Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecospheres nya destinationer i Europa

http://www.klimatsmart.se/images/news/dog_sledge_2_kopia.jpg

Hundspanns-expedition i Svalbard, matlagningskurs i Andalusien och ekolyx på Menorca är några av de destinationer som den ansvarsfulla resebyrån Ecospheres.se plockat in i sin portfolio inför 2013. ”Vi har ett spännande år framför oss och många nya destinationer på ingång säger Ulrika Löfdahl, VD på Ecospheres. ”Hundspanns-expeditionen i Svaldbard är en expedition för de som söker utmaningar i nära kontakt med is, snö, hundar och arktiska förhållanden,” menar Ulrika. Under sju dagar får du uppleva den vilda och vackra naturen i Spetsbergen. Rutten går från Longyearbyen genom öppna dalar, istäckta fjordar och på tusen år gammal glaciäris. Vi passerar den gamla gruvbyn Pyramiden, Tre kronor-bergen och kör genom de majestätiska glaciärer vid Oscar II land. I slutet av expeditionen plockas vi upp och transporteras till Longyearbyen med båt. ”Våra två andra destinationer är av helt annan karaktär och där smaksensationerna är i fokus,” berättar Ulrika. ”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda en matlagningskurs i ljuvliga Andalusien,”. Kursen bedrivs på ett fantastiskt, familjedrivet ekohotell som ligger omgivet av höga berg, betesfält, mandel- och olivodlingar, i utkanten hittar du granatäpplen, fikon och kvitten. Programmet firar de kulinariska smaker och kulturer från alla de länder som delar Medelhavskusten med särskild tonvikt på Spanien och Nordafrika. Sist men inte minst för den som kanske inte vill vara lika aktiv men njuta likväl, är Menorca platsen att vara på. I slutet av en vacker allé ligger hotellet Sant Joan de Binissaida i en restaurerad gård från 1800-talet. Hotellet har till och med sitt egna, lilla kapell och är ett av de finaste bland öns många, populära agrohotell. Här bland i prunkande trädgårdar med olivträd, får och hästar kan du njuta av utsikten över Medelhavet och vackra kustpromenader. Hotellets restaurang har en meny som är komponerad av Mario Sandoval, en berömd spansk kock och med en stjärna i guide Micheline, bara det talar för en fantastisk matupplevelse. Ecospheres är en ansvarsfull resebyrå som erbjuder ekolyxresor till handplockade resmål. Ekolyx innebär inte endast lyxen i den generella bemärkelsen utan också lyxen att uppleva något unikt, vara på en naturskön plats, möta lokal befolkning och lära sig något nytt. Ecospheres erbjuder ett genuint, hållbart och engagerat sätt att resa - framtidens sätt att resa genom verkliga upplevelser av destinationen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecospheres nya destinationer i Europa

2013-01-25
Hundspannsexpedition Svalbard
Hundspanns-expedition i Svalbard, matlagningskurs i Andalusien och ekolyx på Menorca är några av de destinationer som den ansvarsfulla resebyrån Ecospheres.se plockat in i sin portfolio inför 2013.

”Vi har ett spännande år framför oss och många nya destinationer på ingång säger Ulrika Löfdahl, VD på Ecospheres.

”Hundspanns-expeditionen i Svaldbard är en expedition för de som söker utmaningar i nära kontakt med is, snö, hundar och arktiska förhållanden,” menar Ulrika. Under sju dagar får du uppleva den vilda och vackra naturen i Spetsbergen. Rutten går från Longyearbyen genom öppna dalar, istäckta fjordar och på tusen år gammal glaciäris. Vi passerar den gamla gruvbyn Pyramiden, Tre kronor-bergen och kör genom de majestätiska glaciärer vid Oscar II land. I slutet av expeditionen plockas vi upp och transporteras till Longyearbyen med båt.

”Våra två andra destinationer är av helt annan karaktär och där smaksensationerna är i fokus,” berättar Ulrika. ”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda en matlagningskurs i ljuvliga Andalusien,”. Kursen bedrivs på ett fantastiskt, familjedrivet ekohotell som ligger omgivet av höga berg, betesfält, mandel- och olivodlingar, i utkanten hittar du granatäpplen, fikon och kvitten. Programmet firar de kulinariska smaker och kulturer från alla de länder som delar Medelhavskusten med särskild tonvikt på Spanien och Nordafrika.

Sist men inte minst för den som kanske inte vill vara lika aktiv men njuta likväl, är Menorca platsen att vara på. I slutet av en vacker allé ligger hotellet Sant Joan de Binissaida i en restaurerad gård från 1800-talet. Hotellet har till och med sitt egna, lilla kapell och är ett av de finaste bland öns många, populära agrohotell. Här bland i prunkande trädgårdar med olivträd, får och hästar kan du njuta av utsikten över Medelhavet och vackra kustpromenader. Hotellets restaurang har en meny som är komponerad av Mario Sandoval, en berömd spansk kock och med en stjärna i guide Micheline, bara det talar för en fantastisk matupplevelse.

Ecospheres är en ansvarsfull resebyrå som erbjuder ekolyxresor till handplockade resmål. Ekolyx innebär inte endast lyxen i den generella bemärkelsen utan också lyxen att uppleva något unikt, vara på en naturskön plats, möta lokal befolkning och lära sig något nytt. Ecospheres erbjuder ett genuint, hållbart och engagerat sätt att resa - framtidens sätt att resa genom verkliga upplevelser av destinationen.
Källa: Ecospheres

Senaste nyheter