Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

USA, Kina och Apple skapar stora nyheter för klimatet

http://www.klimatsmart.se/images/news/telge-solceller250x188.jpg

Det är nu det händer. Vi står inför stora förändringar mot det bättre och de är bara runt hörnet. Jag känner det på mig. Allt fler viktiga aktörer är nu med i kampen för klimatet och vi hittar dem i både näringslivet och politiken. Tre stora spelare slår nu om och satsar för fullt för klimatets skull – Kina, USA och teknikföretaget Apple. Skärpta utsläppsrätter och ökad användning av förnybar energi har gjort att Kina har lyckats sänka sin kolproduktion med 2,5% under 2014. Det kanske inte låter som så mycket, men med tanke på den enorma kolproduktion som Kina har så innebär det stor skillnad för klimatet. Och när det kommer till just klimatet så är alla framsteg supergoda nyheter. Samtidigt satsar USAs president Barack Obama på förnybart i nya budgeten som presenterades i veckan. Skatteavdraget för vindkraft- och solkraftindustrin kommer att förlängas, vilket är väldigt goda nyheter. Utöver det så kommer dessutom utvecklingen av miljövänlig energiteknik att stödjas med 7,4 miljarder och en fond på 4 miljarder som ska hjälpa delstaterna snabba på minskningen av utsläpp från kraftverk kommer att upprättas. Slutligen så har vi då världens dyraste företag, Apple. Jag har skrivit om Apples klimatintresse tidigare, och med tanke på deras storlek så har de absolut muskler att förändra. Och det gör dom. Apple meddelade härom dagen att de nu gör en av sina största investeringar någonsin, ett datacenter som kommer att drivas med 100% förnybar energi från solkraft. Det är en viktig handling som visar för företag runt om i världen att det är dags att börja satsa på klimatet. Det finns inga andra alternativ. / Fru Watt, Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

USA, Kina och Apple skapar stora nyheter för klimatet

2015-02-09
Det är nu det händer. Vi står inför stora förändringar mot det bättre och de är bara runt hörnet. Jag känner det på mig. Allt fler viktiga aktörer är nu med i kampen för klimatet och vi hittar dem i både näringslivet och politiken. Tre stora spelare slår nu om och satsar för fullt för klimatets skull – Kina, USA och teknikföretaget Apple.

Skärpta utsläppsrätter och ökad användning av förnybar energi har gjort att Kina har lyckats sänka sin kolproduktion med 2,5% under 2014. Det kanske inte låter som så mycket, men med tanke på den enorma kolproduktion som Kina har så innebär det stor skillnad för klimatet. Och när det kommer till just klimatet så är alla framsteg supergoda nyheter.

Samtidigt satsar USAs president Barack Obama på förnybart i nya budgeten som presenterades i veckan. Skatteavdraget för vindkraft- och solkraftindustrin kommer att förlängas, vilket är väldigt goda nyheter. Utöver det så kommer dessutom utvecklingen av miljövänlig energiteknik att stödjas med 7,4 miljarder och en fond på 4 miljarder som ska hjälpa delstaterna snabba på minskningen av utsläpp från kraftverk kommer att upprättas.

Slutligen så har vi då världens dyraste företag, Apple. Jag har skrivit om Apples klimatintresse tidigare, och med tanke på deras storlek så har de absolut muskler att förändra. Och det gör dom. Apple meddelade härom dagen att de nu gör en av sina största investeringar någonsin, ett datacenter som kommer att drivas med 100% förnybar energi från solkraft. Det är en viktig handling som visar för företag runt om i världen att det är dags att börja satsa på klimatet. Det finns inga andra alternativ.

/ Fru Watt, Telge Energi

Senaste nyheter