Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rica Hotels skyddar hotad elefant

http://www.klimatsmart.se/images/news/ricasavetheelephants250x188.jpg

Den afrikanska skogselefanten har en central roll för kretsloppet i de afrikanska regnskogarna. Men arten är hotad, främst på grund av jakten på elfenben. Världsnaturfonden WWF bedriver sedan många år ett arbete för att rädda arten, bland annat genom att kartlägga dess rörelsemönster med hjälp av GPS. Nu finansierar Rica Hotels arbetet med att spåra ytterligare en elefant i Mount Cameroon National Park. – Som miljövårdsprojekt är WWFs elefantprojekt i Kamerun ett lysande exempel på hur man aktivt kan bidra till att skydda både djur och natur, säger Fredrik Utheim, VD för Rica Hotels i Sverige och ledamot i styrelsen för Ricafonden. – För oss är det också viktigt att kunna bidra till något som är konkret och tydligt, då blir det lättare att återkoppla arbetet till våra gäster och medarbetare som är de som i slutänden bidrar till stödet. För att Rica Hotels ska lära sig mer om projektet och ta del av hur bidraget används, följer medarbetaren Christine Segerdahl med på resan till Kamerun. – Genom att vi är med på plats kan vi lära oss mer om hur ett välgörenhetsprojekt blir verklighet, och dessutom är det en fantastisk möjlighet att kunna visa våra gäster och kunder hur projektet fortlöper. Men vi tänkte faktiskt efter både en och två gånger innan vi bestämde oss för att Christine skulle följa med, som vi har förstått det hela kan det bli en mycket strapatsrik resa, säger Fredrik Utheim. För mer information vänligen kontakta: Maria Valentin, kommersiell direktör Rica Hotels, 070-545 13 14, maria.valentin@rica.se Fredrik Utheim, VD Rica Hotels, 070-213 02 44, fredrik.utheim@rica.se Allan Carlson, Kamerunansvarig, WWF, 070-220 38 11, allan.carlson@wwf.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rica Hotels skyddar hotad elefant

2011-01-10
Den afrikanska skogselefanten har en central roll för kretsloppet i de afrikanska regnskogarna. Men arten är hotad, främst på grund av jakten på elfenben. Världsnaturfonden WWF bedriver sedan många år ett arbete för att rädda arten, bland annat genom att kartlägga dess rörelsemönster med hjälp av GPS. Nu finansierar Rica Hotels arbetet med att spåra ytterligare en elefant i Mount Cameroon National Park.

– Som miljövårdsprojekt är WWFs elefantprojekt i Kamerun ett lysande exempel på hur man aktivt kan bidra till att skydda både djur och natur, säger Fredrik Utheim, VD för Rica Hotels i Sverige och ledamot i styrelsen för Ricafonden.

– För oss är det också viktigt att kunna bidra till något som är konkret och tydligt, då blir det lättare att återkoppla arbetet till våra gäster och medarbetare som är de som i slutänden bidrar till stödet.

För att Rica Hotels ska lära sig mer om projektet och ta del av hur bidraget används, följer medarbetaren Christine Segerdahl med på resan till Kamerun.

– Genom att vi är med på plats kan vi lära oss mer om hur ett välgörenhetsprojekt blir verklighet, och dessutom är det en fantastisk möjlighet att kunna visa våra gäster och kunder hur projektet fortlöper. Men vi tänkte faktiskt efter både en och två gånger innan vi bestämde oss för att Christine skulle följa med, som vi har förstått det hela kan det bli en mycket strapatsrik resa, säger Fredrik Utheim.

För mer information vänligen kontakta:
Maria Valentin, kommersiell direktör Rica Hotels, 070-545 13 14, maria.valentin@rica.se
Fredrik Utheim, VD Rica Hotels, 070-213 02 44, fredrik.utheim@rica.se
Allan Carlson, Kamerunansvarig, WWF, 070-220 38 11, allan.carlson@wwf.se

Rica Hotels medarbetare Christine Segerdahl kommer att rapportera löpande från elefantexpeditionen via sin blogg, Facebook och Twitter. För att komma till bloggen gå in på www.rica.se/Nyheter/save-the-elephants/
Källor: WWF, Rica Hotels

Senaste nyheter