Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vill du köpa ett klimatkompenserat kassaskåp?

http://www.klimatsmart.se/images/news/zeromission-kassaskapspoolen200x184.jpg

Kassaskåpspoolen köper och säljer nya och begagnade kassaskåp. Dessa importeras med båt från tillverkare i bland annat Indien. Nu inleder Kassaskåpspoolen ett samarbete med ZeroMission för att klimatkompensera den egna verksamheten samt transporternas klimatpåverkan. I och med att många produkter tillverkas av ett indiskt företag, som själva engagerar sig i hållbar utveckling i regionen, är det naturligt för Kassaskåpspoolen att klimatkompensera genom det indiska projektet Khasi Hills Community Carbon Project där över 62 lokala samhällen engageras för att bevara kvarvarande skogar. Projektet Khasi Hills REDD+ är lokaliserat till distriktet Khasi i Meghalaya, Indien. Projektet täcker en yta på ca. 27000 hektar och engagerar 62 lokala samhällen för att bevara kvarvarande skogar. Den snabba avskogning som pågår, ca. 5,6 % per år, hotar inte bara klimatet genom koldioxid som frigörs utan även lokala vattendrag och människors långsiktiga försörjningsförmåga. Genom detta REDD+-projekt skapas klimatnytta samt positiva mervärden i form av skyddade vattendrag, biologisk mångfald samt social nytta genom den utbildning och de nya inkomstmöjligheter som projektet skapar. Ett särskilt fokus riktas mot kvinnor som tränas att ta hand om mikrofinans-institutionerna som skapas inom ramen för projektet. Då detta projektet är det första i sitt slag i regionen finns stor möjlighet att andra följer efter och att Khasi Hills därmed blir en ledstjärna. Faktum är att projektet är ett av de första REDD+-projekten i Asien som implementeras och koordineras av lokala samhällen. Detta görs med stöd av Community Forestry International (CFI), Bethany Society, Khas Hills Autonomus District Council, Planet Action och Waterloo Foundation. Och ZeroMission förstås som är först ut att köpa Plan Vivo-certifikat från projektet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vill du köpa ett klimatkompenserat kassaskåp?

2014-09-19
Kassaskåpspoolen köper och säljer nya och begagnade kassaskåp. Dessa importeras med båt från tillverkare i bland annat Indien. Nu inleder Kassaskåpspoolen ett samarbete med ZeroMission för att klimatkompensera den egna verksamheten samt transporternas klimatpåverkan.

I och med att många produkter tillverkas av ett indiskt företag, som själva engagerar sig i hållbar utveckling i regionen, är det naturligt för Kassaskåpspoolen att klimatkompensera genom det indiska projektet Khasi Hills Community Carbon Project där över 62 lokala samhällen engageras för att bevara kvarvarande skogar.

Projektet Khasi Hills REDD+ är lokaliserat till distriktet Khasi i Meghalaya, Indien. Projektet täcker en yta på ca. 27000 hektar och engagerar 62 lokala samhällen för att bevara kvarvarande skogar. Den snabba avskogning som pågår, ca. 5,6 % per år, hotar inte bara klimatet genom koldioxid som frigörs utan även lokala vattendrag och människors långsiktiga försörjningsförmåga.

Genom detta REDD+-projekt skapas klimatnytta samt positiva mervärden i form av skyddade vattendrag, biologisk mångfald samt social nytta genom den utbildning och de nya inkomstmöjligheter som projektet skapar. Ett särskilt fokus riktas mot kvinnor som tränas att ta hand om mikrofinans-institutionerna som skapas inom ramen för projektet.

Då detta projektet är det första i sitt slag i regionen finns stor möjlighet att andra följer efter och att Khasi Hills därmed blir en ledstjärna. Faktum är att projektet är ett av de första REDD+-projekten i Asien som implementeras och koordineras av lokala samhällen. Detta görs med stöd av Community Forestry International (CFI), Bethany Society, Khas Hills Autonomus District Council, Planet Action och Waterloo Foundation. Och ZeroMission förstås som är först ut att köpa Plan Vivo-certifikat från projektet.
Källa: ZeroMission

Senaste nyheter