Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Telge Energi lanserar KRAM-märkt el

http://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi-krammarkt250x91.jpg

Att vara ett energiföretag i tiden innebär att man tar sitt klimat- och samhällsansvar på allvar. Därför lanserar nu Telge energi; KRAM-märkt el. Telge Energi var bland de första elbolagen i Sverige att leverera förnybar energi från sol, vind och vatten i slutet av 2000-talet. Förnybar energi är framtidens energi och det kan de flesta skriva under på, Telge Energi vill göra mer än så. KRAM-märkt el ska fungera som en kvalitetsstämpel. Elen kommer uteslutande från förnybara energikällor, men det innebär också något mer än sol, vind och vatten. KRAM-märkningen borgar för att göra världen till en bättre plats på flera sätt. Telge Energis vinst är med och bidrar till att barn och ungdomar ges möjlighet att gå en ljus framtid-, och en mer hållbar planet, till mötes. – Vi vill helt enkelt ”barnsäkra planeten” för kommande generationer. ”Business as usual” funkar inte när klimatkrisen ligger i knät på våra barn och barnbarn. Vi är ett modernt företag som tar vårt klimat- och samhällsansvar på största allvar. Vi bidrar främst med det vi kan bäst, förnybar energi i alla dess former , säger Mats Fagerström, VD Telge Energi Ny hemsida: Med KRAM–märkt lanseras också en ny hemsida, där fokus ligger på tillgänglighet och tydlighet; det ska vara enkelt att teckna elavtal och samtidigt göra en insats för klimat och miljö. Som kund i Telge Energi finns också möjlighet att följa utvecklingen i de olika klimatinitiativen som ingår i KRAM-märkt el. Ett urval av Telge Energis klimatinitiativ som ingår i KRAM–märkt el: Lokala initiativ: Förnybar energi till skolor, både i utbildande syfte och att eleverna ”hands on” får se hur solkraft fungerar. Blombackaskolan i Södertälje är först ut att få Telge Energis solpaneler på taket, ”solsäkrad”-skola, målet är att ”solsäkra” skolor över hela landet. Initiativ i Sverige: Tillsammans med Världsnaturfonden WWF är vi med och bl.a. återställer en torrfåra i Bullerforsen i Ångermanälven. Tar ansvar för att göra vattenkraften mer miljövänlig. Initiativ i världen: Vattnet i sjön Lake Niassa, i Moçambique, är förorenat och varje år drabbas invånarna – och främst barnen – av kolera och andra diarrésjukdomar. Tillsammans med WWF utbildar vi byborna och bygger solcellsdrivna sanitetsstationer som renar vattnet och i förlängningen också räddar liv. Children’s Climate Prize: Telge Energi har instiftat ett klimat- och miljöpris för barn som delas ut varje år i november under högtidliga former. Priset är internationellt och vem som helst mellan 10-16 år kan nomineras, om man gjort en insats utöver det vanliga för klimat och miljö. Läs mer om våra klimatinitiativ: https://www.telgeenergi.se/privat/bestall-el/initiativ/

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Lars Andrén

Dela på Facebook

Telge Energi lanserar KRAM-märkt el

2016-10-24
Att vara ett energiföretag i tiden innebär att man tar sitt klimat- och samhällsansvar på allvar. Därför lanserar nu Telge energi; KRAM-märkt el.

Telge Energi var bland de första elbolagen i Sverige att leverera förnybar energi från sol, vind och vatten i slutet av 2000-talet. Förnybar energi är framtidens energi och det kan de flesta skriva under på, Telge Energi vill göra mer än så.

KRAM-märkt el ska fungera som en kvalitetsstämpel. Elen kommer uteslutande från förnybara energikällor, men det innebär också något mer än sol, vind och vatten. KRAM-märkningen borgar för att göra världen till en bättre plats på flera sätt. Telge Energis vinst är med och bidrar till att barn och ungdomar ges möjlighet att gå en ljus framtid-, och en mer hållbar planet, till mötes.

– Vi vill helt enkelt ”barnsäkra planeten” för kommande generationer. ”Business as usual” funkar inte när klimatkrisen ligger i knät på våra barn och barnbarn. Vi är ett modernt företag som tar vårt klimat- och samhällsansvar på största allvar. Vi bidrar främst med det vi kan bäst, förnybar energi i alla dess former , säger Mats Fagerström, VD Telge Energi

Ny hemsida:
Med KRAM–märkt lanseras också en ny hemsida, där fokus ligger på tillgänglighet och tydlighet; det ska vara enkelt att teckna elavtal och samtidigt göra en insats för klimat och miljö. Som kund i Telge Energi finns också möjlighet att följa utvecklingen i de olika klimatinitiativen som ingår i KRAM-märkt el.

Ett urval av Telge Energis klimatinitiativ som ingår i KRAM–märkt el:

Lokala initiativ: Förnybar energi till skolor, både i utbildande syfte och att eleverna ”hands on” får se hur solkraft fungerar. Blombackaskolan i Södertälje är först ut att få Telge Energis solpaneler på taket, ”solsäkrad”-skola, målet är att ”solsäkra” skolor över hela landet.

Initiativ i Sverige: Tillsammans med Världsnaturfonden WWF är vi med och bl.a. återställer en torrfåra i Bullerforsen i Ångermanälven. Tar ansvar för att göra vattenkraften mer miljövänlig.

Initiativ i världen: Vattnet i sjön Lake Niassa, i Moçambique, är förorenat och varje år drabbas invånarna – och främst barnen – av kolera och andra diarrésjukdomar. Tillsammans med WWF utbildar vi byborna och bygger solcellsdrivna sanitetsstationer som renar vattnet och i förlängningen också räddar liv.

Children’s Climate Prize: Telge Energi har instiftat ett klimat- och miljöpris för barn som delas ut varje år i november under högtidliga former. Priset är internationellt och vem som helst mellan 10-16 år kan nomineras, om man gjort en insats utöver det vanliga för klimat och miljö.

Läs mer om våra klimatinitiativ: https://www.telgeenergi.se/privat/bestall-el/initiativ/
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter