Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vitvaror med extra låg energiförbrukning

http://www.klimatsmart.se/images/news/boshh123x341.jpg

Bosch lanserar nu två nya frysar och en kombinerad kyl/frys med extra låg energiförbrukning. Samtliga produkter har smarta funktioner som håller maten fräsch längre – till lägre energiförbrukning. Nyheterna passar utmärkt för hushåll som ställer högra krav på miljö och hållbarhet. Energieffektivitet är extra viktigt när det kommer till vitvaror eftersom de står för en stor del av hemmets totala energiförbrukning. Bosch lanserar nu två nya frysskåp samt en kombinerad kyl/frys, med marknadens bästa energimärkning A+++, inom produktkategorin Green Technology inside. Märkningen Green Technology inside anger att produkterna är extra energi- och resurseffektiva. Precis som alla Bosch-produkter har de tillverkats med hänsyn till hållbara kriterier. - Det är en självklarhet att kylar och frysar ska vara extra energisnåla, eftersom de är igång dygnet runt, sju dagar i veckan, 52 veckor om året. De nya vitvarorna med A+++ drar bara hälften så mycket energi jämfört med en frys som är 10 år gammal, vilket är förmånligt för både miljö och plånbok, säger Maria Ölander, Brand Manager för Bosch Home Appliances Norden. Vitvarornas funktioner är särskilt framtagna för att bevara matens näringsämnen och konsistens. Funktionen FreshSense med inre och yttre sensorer håller den invändiga temperaturen på ett konstant läge, vilket är praktiskt när temperaturen utanför varierar. Till exempel blir glass varken för mjuk eller för hård. Funktionen Superinfrys är praktisk då man storhandlar och sänker temperaturen under ett tidsintervall för snabb nedfrysning och återgår sedan till förvald inställning för att kunna bevara råvarornas vikt och smak. Den smarta lådan CrisperBox i kylen gör att färska varor, som till exempel grönsaker och frukt, håller sig fräscha betydligt längre. Vitvarorna har hyllor som är flyttbara efter eget önskemål. Den ena frysen matchar designmässigt det kylskåp som lanserades under 2012 med samma energisnåla märkning A+++. Dessutom har den kombinerade kyl/frysen EasyClean AntiFingerprint – en beläggning som skyddar de rostfria dörrarna från fula fingeravtryck och underlättar en snygg och ren yta. Frysarna finns i storlekarna 186x60 cm, samt 191x70cm. Den kombinerade kyl och frysen finns i storleken 201x60cm.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vitvaror med extra låg energiförbrukning

2013-03-05
Bosch lanserar nu två nya frysar och en kombinerad kyl/frys med extra låg energiförbrukning. Samtliga produkter har smarta funktioner som håller maten fräsch längre – till lägre energiförbrukning. Nyheterna passar utmärkt för hushåll som ställer högra krav på miljö och hållbarhet.

Energieffektivitet är extra viktigt när det kommer till vitvaror eftersom de står för en stor del av hemmets totala energiförbrukning. Bosch lanserar nu två nya frysskåp samt en kombinerad kyl/frys, med marknadens bästa energimärkning A+++, inom produktkategorin Green Technology inside. Märkningen Green Technology inside anger att produkterna är extra energi- och resurseffektiva. Precis som alla Bosch-produkter har de tillverkats med hänsyn till hållbara kriterier.

- Det är en självklarhet att kylar och frysar ska vara extra energisnåla, eftersom de är igång dygnet runt, sju dagar i veckan, 52 veckor om året. De nya vitvarorna med A+++ drar bara hälften så mycket energi jämfört med en frys som är 10 år gammal, vilket är förmånligt för både miljö och plånbok, säger Maria Ölander, Brand Manager för Bosch Home Appliances Norden.

Vitvarornas funktioner är särskilt framtagna för att bevara matens näringsämnen och konsistens. Funktionen FreshSense med inre och yttre sensorer håller den invändiga temperaturen på ett konstant läge, vilket är praktiskt när temperaturen utanför varierar. Till exempel blir glass varken för mjuk eller för hård. Funktionen Superinfrys är praktisk då man storhandlar och sänker temperaturen under ett tidsintervall för snabb nedfrysning och återgår sedan till förvald inställning för att kunna bevara råvarornas vikt och smak. Den smarta lådan CrisperBox i kylen gör att färska varor, som till exempel grönsaker och frukt, håller sig fräscha betydligt längre.

Vitvarorna har hyllor som är flyttbara efter eget önskemål. Den ena frysen matchar designmässigt det kylskåp som lanserades under 2012 med samma energisnåla märkning A+++. Dessutom har den kombinerade kyl/frysen EasyClean AntiFingerprint – en beläggning som skyddar de rostfria dörrarna från fula fingeravtryck och underlättar en snygg och ren yta. Frysarna finns i storlekarna 186x60 cm, samt 191x70cm. Den kombinerade kyl och frysen finns i storleken 201x60cm.

Senaste nyheter