Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Restaurang Stångs Magasin i Linköping blir KRAV-certifierad

http://www.klimatsmart.se/images/news/krav-stangsmagasin250x307.jpg

Stångs Magasin i Linköping vill stötta ekobönderna och utvecklingen mot fler ekolantbruk. Därför väljer de att servera KRAV-märkt mat i sin restaurang. – Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: - Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel - Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter - Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke. – Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Restaurang Stångs Magasin i Linköping blir KRAV-certifierad

2014-09-25
Stångs Magasin i Linköping vill stötta ekobönderna och utvecklingen mot fler ekolantbruk. Därför väljer de att servera KRAV-märkt mat i sin restaurang.

– Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke.

– Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV

Senaste nyheter