Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tillsammans med ungdomar gör KRAV världen bättre

http://www.klimatsmart.se/images/news/we-change250x127.jpg

Under våren deltar KRAV i hållbarhetsturnén We Change som vänder sig till elever på gymnasieskolor i Göteborg, Linköping, Skellefteå, Malmö, Gävle och Stockholm. I mars rullar den fjärde uppsättningen av hållbarhetsturnén We Change ut bland Sveriges gymnasieskolor, i år med KRAV som en av sina huvudparters. Tillsammans med andra företag och organisationen Ungdomar.se vill KRAV stärka gymnasieelevernas förståelse för hållbarhetsfrågor och inspirera till förändringar som elever och skolor kan göra för att bidra till en grönare och sjystare framtid. Till exempel satsningar på ekologisk och KRAV-märkt skolmat: – Vi vill visa att KRAV-märkt mat bidrar till ett ännu mer hållbart samhälle. Att det spelar roll hur maten produceras för att vattendragen inte ska förorenas med miljögifter, att bonden ska ha en hälsosam arbetsmiljö och att djuren ska få leva så naturligt som möjligt, säger Katarina Wolf, marknadschef på KRAV. Göteborg är första staden som besöks av We Change-turnén. Därefter besöks skolor i Linköping, Skellefteå, Malmö, Gävle och Stockholm. På varje ort bjuds gymnasieelever in till workshops och panelsamtal med möjlighet att ställa skarpa frågor till de företag och organisationer som deltar. – Genom att visa alla konkreta åtgärder som vi tillsammans kan göra för att förbättra världen vill vi stärka ungdomars framtidstro, säger Katarina Wolf. Gå in på www.krav.se och se när We Change kommer till er skola!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tillsammans med ungdomar gör KRAV världen bättre

2015-03-05
Under våren deltar KRAV i hållbarhetsturnén We Change som vänder sig till elever på gymnasieskolor i Göteborg, Linköping, Skellefteå, Malmö, Gävle och Stockholm.

I mars rullar den fjärde uppsättningen av hållbarhetsturnén We Change ut bland Sveriges gymnasieskolor, i år med KRAV som en av sina huvudparters.

Tillsammans med andra företag och organisationen Ungdomar.se vill KRAV stärka gymnasieelevernas förståelse för hållbarhetsfrågor och inspirera till förändringar som elever och skolor kan göra för att bidra till en grönare och sjystare framtid.

Till exempel satsningar på ekologisk och KRAV-märkt skolmat:

– Vi vill visa att KRAV-märkt mat bidrar till ett ännu mer hållbart samhälle. Att det spelar roll hur maten produceras för att vattendragen inte ska förorenas med miljögifter, att bonden ska ha en hälsosam arbetsmiljö och att djuren ska få leva så naturligt som möjligt, säger Katarina Wolf, marknadschef på KRAV.

Göteborg är första staden som besöks av We Change-turnén. Därefter besöks skolor i Linköping, Skellefteå, Malmö, Gävle och Stockholm. På varje ort bjuds gymnasieelever in till workshops och panelsamtal med möjlighet att ställa skarpa frågor till de företag och organisationer som deltar.

– Genom att visa alla konkreta åtgärder som vi tillsammans kan göra för att förbättra världen vill vi stärka ungdomars framtidstro, säger Katarina Wolf.

Gå in på www.krav.se och se när We Change kommer till er skola!
Källa: KRAV

Senaste nyheter