
Redaktör:
Jens Ljunggren
Restaurang Stångs Magasin i Linköping blir KRAV-certifierad
2014-09-25

Stångs Magasin i Linköping vill stötta ekobönderna och utvecklingen mot fler ekolantbruk. Därför väljer de att servera KRAV-märkt mat i sin restaurang.
– Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke.
– Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
– Vi väljer KRAV för att vi vill ta ansvar för djuren, miljön och människorna som äter produkterna samt de som framställer dem, säger Mattias Weinhandl, delägare av Stångs Magasin.
Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:
- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.
Stångs Magasin har funnits sedan 1998 och i maj 2011 tog Mattias och hans farbror över restaurangverksamheten. Nu är den KRAV-certifierad med ett märke.
– Vi har länge haft som vision att gå mer mot det hållbara och då känns KRAV som ett naturligt steg för oss. Allt som KRAV står för är det vi tror på och vill stötta, säger Mattias Weinhandl.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjeparts-certifiering. Stångs Magasin certifieras av certifieringsföretaget Kiwa. Idag finns cirka 800 KRAV-certifierade restauranger i Sverige.
Läs mer om KRAV-certifierade restauranger: www.krav.se/restaurangsok
Källa: KRAV
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…