Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

PostkodLotteriets Climate Event

http://www.klimatsmart.se/images/news/postkodlotterietlogo136x87.gif

PostkodLotteriets Climate Event den 1 april siktar på att bli ett fullt klimatkompenserat event. Eventets klimatarbete bygger på ansträngningar att minska de klimatpåverkande utsläppen, för att sedan klimatkompensera de utsläpp som finns kvar, med Gold Standard CDM-projekt från Tricorona. Eventets klimatarbete granskas och samordnas av Sustainia och Tricorona Climate Partner. PostkodLotteriets Climate Event tema är "Visions of a Low-Carbon World - Moving Forward in the Face of Financial Crisis". - Svenska PostkodLotteriet arbetar aktivt för en bättre miljö och för att motverka klimatförändringarna. Syftet med Postkodlotteriets Climate Event är att visa på de lösningar och möjligheter som kan lösa klimatfrågan. På så sätt hoppas Lotteriet att kunna skapa engagemang i kampen mot klimatförändringarna, säger Niclas Kjellström-Matseke, VD, PostkodLotteriet. Vi valde Tricorona och Sustainia som våra partners tack vare deras genomtänkta lösning samt kvaliteten i de underliggande koldioxidminskningsprojekten. - Det finns stora möjligheter till klimatbesparingar genom att tänka på vad och hur man genomför ett event och på så sätt minska utsläppen, säger Per Egstam, VD för Tricorona Climate Partner. Eventets klimatarbete granskas och samordnas av Sustainia och Tricorona, och bygger på tre steg: * I ett första steg har eventet analyserats utifrån ett klimatperspektiv. * Under arbetet med eventets planering har åtgärder genomförts för att finna bra lösningar och produkter utifrån ett klimatperspektiv. * Totalt beräknad klimatpåverkan från PostkodLotteriets Climate Event, som inte gått att undvika, klimatkompenseras av Tricorona. Klimatkompenseringen görs via Gold Standard-projekt inom förnybar energi. För mer information, kontakta: - Per Egstam, VD Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559 - Magnus Rignell, VD Sustainia, 08-442 97 90 - Anna Engstrand, pressekreterare Svenska PostkodLotteriet, 08- 562 488 64

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

PostkodLotteriets Climate Event

2009-04-01
PostkodLotteriets Climate Event den 1 april siktar på att bli ett fullt klimatkompenserat event. Eventets klimatarbete bygger på ansträngningar att minska de klimatpåverkande utsläppen, för att sedan klimatkompensera de utsläpp som finns kvar, med Gold Standard CDM-projekt från Tricorona. Eventets klimatarbete granskas och samordnas av Sustainia och Tricorona Climate Partner.

PostkodLotteriets Climate Event tema är "Visions of a Low-Carbon World - Moving Forward in the Face of Financial Crisis".

- Svenska PostkodLotteriet arbetar aktivt för en bättre miljö och för att motverka klimatförändringarna. Syftet med Postkodlotteriets Climate Event är att visa på de lösningar och möjligheter som kan lösa klimatfrågan. På så sätt hoppas Lotteriet att kunna skapa engagemang i kampen mot klimatförändringarna, säger Niclas Kjellström-Matseke, VD, PostkodLotteriet. Vi valde Tricorona och Sustainia som våra partners tack vare deras genomtänkta lösning samt kvaliteten i de underliggande koldioxidminskningsprojekten.

- Det finns stora möjligheter till klimatbesparingar genom att tänka på vad och hur man genomför ett event och på så sätt minska utsläppen, säger Per Egstam, VD för Tricorona Climate Partner.

Eventets klimatarbete granskas och samordnas av Sustainia och Tricorona, och bygger på tre steg:

* I ett första steg har eventet analyserats utifrån ett klimatperspektiv.
* Under arbetet med eventets planering har åtgärder genomförts för att finna bra lösningar och produkter utifrån ett klimatperspektiv.
* Totalt beräknad klimatpåverkan från PostkodLotteriets Climate Event, som inte gått att undvika, klimatkompenseras av Tricorona.

Klimatkompenseringen görs via Gold Standard-projekt inom förnybar energi.

För mer information, kontakta:
- Per Egstam, VD Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559
- Magnus Rignell, VD Sustainia, 08-442 97 90
- Anna Engstrand, pressekreterare Svenska PostkodLotteriet, 08- 562 488 64

Senaste nyheter