Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nylansering av Kung Markattas Tofu

http://www.klimatsmart.se/images/news/kungmarkattatofu231x102.jpg

Tofu har varit en av grundpelarna i Kung Markattas sortiment sedan starten. Produkten tillverkas enligt traditionella asiatiska metoder där mycket höga krav ställs på råvaror och precision i tillverkningsprocessen. Kung Markatta väljer nu att lansera Tofu från en ny leverantör som kan kombinera kvalitet i världsklass med råvaror som inte bara odlats ekologiskt utan dessutom med social hänsyn. Redan i slutet av 1980-talet presenterade Kung Markatta tofu på den svenska marknaden. Denna produkt var då relativt okänd, men idag har fler och fler börjat använda sig av vegetariska alternativ till kött och kyckling samt velat ta del av sojans hälsosamma fördelar. Vår nya leverantör av tofu är en högkvalitativ producent, som erbjuder produkter som utöver att vara ekologiskt certifierade även är Ecosocial-certifierade. Leverantören har dessutom ett genuint miljöengagemang där hela processen från sojaplanta till slutprodukt är koldioxidneutral. Tofu Naturell – god att äta som den är, men smaksätt gärna med egna marinader och kryddblandningar. Ca.pris 29 kr för 270 g Tofu Rökt – med sojasås och naturlig rökarom. Passar utmärkt till pizza, stekt i bitar, grillad eller som ett smörgåspålägg. Ca.pris 34 kr för 270 g Tofu Marinerad – marinerad med sojasås, basilika och vitlök. Perfekt som färs, stekt eller grillad i skivor, samt tärnad direkt i soppor och sallader. Ca.pris 34 kr för 270 g Tofu med Hampa – berikad med hampafrön som ger extra omega 3, 6 och 9. Smaksätt gärna med kryddor och marinader. Utmärkt att woka eller steka men lika god tärnad direkt i grytor och sallader. 34 kr för 270 g Tofu tillverkas av sojabönor, vatten och nigari och är en naturlig proteinkälla från växtriket. Det är kolesterolfritt och lättsmält. Tofu kan gärna smaksättas då den lätt suger åt sig av kryddor och marinader. Man kan äta den rå, i sallader, mosad som pålägg, men den går lika bra att steka, woka, göra färs av, eller tärna den direkt i till exempel grytor och soppor. Bara fantasin sätter gränsen! För mer information, kontakta: Ingrid Herdmo, produktchef, 019-30 73 14, 070-598 77 71, ingrid.herdmo@kungmarkatta.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nylansering av Kung Markattas Tofu

2011-03-04
Tofu har varit en av grundpelarna i Kung Markattas sortiment sedan starten. Produkten tillverkas enligt traditionella asiatiska metoder där mycket höga krav ställs på råvaror och precision i tillverkningsprocessen. Kung Markatta väljer nu att lansera Tofu från en ny leverantör som kan kombinera kvalitet i världsklass med råvaror som inte bara odlats ekologiskt utan dessutom med social hänsyn.

Redan i slutet av 1980-talet presenterade Kung Markatta tofu på den svenska marknaden. Denna produkt var då relativt okänd, men idag har fler och fler börjat använda sig av vegetariska alternativ till kött och kyckling samt velat ta del av sojans hälsosamma fördelar. Vår nya leverantör av tofu är en högkvalitativ producent, som erbjuder produkter som utöver att vara ekologiskt certifierade även är Ecosocial-certifierade. Leverantören har dessutom ett genuint miljöengagemang där hela processen från sojaplanta till slutprodukt är koldioxidneutral.

Tofu Naturell – god att äta som den är, men smaksätt gärna med egna marinader och kryddblandningar. Ca.pris 29 kr för 270 g

Tofu Rökt – med sojasås och naturlig rökarom. Passar utmärkt till pizza, stekt i bitar, grillad eller som ett smörgåspålägg. Ca.pris 34 kr för 270 g

Tofu Marinerad – marinerad med sojasås, basilika och vitlök. Perfekt som färs, stekt eller grillad i skivor, samt tärnad direkt i soppor och sallader. Ca.pris 34 kr för 270 g

Tofu med Hampa – berikad med hampafrön som ger extra omega 3, 6 och 9. Smaksätt gärna med kryddor och marinader. Utmärkt att woka eller steka men lika god tärnad direkt i grytor och sallader. 34 kr för 270 g

Tofu tillverkas av sojabönor, vatten och nigari och är en naturlig proteinkälla från växtriket. Det är kolesterolfritt och lättsmält. Tofu kan gärna smaksättas då den lätt suger åt sig av kryddor och marinader. Man kan äta den rå, i sallader, mosad som pålägg, men den går lika bra att steka, woka, göra färs av, eller tärna den direkt i till exempel grytor och soppor. Bara fantasin sätter gränsen!

För mer information, kontakta:
Ingrid Herdmo, produktchef, 019-30 73 14, 070-598 77 71, ingrid.herdmo@kungmarkatta.se

Senaste nyheter