Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Torkade ekologiska frukter & bär

http://www.klimatsmart.se/images/news/ekoexpressen248x137.jpg

Ekoexpressen har ett brett utbud av torkade frukter och bär, allt sammans ekologiskt. Våra torkade frukter odlas, skördas och torkas i olika delar av världen. De är helt naturliga, utan socker, tillsatser och svavel (E220). Söta saftiga och alltid från den färskaste skörden! De kan blandas i diverse olika maträtter och bakverk eller ätas så som de är. Här är några av våra torkade frukter och bär: - Torkade ekologiska fikon, energigivande och fulla med fibrer. - Torkad ekologisk ananas, härligt saftig, aromatisk och uppfriskade. - Torkad ekologisk äpple, helt obehandlade mjuka äppelringar. - Äppelchips, syrligt söta krispiga äppelchips. Ett utmärkt alternativ till potatischips. - Torkad ekologisk aprikos, rika på järn och karoten. - Torkad ekologisk Medjool-dadel. Jätte-dadlar med kärna. Stora, saftiga och söta. - Torkad ekologisk dadel, som blir sötare när de torkas och innehåller mycket energi. Passar bra som mellanmål eller kanske till frukostbuffén. - Torkade ekologiska tranbär sötade med äppelextrakt. - Torkade ekologiska mullbär. Små, söta och jättegoda ekologiska torkade mullbär. Ha på gröten, filen eller i yoghurten. Eller ät dem istället för godis. - Torkade ekologiska minifikon. Söta och saftiga. En härlig smak. Lite mer tuggmotstånd än vanliga fikon. - Torkade ekologiska katrinplommon. Mycket mjuka och saftiga. - Torkad ekologisk vindruva. Mycket stora, saftiga jätterussin. Helt obehandlade. - Ekologiska små sultarussin, ljusbruna och kärnfria. Lite sötare, lite godare. Våra russin är soltorkade och osvavlade. Russin är jättegott i bröd och kakor, i gröt och müsli eller bara att äta som de är. - Bananchips. Våra bananchips är stora, tjocka, krispiga och milt sötade med honung och rårörsocker. - Torkad ekologisk physalis. Kapkrusbär / Physalis, C-vitamin rika. Kallas även Inka bär. - Torkade ekologiska havtornsbär. På våra havtornsbär kan du koka te på eller låt de ligga lite i vatten innan du äter dem, exempelvis på gröten. Havtornsbären torkas på ett naturlig sätt, antingen i skugga eller med varm luft. - Torkad ekologisk Ingefära, Kanderad. Ett godis med sting! Härligt stark i smaken och dessutom nyttig. Kinesisk ingefära kanderad med lite socker passar den bra att äta som den är eller att blanda i olika desserter och maträtter. - Torkade ekologiska blåbär. Sötade med ekologiskt råsocker. Läs mer på www.ekoexpressen.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Torkade ekologiska frukter & bär

2010-06-08
Ekoexpressen har ett brett utbud av torkade frukter och bär, allt sammans ekologiskt. Våra torkade frukter odlas, skördas och torkas i olika delar av världen. De är helt naturliga, utan socker, tillsatser och svavel (E220).

Söta saftiga och alltid från den färskaste skörden!

De kan blandas i diverse olika maträtter och bakverk eller ätas så som de är. Här är några av våra torkade frukter och bär:

- Torkade ekologiska fikon, energigivande och fulla med fibrer.
- Torkad ekologisk ananas, härligt saftig, aromatisk och uppfriskade.
- Torkad ekologisk äpple, helt obehandlade mjuka äppelringar.
- Äppelchips, syrligt söta krispiga äppelchips. Ett utmärkt alternativ till potatischips.
- Torkad ekologisk aprikos, rika på järn och karoten.
- Torkad ekologisk Medjool-dadel. Jätte-dadlar med kärna. Stora, saftiga och söta.
- Torkad ekologisk dadel, som blir sötare när de torkas och innehåller mycket energi. Passar bra som mellanmål eller kanske till frukostbuffén.
- Torkade ekologiska tranbär sötade med äppelextrakt.
- Torkade ekologiska mullbär. Små, söta och jättegoda ekologiska torkade mullbär. Ha på gröten, filen eller i yoghurten. Eller ät dem istället för godis.
- Torkade ekologiska minifikon. Söta och saftiga. En härlig smak. Lite mer tuggmotstånd än vanliga fikon.
- Torkade ekologiska katrinplommon. Mycket mjuka och saftiga.
- Torkad ekologisk vindruva. Mycket stora, saftiga jätterussin. Helt obehandlade.
- Ekologiska små sultarussin, ljusbruna och kärnfria. Lite sötare, lite godare.
Våra russin är soltorkade och osvavlade. Russin är jättegott i bröd och kakor, i gröt och müsli eller bara att äta som de är.
- Bananchips. Våra bananchips är stora, tjocka, krispiga och milt sötade med honung och rårörsocker.
- Torkad ekologisk physalis. Kapkrusbär / Physalis, C-vitamin rika. Kallas även Inka bär.
- Torkade ekologiska havtornsbär. På våra havtornsbär kan du koka te på eller låt de ligga lite i vatten innan du äter dem, exempelvis på gröten. Havtornsbären torkas på ett naturlig sätt, antingen i skugga eller med varm luft.
- Torkad ekologisk Ingefära, Kanderad. Ett godis med sting! Härligt stark i smaken och dessutom nyttig. Kinesisk ingefära kanderad med lite socker passar den bra att äta som den är eller att blanda i olika desserter och maträtter.
- Torkade ekologiska blåbär. Sötade med ekologiskt råsocker.

Läs mer på www.ekoexpressen.se.
Källa: ekoexpressen
Foto: ekoexpressen - torkade frukter & bär

Senaste nyheter