Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rukkii nu medlem i SGBC

http://www.klimatsmart.se/images/news/ruukki250x71pc.jpg

Ruukki Sverige har under hösten blivit en allt tydligare röst inom hållbarhetsutveckling av stålbranschen. Genom att aktivt berätta om den långa och djupa forskningen som finns som grund för de nya energieffektivitetsprodukterna har företaget väckt allt mer intresse som en innovativ aktör i klimat- och miljödiskussionen. Ruukkis erfarenhet som en kunnig röst inom energieffektivitet och återvinning av stål efterfrågas idag här hemma och utomlands. Från och med oktober 2011 är Ruukki medlem i Sweden Green Building Council. Moderbolaget i Finland är sedan länge medlem i den globala Green Building Council. När Ruukkis hållbarhets- och arkitektchef Petteri Lautso besökte Lund i slutet av september för att delta i en paneldiskussion om framtidens hållbara innovationer kom det upp frågor kring hur man kan prata om miljö och klimat som stålbolag. Det var studenter och forskare som deltog på seminariet som ordnades av internationella miljöinstitutet IIIEE. - I den här branschen är det avgörande att kunna förklara inveklade resonemang i klarspråk utan att förenkla eller förlora det väsentliga innehållet. Förmågan att fatta sig kort och koncist är alltså viktig för att få gehör, berättade Petteri Lautso i panelen, där han diskuterade frågan tillsammans med representanter från Ikea, Volvo och Vestas. En av svårigheterna är att det är så många steg - 20-30 - mellan Ruukkis forskare och de som använder produkterna. Därför är kommunikationen viktigt precis som samverkan med andra aktörer såsom arkitekter, konsulter, konstruktörer. Därför är det viktigt att delta i olika sammanhang där det är möjligt att träffa dem såsom på Green Building Councils. - Det innebär att man i samband med att välja material och processer också får grepp om stålets långa livscykel, avsaknad av kemikalier och en extrem återvinningspotential lika mycket som att man förstår stålets hållfasthets- och byggegenskaper, konstaterar Petteri Lautso. Petteri Lautso deltar den 20 oktober som föreläsare på Stålbyggnadsdagar i Nacka som och föreläser under tema "Stålbyggandets möjligheter och utmaningar på miljöområdet". I samband med dagarna ordnas studiebesök till Swedbank Arena (Nationalarena) i Solna, där Ruukki har levererat stålkonstruktionerna. För mer information, kontakta: Joachim Sjölin, Ruukki, 070-983 34 20.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rukkii nu medlem i SGBC

2011-10-20
Ruukki Sverige har under hösten blivit en allt tydligare röst inom hållbarhetsutveckling av stålbranschen. Genom att aktivt berätta om den långa och djupa forskningen som finns som grund för de nya energieffektivitetsprodukterna har företaget väckt allt mer intresse som en innovativ aktör i klimat- och miljödiskussionen. Ruukkis erfarenhet som en kunnig röst inom energieffektivitet och återvinning av stål efterfrågas idag här hemma och utomlands. Från och med oktober 2011 är Ruukki medlem i Sweden Green Building Council. Moderbolaget i Finland är sedan länge medlem i den globala Green Building Council.

När Ruukkis hållbarhets- och arkitektchef Petteri Lautso besökte Lund i slutet av september för att delta i en paneldiskussion om framtidens hållbara innovationer kom det upp frågor kring hur man kan prata om miljö och klimat som stålbolag. Det var studenter och forskare som deltog på seminariet som ordnades av internationella miljöinstitutet IIIEE.

- I den här branschen är det avgörande att kunna förklara inveklade resonemang i klarspråk utan att förenkla eller förlora det väsentliga innehållet. Förmågan att fatta sig kort och koncist är alltså viktig för att få gehör, berättade Petteri Lautso i panelen, där han diskuterade frågan tillsammans med representanter från Ikea, Volvo och Vestas.

En av svårigheterna är att det är så många steg - 20-30 - mellan Ruukkis forskare och de som använder produkterna. Därför är kommunikationen viktigt precis som samverkan med andra aktörer såsom arkitekter, konsulter, konstruktörer. Därför är det viktigt att delta i olika sammanhang där det är möjligt att träffa dem såsom på Green Building Councils.

- Det innebär att man i samband med att välja material och processer också får grepp om stålets långa livscykel, avsaknad av kemikalier och en extrem återvinningspotential lika mycket som att man förstår stålets hållfasthets- och byggegenskaper, konstaterar Petteri Lautso.

Petteri Lautso deltar den 20 oktober som föreläsare på Stålbyggnadsdagar i Nacka som och föreläser under tema "Stålbyggandets möjligheter och utmaningar på miljöområdet". I samband med dagarna ordnas studiebesök till Swedbank Arena (Nationalarena) i Solna, där Ruukki har levererat stålkonstruktionerna.

För mer information, kontakta:
Joachim Sjölin, Ruukki, 070-983 34 20.

Programet för SBI:s Stålbyggnadsdagen finner du här: www.sbi.se/stalbyggnadsdagen/sbd_page.asp

Senaste nyheter