Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nyhetsbrev v50 2014 från NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

http://www.klimatsmart.se/images/news/nmc-klimatanpassning250x144.jpg

Nu har nyhetsbrev för vecka 5 2015 från NMC, Nätverket för Hållbart näringsliv kommit. Nyhetsbrevet innehåller bland annat följande: Klimatanpassning - nödvändigt eller affärsmöjlighet? 10 februari, Stockholm: Dagens samhälle är anpassat och uppbyggt efter ett visst klimat. Men med de klimatförändringar vi ser idag, och de som är att förvänta, ändras förutsättningarna för företagen. I vissa sektorer som t.ex. energi, fysisk bebyggelse och planering, lantbruk och skogsbruk och andra industrier blir konsekvenserna av en klimatförändring speciellt påtagliga i Sverige. Sveriges energiomställning - hur påverkar det industrin? 16 december, Göteborg: En omställning från ett fossilt till ett hållbart samhälle innebär stora strukturella förändringar. Aktörer inom energisektorn står inför en utmaning att säkra energitillförsel och samtidigt ställa om till ett hållbart energisystem. Hur ser ett långsiktigt hållbart energisystem ut? Och vad innebär det för möjligheter och utmaningar för industrin? Tomas Kåberger, professor vid Chalmers och f.d. generaldirektör för Energimyndigheten, reder ut begreppen. Kommande möten: 27 januari, Göteborg: hur påverkas svenskt näringsliv av EU-beslutet om obligatorisk hållbarhetsredovisning? 28 januari, Stockholm: Träffa vinnaren av hållbart ledarskap 2014. 29 januari, Stockholm: Årets tyngsta hållbarhetsfrågor diskuterades vid konferensen Agenda. 19 februari, Stockholm: Snart är nya ISO 14001 här - vad är nytt?

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nyhetsbrev v50 2014 från NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

2014-12-08
Nu har nyhetsbrev för vecka 5 2015 från NMC, Nätverket för Hållbart näringsliv kommit. Nyhetsbrevet innehåller bland annat följande:

Klimatanpassning - nödvändigt eller affärsmöjlighet? 10 februari, Stockholm:
Dagens samhälle är anpassat och uppbyggt efter ett visst klimat. Men med de klimatförändringar vi ser idag, och de som är att förvänta, ändras förutsättningarna för företagen. I vissa sektorer som t.ex. energi, fysisk bebyggelse och planering, lantbruk och skogsbruk och andra industrier blir konsekvenserna av en klimatförändring speciellt påtagliga i Sverige.

Sveriges energiomställning - hur påverkar det industrin? 16 december, Göteborg:
En omställning från ett fossilt till ett hållbart samhälle innebär stora strukturella förändringar. Aktörer inom energisektorn står inför en utmaning att säkra energitillförsel och samtidigt ställa om till ett hållbart energisystem. Hur ser ett långsiktigt hållbart energisystem ut? Och vad innebär det för möjligheter och utmaningar för industrin? Tomas Kåberger, professor vid Chalmers och f.d. generaldirektör för Energimyndigheten, reder ut begreppen.

Kommande möten:

27 januari, Göteborg:
hur påverkas svenskt näringsliv av EU-beslutet om obligatorisk hållbarhetsredovisning?

28 januari, Stockholm:
Träffa vinnaren av hållbart ledarskap 2014.

29 januari, Stockholm:
Årets tyngsta hållbarhetsfrågor diskuterades vid konferensen Agenda.

19 februari, Stockholm:
Snart är nya ISO 14001 här - vad är nytt?

Senaste nyheter