Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Välkommen att delta i skogsmanifestation

http://www.klimatsmart.se/images/news/skogis250x188.jpg

Den värdefulla skogen minskar konstant medan plantager och kalhyggen breder ut sig. Snart finns det ingen skyddsvärd skogsmark kvar i Sverige förutom några spillror i våra naturreservat och nationalparker. Ni kan bidra till att förhindra detta och göra allmänheten medveten om den ohållbara situationen i skogen genom att delta i Skogsmanifestationen. Manifestationen är öppen för enskilda personer, föreningar, organisationer och företag. Det är dock viktigt att hålla manifestationen politiskt och religiöst obunden, vilket innebär att partier eller religiösa samfund inte kan delta. Önskemålet är en rikstäckande manifestation på flera större orter i Sverige. En central ort i varje län, skulle vara fantastiskt för skogen och ge ett medialt genomslag. Det finns flera ställen i en stad som är lämpliga att vara på. Helt avgörande är dock att engagerade ställer upp som ansvariga och utgör ortens arbetsgrupp. Med andra ord beror valet av orter för manifestationens genomförande av var det finns intresserade människor och/eller Naturskyddsföreningskretsar och länsförbund. Ju fler vi blir desto bättre, det finns t.ex. behov av fler goda krafter inom både referens- och styrgruppen för manifestationen och behov av engagerade som vill arrangera manifestationen på sin ort. OBS! Beslut har fattats inom Skogsnätverket om att flytta manifestationen till våren 2013 till följd av brist på tid och pengar. Är det dock någon eller några kretsar eller länsförbund som känner sig manad att genomföra en skogsmanifestation redan i höst är det givetvis fria att göra så. Anmäl ert intresse redan idag till: skogsmanifestationen@gmail.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Välkommen att delta i skogsmanifestation

2012-07-02
Den värdefulla skogen minskar konstant medan plantager och kalhyggen breder ut sig. Snart finns det ingen skyddsvärd skogsmark kvar i Sverige förutom några spillror i våra naturreservat och nationalparker. Ni kan bidra till att förhindra detta och göra allmänheten medveten om den ohållbara situationen i skogen genom att delta i Skogsmanifestationen. Manifestationen är öppen för enskilda personer, föreningar, organisationer och företag. Det är dock viktigt att hålla manifestationen politiskt och religiöst obunden, vilket innebär att partier eller religiösa samfund inte kan delta.

Önskemålet är en rikstäckande manifestation på flera större orter i Sverige. En central ort i varje län, skulle vara fantastiskt för skogen och ge ett medialt genomslag. Det finns flera ställen i en stad som är lämpliga att vara på. Helt avgörande är dock att engagerade ställer upp som ansvariga och utgör ortens arbetsgrupp. Med andra ord beror valet av orter för manifestationens genomförande av var det finns intresserade människor och/eller Naturskyddsföreningskretsar och länsförbund.

Ju fler vi blir desto bättre, det finns t.ex. behov av fler goda krafter inom både referens- och styrgruppen för manifestationen och behov av engagerade som vill arrangera manifestationen på sin ort.

OBS! Beslut har fattats inom Skogsnätverket om att flytta manifestationen till våren 2013 till följd av brist på tid och pengar. Är det dock någon eller några kretsar eller länsförbund som känner sig manad att genomföra en skogsmanifestation redan i höst är det givetvis fria att göra så.

Anmäl ert intresse redan idag till: skogsmanifestationen@gmail.com.

Senaste nyheter