Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

5 tips på sommarlyssning om miljö och klimat

http://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi-sommar250x213.jpg

Nu är det dags för mig att gå på sommarledighet för att ladda om batterierna, men innan jag gör det vill jag ge dig tips på bra lyssning på stranden, eller kanske i hängmattan. Jag har listat fem program och poddar som lyfter miljö- och hållbarhetsfrågorna och driver agendan framåt för en mer hållbar värld. Klotet: Vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radios P1. Varje vecka sänds ett program som alltid innehåller nyheter och händelser inom miljö- och klimat. Supermiljöpodden: Bakom Supermiljöpodden står såklart Supermiljöbloggen. Vera Telemo och Ellen Palm pratar om nyheter inom miljö och klimat och har hittills gjort tretton inslag. Hållbarhetspodden: Hållbarhetspodden drivs av Veckans Affärer och leds av Jessica Cederberg Wodmar. Varje tisdag möter hållbarhetsexperten Jessica en näringslivsprofil för att diskutera vad hållbarhet egentligen innebär för näringslivet. Superintressant! Klimatpodden: Klimatpodden görs av Ragnhild Larsson, journalist och storyteller. I Klimatpodden får vi möta aktivister, forskare, ekobeställare, entreprenörer och andra som agerar för att stoppa klimatförändringarna. Ragnhild har hittills gjort 21 program. Jag är oroad. Upprörd. Klimatförändringarna ställer allt på ända. Jag är förvånad över medias näst intill obefintliga bevakning och politikernas ointresse att diskutera den största utmaningen. Samtidigt stöter jag allt oftare på medmänniskor som engagerar sig på olika sätt. De inger hopp! /Ragnhild Larsson Sommar i P1: Sommarvärdarna tillhör också mina lyssnarfavoriter. Förra sommaren lyssnade jag bland annat, till miljöprofessor och planetskötare Johan Rockström. Klimatsommar: Och om du är i Stockholm under sommaren, kika in på utställningen Klimatvågen som besöker bibliotek och festivaler med klimatsmarta tips. Där får du veta hur dina dagliga val påverkar klimatet genom att du väger vad du konsumerar varje dag. Läs mer på stockholm.se/klimatsommar I mitten av augusti är jag tillbaka med fulladdade batterier och ny energi. Nu önskar jag dig en jätteskön sommar med sol, vind, vatten och bra lyssning! /Fru Watt, Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

5 tips på sommarlyssning om miljö och klimat

2016-07-29
Nu är det dags för mig att gå på sommarledighet för att ladda om batterierna, men innan jag gör det vill jag ge dig tips på bra lyssning på stranden, eller kanske i hängmattan. Jag har listat fem program och poddar som lyfter miljö- och hållbarhetsfrågorna och driver agendan framåt för en mer hållbar värld.

Klotet:
Vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radios P1. Varje vecka sänds ett program som alltid innehåller nyheter och händelser inom miljö- och klimat.

Supermiljöpodden:
Bakom Supermiljöpodden står såklart Supermiljöbloggen. Vera Telemo och Ellen Palm pratar om nyheter inom miljö och klimat och har hittills gjort tretton inslag.

Hållbarhetspodden:
Hållbarhetspodden drivs av Veckans Affärer och leds av Jessica Cederberg Wodmar. Varje tisdag möter hållbarhetsexperten Jessica en näringslivsprofil för att diskutera vad hållbarhet egentligen innebär för näringslivet. Superintressant!

Klimatpodden:
Klimatpodden görs av Ragnhild Larsson, journalist och storyteller. I Klimatpodden får vi möta aktivister, forskare, ekobeställare, entreprenörer och andra som agerar för att stoppa klimatförändringarna. Ragnhild har hittills gjort 21 program.

Jag är oroad. Upprörd. Klimatförändringarna ställer allt på ända. Jag är förvånad över medias näst intill obefintliga bevakning och politikernas ointresse att diskutera den största utmaningen. Samtidigt stöter jag allt oftare på medmänniskor som engagerar sig på olika sätt. De inger hopp! /Ragnhild Larsson

Sommar i P1:
Sommarvärdarna tillhör också mina lyssnarfavoriter. Förra sommaren lyssnade jag bland annat, till miljöprofessor och planetskötare Johan Rockström.

Klimatsommar:
Och om du är i Stockholm under sommaren, kika in på utställningen Klimatvågen som besöker bibliotek och festivaler med klimatsmarta tips. Där får du veta hur dina dagliga val påverkar klimatet genom att du väger vad du konsumerar varje dag. Läs mer på stockholm.se/klimatsommar

I mitten av augusti är jag tillbaka med fulladdade batterier och ny energi. Nu önskar jag dig en jätteskön sommar med sol, vind, vatten och bra lyssning!

/Fru Watt, Telge Energi

Senaste nyheter