Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sunfleet växer med elbil i Helsingborg

http://www.klimatsmart.se/images/news/helsing250x180.jpg

Bilpoolsföretaget har expanderat snabbt i Helsingborg. Antalet bilar har mer än fyrdubblats, från 6 bilar till 27 på bara ett år. Nu introduceras den första elbilen i Sunfleets bilflotta i Helsingborg. Alltfler Helsingborgare använder bilpool. Bara under årets första kvartal genomfördes drygt 1700 resor via någon av Sunfleets 9 poolplatser i Helsingborg. På ett år har antalet poolplatser ökat med 300 procent vilket gör Helsingborg till en av de städer i Sverige där Sunfleet växer snabbast. Nu introducerar Sunfleet sin första elbil i Sundstorgsgaraget. – Vi tror att elbilar är viktigt för utvecklingen av bilpooler. Nyfikenheten kring elbilar är mycket stor och nu kan alla som blir medlemmar i Sunfleet boka och använda elbilen för sina bilbehov, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet. Ökat intresse för bilpooler i Helsingborg Sunfleet i Helsingborg startade för fyra år sedan vid Knutpunkten, ett halvår senare öppnades en bilpool vid Tågaborg. Sedan 2010 finns Sunfleet även vid Hamilton House. Den riktiga expansionen började 2011 med ytterligare en pool vid Knutpunkten, två pooler vid Söderpunkten, därefter en pool i Maria Park och sedan en pool på Campusområdet. Den senaste poolen är i Sundstorgsgaraget, där elbilen nu står. – Vi ser att det finns ett ökat intresse bland både företag, men framför allt privatpersoner om att kunna ha tillgång till bil en timme eller längre, dygnet runt utan att behöva äga den själv med allt vad det innebär, service, däck, skatt och försäkring. Vår långsiktiga ambition är att det skall finnas Sunfleetbilar i varje stadsdel, där nu Laröd är nästa område som vi kommer att starta upp en ny pool, säger Magnus Müller, Sunfleet Helsingborg. För mer information, kontakta: Magnus Müller, Sunfleet Helsingborg, 042-17 25 43 Olof Holmgren, Sunfleet Syd, 072-159 20 43 Sandra Gyllby, marknadschef Sunfleet, 072-159 20 60.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sunfleet växer med elbil i Helsingborg

2012-06-01
Bilpoolsföretaget har expanderat snabbt i Helsingborg. Antalet bilar har mer än fyrdubblats, från 6 bilar till 27 på bara ett år. Nu introduceras den första elbilen i Sunfleets bilflotta i Helsingborg.

Alltfler Helsingborgare använder bilpool. Bara under årets första kvartal genomfördes drygt 1700 resor via någon av Sunfleets 9 poolplatser i Helsingborg. På ett år har antalet poolplatser ökat med 300 procent vilket gör Helsingborg till en av de städer i Sverige där Sunfleet växer snabbast.

Nu introducerar Sunfleet sin första elbil i Sundstorgsgaraget.

– Vi tror att elbilar är viktigt för utvecklingen av bilpooler. Nyfikenheten kring elbilar är mycket stor och nu kan alla som blir medlemmar i Sunfleet boka och använda elbilen för sina bilbehov, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet.

Ökat intresse för bilpooler i Helsingborg
Sunfleet i Helsingborg startade för fyra år sedan vid Knutpunkten, ett halvår senare öppnades en bilpool vid Tågaborg. Sedan 2010 finns Sunfleet även vid Hamilton House.

Den riktiga expansionen började 2011 med ytterligare en pool vid Knutpunkten, två pooler vid Söderpunkten, därefter en pool i Maria Park och sedan en pool på Campusområdet. Den senaste poolen är i Sundstorgsgaraget, där elbilen nu står.

– Vi ser att det finns ett ökat intresse bland både företag, men framför allt privatpersoner om att kunna ha tillgång till bil en timme eller längre, dygnet runt utan att behöva äga den själv med allt vad det innebär, service, däck, skatt och försäkring. Vår långsiktiga ambition är att det skall finnas Sunfleetbilar i varje stadsdel, där nu Laröd är nästa område som vi kommer att starta upp en ny pool, säger Magnus Müller, Sunfleet Helsingborg.

För mer information, kontakta:
Magnus Müller, Sunfleet Helsingborg, 042-17 25 43
Olof Holmgren, Sunfleet Syd, 072-159 20 43
Sandra Gyllby, marknadschef Sunfleet, 072-159 20 60.
Källa: Sunfleet

Senaste nyheter