

En annan effekt är att mindre avfallspartiklar bryts ned snabbare biologiskt, än större partiklar. Därför är det tryggare och säkrare med avfallskvarnar från AMC, som i Sverige säljs av Miljökvarnar. Produkterna heter Waste King och SinkMaster.

AMC:s Waste King avfallskvarnar levereras i återvunna förpackningsmaterial; återvunna lätta material bidrar till att mindre olja och gas förbrukas vid exempelvis transporter. Mindre energi krävs för att bygga magnetmotorer som används i AMC:s avfallskvarnar jämfört med asynkronmotorer, som konkurrerande tillverkare använder.

AMC:s avfallskvarnar förbrukar mindre energi för att mala samma mängd matavfall som konkurrenternas avfallskvarnar. Anledningen till den högre energiförbrukningen (230V, 50Hz) hos konkurrerande avfallskvarnar, beror på att vid 50Hz har hastigheten i deras asynkronmotorer minskat med 16,7%, medan AMC:s magnetmotorer praktiskt taget inte har effektuerats genom de 50/60Hz. Det innebär att magnetmotorer är mer effektiva vid 50Hz.

Effektiviteten i AMC:s avfallskvarnar sparar tid, energi och vatten jämfört med konkurrenters avfallskvarnar.

För ytterligare information, ring gärna Miljökvarnar på 08-25 90 30 eller gå in på vår hemsida www.miljokvarnar.se.

Senaste nyheter