Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

7 av 10 vill ställa om till förnybar energi

http://www.klimatsmart.se/images/news/eon-solceller250x166.jpg

En ny undersökning från TNS Sifo på uppdrag av E.ON visar att sju av tio (68%) svenskar tycker det är ganska eller mycket viktigt att vi snarast ställer om till att enbart använda förnybar energi. Även om priset fortfarande spelar en viktig roll när vi tecknar elavtal så visar undersökningen att fler än hälften (55%) av svenskarna är beredda att betala mer för förnybar energi. Störst intresse är det för solenergi (44%), följt av vattenkraft (21%) och vindkraft (19%). Även intresset för egenproducerad el är stort. Hälften (51%) av de tillfrågade säger sig vara intresserade av att ha ett eget vindkraftverk på tomten eller solceller på tak och fasad. Främsta anledningarna är att minska sina utgifter (35%) och bidra till ett mer hållbart samhälle (32%). Trots kundernas efterfrågan och vilja att köpa förnybar energi visar undersökningen att kunderna tycker det är otydligt vilka möjligheter det finns att köpa förnybar energi från sitt energibolag. Bara 3 av 10 (34%) tycker att det tydligt framgår vilka möjligheter det finns att köpa förnybar energi idag. - E.ONs roll blir att möjliggöra pågående omställning mot ett mer förnybart Sverige. Vi ska inte bara tillhandahålla produkter för de som vill köpa förnybart producerad el, utan också lösningar för de som vill starta sin egen mikroproduktion och integrera den i det överliggande systemet. Men för att detta ska bli en långsiktigt hållbar utveckling för ett litet exportberoende land som Sverige, krävs även i framtiden en storskalig reglerbar basproduktion för att säkerställa leveranssäkerheten, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

7 av 10 vill ställa om till förnybar energi

2015-11-24
En ny undersökning från TNS Sifo på uppdrag av E.ON visar att sju av tio (68%) svenskar tycker det är ganska eller mycket viktigt att vi snarast ställer om till att enbart använda förnybar energi.

Även om priset fortfarande spelar en viktig roll när vi tecknar elavtal så visar undersökningen att fler än hälften (55%) av svenskarna är beredda att betala mer för förnybar energi. Störst intresse är det för solenergi (44%), följt av vattenkraft (21%) och vindkraft (19%). Även intresset för egenproducerad el är stort. Hälften (51%) av de tillfrågade säger sig vara intresserade av att ha ett eget vindkraftverk på tomten eller solceller på tak och fasad. Främsta anledningarna är att minska sina utgifter (35%) och bidra till ett mer hållbart samhälle (32%).

Trots kundernas efterfrågan och vilja att köpa förnybar energi visar undersökningen att kunderna tycker det är otydligt vilka möjligheter det finns att köpa förnybar energi från sitt energibolag. Bara 3 av 10 (34%) tycker att det tydligt framgår vilka möjligheter det finns att köpa förnybar energi idag.

- E.ONs roll blir att möjliggöra pågående omställning mot ett mer förnybart Sverige. Vi ska inte bara tillhandahålla produkter för de som vill köpa förnybart producerad el, utan också lösningar för de som vill starta sin egen mikroproduktion och integrera den i det överliggande systemet. Men för att detta ska bli en långsiktigt hållbar utveckling för ett litet exportberoende land som Sverige, krävs även i framtiden en storskalig reglerbar basproduktion för att säkerställa leveranssäkerheten, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.
Källa: EON

Senaste nyheter