Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Övervaka värmepumpen med mobilen

http://www.klimatsmart.se/images/news/thermia79x91.gif

Nu lanserar Thermia en smartphone-app som gör det möjligt att övervaka värmepumpen via mobilen. Det ger total kontroll och trygghet – dygnet runt, var man än befinner sig – direkt i fickan. Ett naturligt steg att ta för att ligga i frontlinjen. Nu ger sig Thermia in i på app-marknaden. Den allra första appen är framtagen till fastighetsvärmepumpen Thermia Robust. - Appen förenklar övervakningen på ett sätt som ligger helt rätt i tiden. Den effektiviserar arbetet för fastighetsskötare och servicetekniker väsentligt, genom att ge direkt statusrapport om larm, inställningar och temperaturer, säger Andreas Magnusson, produktchef för fastighetsvärmepumpar på Thermia. Den nya Robust-appen är en utökning av den nuvarande webbserverfunktionen, där man nu även kommer att kunna övervaka sin värmepump i mobilen. Inte minst kommer detta att effektivisera jobbet för de som har anläggningar på flera ställen och som nu lättare kan samordna och få en övergripande kontroll. - Det är viktigt att våra kunder kan känna total trygghet dygnet runt. Därför är det en självklarhet att vi nu introducerar övervakning av värmesystemet på mobilen. På så sätt kan man alltid vara 100 % säker på att varje värmepump fungerar som den ska, säger Andreas Magnusson. Till att börja med kommer Robust-appen att finnas tillgänglig för operativsystemet Android, vilket 70-80% av målgruppen har. Den kommer att finnas tillgänglig för nedladdning på Androidmarket och på thermia.se fr.o.m. 1 mars. Thermia Robust är marknadens mest flexibla fastighetsvärmepump. Med nio reglerkretsar för värme/kyla passar den i alla typer av fastigheter och värmesystem, och som användare väljer man själv hur man vill kommunicera med värmepumpen: via den inbyggda webbservern, via överordnat styrsystem eller via den nya mobil-appen. Värmepumpar värmer idag mer än en miljon svenska hem, och är ett miljövänligt alternativ till andra uppvärmningssystem. Värmepumpen bidrar till att förbättra miljön genom att kraftigt minska utsläppen av koldioxid. En värmepump från Thermia hämtar kostnadseffektiv energi ur berg, mark och luft. Eftersom dessa energikällor värms av solen är värmepumpar EU-klassificerade som förnybar energikälla. För mer information, kontakta: Magnus Glavmo, vd Thermia Värme AB, 0570-813 00, 070 696 67 26, magnus.glavmo@thermia.se Andreas Magnusson, produktchef Fastighetsvärmepumpar på Thermia, 0570 813 00, andreas.magnusson@thermia.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Övervaka värmepumpen med mobilen

2012-01-25
Nu lanserar Thermia en smartphone-app som gör det möjligt att övervaka värmepumpen via mobilen. Det ger total kontroll och trygghet – dygnet runt, var man än befinner sig – direkt i fickan. Ett naturligt steg att ta för att ligga i frontlinjen. Nu ger sig Thermia in i på app-marknaden. Den allra första appen är framtagen till fastighetsvärmepumpen Thermia Robust.

- Appen förenklar övervakningen på ett sätt som ligger helt rätt i tiden. Den effektiviserar arbetet för fastighetsskötare och servicetekniker väsentligt, genom att ge direkt statusrapport om larm, inställningar och temperaturer, säger Andreas Magnusson, produktchef för fastighetsvärmepumpar på Thermia.

Den nya Robust-appen är en utökning av den nuvarande webbserverfunktionen, där man nu även kommer att kunna övervaka sin värmepump i mobilen. Inte minst kommer detta att effektivisera jobbet för de som har anläggningar på flera ställen och som nu lättare kan samordna och få en övergripande kontroll.

- Det är viktigt att våra kunder kan känna total trygghet dygnet runt. Därför är det en självklarhet att vi nu introducerar övervakning av värmesystemet på mobilen. På så sätt kan man alltid vara 100 % säker på att varje värmepump fungerar som den ska, säger Andreas Magnusson.

Till att börja med kommer Robust-appen att finnas tillgänglig för operativsystemet Android, vilket 70-80% av målgruppen har. Den kommer att finnas tillgänglig för nedladdning på Androidmarket och på thermia.se fr.o.m. 1 mars.

Thermia Robust är marknadens mest flexibla fastighetsvärmepump. Med nio reglerkretsar för värme/kyla passar den i alla typer av fastigheter och värmesystem, och som användare väljer man själv hur man vill kommunicera med värmepumpen: via den inbyggda webbservern, via överordnat styrsystem eller via den nya mobil-appen.

Värmepumpar värmer idag mer än en miljon svenska hem, och är ett miljövänligt alternativ till andra uppvärmningssystem. Värmepumpen bidrar till att förbättra miljön genom att kraftigt minska utsläppen av koldioxid. En värmepump från Thermia hämtar kostnadseffektiv energi ur berg, mark och luft. Eftersom dessa energikällor värms av solen är värmepumpar EU-klassificerade som förnybar energikälla.

För mer information, kontakta:
Magnus Glavmo, vd Thermia Värme AB, 0570-813 00, 070 696 67 26, magnus.glavmo@thermia.se
Andreas Magnusson, produktchef Fastighetsvärmepumpar på Thermia, 0570 813 00, andreas.magnusson@thermia.se.

Senaste nyheter