Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Samarbete för hållbar konsumtion

http://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen250x45pd.jpeg

Vad innebär arbetet med att skapa ”Hållbar konsumption” i Kenya, Ukraina eller Malaysia? Nu möts människor, kunskap och erfarenheter från olika världsdelar, när vi gästas av representanter från några av våra internationella samarbetsorganisationer. Vi får en chans att knyta ihop lokalt miljöengagemang med ett globalt perspektiv på konsumtion och produktion av varor. Hållbar konsumtion genom folkbildning och konsumentråd är en viktig del av Naturskyddsföreningens arbete, både i Sverige och i samarbetet med organisationer i andra länder. Nu anordnar Naturskyddsföreningen ett seminarium tillsammans med Fältbiologerna och Studiefrämjandet. Deltagarna får möjlighet att utbyta ideér om vad kan Naturskyddsföreningen göra för att driva på utvecklingen mot en hållbar konsumtion. Hur knyter vi ihop vårt lokala arbete med det arbete som pågår runt om i världen? Att mötas över landsgränser och kulturella skillnader och tillsammans söka lösningar är den bästa inspirationen och kunskapskällan. - Att vi i så många organisationer har samma grundvärderingar och strategier, ger en fantastisk styrka när vi vill påverka politiker och beslutsfattare på ett globalt plan, säger Eva Eiderström, chef för Naturskyddsföreningens Handla miljövänligt-kontor i Göteborg. Eva är en av de svenska deltagarna på seminariet som under helgen samlar deltagare från föreningens lokala kretsar. På seminariet deltar internationella gäster från Malaysia, Kenya, Tanzania, Ukraina, Colombia och Sydafrika. Jenina Dahlberg träffade en av seminariets deltagare, Michael Mungoma Okumu från Youth Education Network i Kenya. Organisationen arbetar med olika informationsaktviteter om hållbar konsumtion som riktar sig till ungdomar och skolor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Samarbete för hållbar konsumtion

2011-08-19
Vad innebär arbetet med att skapa ”Hållbar konsumption” i Kenya, Ukraina eller Malaysia? Nu möts människor, kunskap och erfarenheter från olika världsdelar, när vi gästas av representanter från några av våra internationella samarbetsorganisationer. Vi får en chans att knyta ihop lokalt miljöengagemang med ett globalt perspektiv på konsumtion och produktion av varor.

Hållbar konsumtion genom folkbildning och konsumentråd är en viktig del av Naturskyddsföreningens arbete, både i Sverige och i samarbetet med organisationer i andra länder. Nu anordnar Naturskyddsföreningen ett seminarium tillsammans med Fältbiologerna och Studiefrämjandet.

Deltagarna får möjlighet att utbyta ideér om vad kan Naturskyddsföreningen göra för att driva på utvecklingen mot en hållbar konsumtion. Hur knyter vi ihop vårt lokala arbete med det arbete som pågår runt om i världen?

Att mötas över landsgränser och kulturella skillnader och tillsammans söka lösningar är den bästa inspirationen och kunskapskällan.

- Att vi i så många organisationer har samma grundvärderingar och strategier, ger en fantastisk styrka när vi vill påverka politiker och beslutsfattare på ett globalt plan, säger Eva Eiderström, chef för Naturskyddsföreningens Handla miljövänligt-kontor i Göteborg. Eva är en av de svenska deltagarna på seminariet som under helgen samlar deltagare från föreningens lokala kretsar.

På seminariet deltar internationella gäster från Malaysia, Kenya, Tanzania, Ukraina, Colombia och Sydafrika. Jenina Dahlberg träffade en av seminariets deltagare, Michael Mungoma Okumu från Youth Education Network i Kenya. Organisationen arbetar med olika informationsaktviteter om hållbar konsumtion som riktar sig till ungdomar och skolor.

Möt Michael Mungoma Okumu i "Fem snabba frågor" på Naturskyddsföreningens blogg: blogg.naturskyddsforeningen.se/jenina/2011/08/19/5-snabba-fragor-michael-mungoma-okumu-ungdomspeppare-och-tradalskare/

Senaste nyheter