Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Taxi Stockholms miljösatsningar

http://www.klimatsmart.se/images/news/taxi250x173.jpg

Att sänka koldioxidutsläppen från 70 till 80 procent fram till 2017 och en helt fossilfri transporttjänst. Det är framtidens miljösatsningar på Taxi Stockholm. Nu testar företaget också ett ännu mer miljövänligt transportslag – elbil i Stockholms innerstad. - Vår elbil visualiserar på ett bra sätt framtidens taxinäring, säger Gunnar Welander, miljöchef på Taxi Stockholm. Från 2005-2012 sänktes koldioxidutsläppen med 70 procent. Det är en av förklaringarna till att Taxi Stockholm 2012 utsågs till Sveriges mest miljövänliga taxiföretag. Dessutom har den långsiktiga satsningen på mer miljövänligt bränsle inneburit att 74 procent av fordonsflottan redan idag klarar de nya hårdare miljöbilskraven. Och miljösatsningarna fortsätter. Till 2017 ska koldioxidutsläppen minska ytterligare, till 80 procent. Samtidigt inleds också arbetet med att ta fram en taxibil driven helt av el. - För oss finns det en självklar koppling mellan framtidens taxiresa och minimal miljöpåverkan. Om vi ska nå vår vision om en fossilfri transporttjänst krävs fortsatta insatser inom områden där vi redan idag är i framkant, men också ett visst mått av nytänkade. Därför har vi nu också tagit steget mot att närma oss elbilarna, säger Gunnar Welander. Taxi Stockholms elbil följer företagets grafiska profil och rullar två veckor framöver i Stockholms innerstad. Elbilen går ännu inte att beställa. Syftet är att driva på utvecklingen av en fossilfri transporttjänst. För mer information, kontakta: Gunnar Welander, miljöchef, Taxi Stockholm, 070-788 26 41, gunnar.welander@taxistockholm.se Kicki Erkers, Taxi Stockholm, 070-788 26 43, kicki.erkers@taxistockholm.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Taxi Stockholms miljösatsningar

2013-01-29
Att sänka koldioxidutsläppen från 70 till 80 procent fram till 2017 och en helt fossilfri transporttjänst. Det är framtidens miljösatsningar på Taxi Stockholm. Nu testar företaget också ett ännu mer miljövänligt transportslag – elbil i Stockholms innerstad.

- Vår elbil visualiserar på ett bra sätt framtidens taxinäring, säger Gunnar Welander, miljöchef på Taxi Stockholm.

Från 2005-2012 sänktes koldioxidutsläppen med 70 procent. Det är en av förklaringarna till att Taxi Stockholm 2012 utsågs till Sveriges mest miljövänliga taxiföretag. Dessutom har den långsiktiga satsningen på mer miljövänligt bränsle inneburit att 74 procent av fordonsflottan redan idag klarar de nya hårdare miljöbilskraven. Och miljösatsningarna fortsätter. Till 2017 ska koldioxidutsläppen minska ytterligare, till 80 procent. Samtidigt inleds också arbetet med att ta fram en taxibil driven helt av el.

- För oss finns det en självklar koppling mellan framtidens taxiresa och minimal miljöpåverkan. Om vi ska nå vår vision om en fossilfri transporttjänst krävs fortsatta insatser inom områden där vi redan idag är i framkant, men också ett visst mått av nytänkade. Därför har vi nu också tagit steget mot att närma oss elbilarna, säger Gunnar Welander.

Taxi Stockholms elbil följer företagets grafiska profil och rullar två veckor framöver i Stockholms innerstad. Elbilen går ännu inte att beställa. Syftet är att driva på utvecklingen av en fossilfri transporttjänst.

För mer information, kontakta:
Gunnar Welander, miljöchef, Taxi Stockholm, 070-788 26 41, gunnar.welander@taxistockholm.se
Kicki Erkers, Taxi Stockholm, 070-788 26 43, kicki.erkers@taxistockholm.se.

Senaste nyheter