Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rewise hjälper Eniro beräkna växthusgas

http://www.klimatsmart.se/images/news/eniro-bengtsandin212x309.jpg

Sökföretaget Eniro har valt Rewise för utveckling av ett beräkningsverktyg för växthusgasutsläpp. - Anledningen var främst att jag ville ha ett verktyg som är anpassat just för oss. Det gör att det blir enkelt och tydligt att använda. Att resultatet dessutom blev bättre än jag hade förväntat mig är givetvis bara positivt, säger Bengt Sandin, Miljöchef Eniro. Rewise har utvecklat ett beräkningsverktyg åt Eniro som hjälper dem att kartlägga, målsätta och följa upp koncernens utsläpp av växthusgaser. Beräkningsverktyget följer riktlinjerna i Greenhouse Gas Protocol, den internationellt mest använda metoden vid beräkningar av företags växthusgasutsläpp. Det betyder också att Eniros klimatberäkningar är fullt kompatibla med hållbarhetsredovisning enligt Global Reporting Initiative (GRI). Eniro har väldigt aggressiva miljömål, ni ska bland annat sänka era totala växthusgasutsläpp med 70 procent inom en tioårsperiod. Hur ska ni nå era mål? - För att nå det övergripande målet har vi tre fokusområden, våra transporter, vår energiförbrukning och vår pappersförbrukning. På vart och ett av dessa områden måste vi göra stora framsteg för att nå det övergripande målet. För att komma dit krävs hårt arbete, engagemang och kreativitet. Läs mer på www.rewise.se Eniro är det ledande sökföretaget på den nordiska mediemarknaden. Eniro arbetar sedan länge aktivt med hållbarhet och att minimera sin miljöpåverkan. Som en del i miljöarbetet beräknas de växthusgasutsläpp som verksamheten ger upphov till genom bland annat tjänsteresor, energianvändning och utgivning av kataloger.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rewise hjälper Eniro beräkna växthusgas

2009-05-12
Bengt Sandin, Miljöchef Eniro
Sökföretaget Eniro har valt Rewise för utveckling av
ett beräkningsverktyg för växthusgasutsläpp.

- Anledningen var främst att jag ville ha ett verktyg som är anpassat just för oss. Det gör att det blir enkelt och tydligt att använda. Att resultatet dessutom blev bättre än jag hade förväntat mig är givetvis bara positivt, säger Bengt Sandin, Miljöchef Eniro.

Rewise har utvecklat ett beräkningsverktyg åt Eniro som hjälper dem att kartlägga, målsätta och följa upp koncernens utsläpp av växthusgaser. Beräkningsverktyget följer riktlinjerna i Greenhouse Gas Protocol, den internationellt mest använda metoden vid beräkningar av företags växthusgasutsläpp. Det betyder också att Eniros klimatberäkningar är fullt kompatibla med hållbarhetsredovisning enligt Global Reporting Initiative (GRI).

Eniro har väldigt aggressiva miljömål, ni ska bland annat sänka era totala växthusgasutsläpp med 70 procent inom en tioårsperiod. Hur ska ni nå era mål?

- För att nå det övergripande målet har vi tre fokusområden, våra transporter, vår energiförbrukning och vår pappersförbrukning. På vart och ett av dessa områden måste vi göra stora framsteg för att nå det övergripande målet. För att komma dit krävs hårt arbete, engagemang och kreativitet.

Läs mer på www.rewise.se

Eniro är det ledande sökföretaget på den nordiska mediemarknaden. Eniro arbetar sedan länge aktivt med hållbarhet och att minimera sin miljöpåverkan. Som en del i miljöarbetet beräknas de växthusgasutsläpp som verksamheten ger upphov till genom bland annat tjänsteresor, energianvändning och utgivning av kataloger.
Källor:
Foto: Rewise

Senaste nyheter