Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny klimatsmart husserie från Myresjöhus

http://www.klimatsmart.se/images/news/levelone250x298.jpg

Med gällande regler om max energiförbrukning per kvadratmeter går det inte att bygga små hus längre. På stora hus kan man slå ut energiförbrukningen på fler kvadratmeter och på så sätt komma under kraven. Trots att man vet att ett större hus drar mer energi totalt än ett mindre. Detta kan väl ändå inte vara sant? – Jo, med gällande regler är det svårt att bygga små hus, säger Stefan Eklund produktansvarig på Myresjöhus. – Man har gjort en tankevurpa på Boverket fortsätter Stefan. Men för att visa att det går så har vi tagit fram en ny husserie där fokus har varit på att ta fram smarta, effektiva och lite billigare hus, som dessutom klarar kraven i hela landet. Det har varit en utmaning för vår arkitekt Aleksandra Ohlson men hon har verkligen lyckats. – Husserien är en förutsättning för många orter utanför storstadsområdena att ens ha möjlighet att bygga ett nytt hus. Med de nya reglerna om bolånetak så måste man tänka om när det gäller att bygga nytt hus. - Kan man tänka sig att köpa ett hus med lite enklare standard som man kan förändra allt eftersom man får råd? Ex. inreda övervåningen när familjen växer, dela av så att man får ytterligare sovrum eller lägga in klinker och kakel när man har ekonomi till det. - När vi pratar med våra säljare så har vi fått en mycket positiv respons över den nya husserien: "De nya husen kommer helt rätt i tiden". Detta har jag och mina kunder väntat på" avslutar Stefan Eklund. För mer information, kontakta: Magnus Brusefält, Marknadsansvarig, 0383-96 134,

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny klimatsmart husserie från Myresjöhus

2011-10-28
Med gällande regler om max energiförbrukning per kvadratmeter går det inte att bygga små hus längre. På stora hus kan man slå ut energiförbrukningen på fler kvadratmeter och på så sätt komma under kraven. Trots att man vet att ett större hus drar mer energi totalt än ett mindre. Detta kan väl ändå inte vara sant?

– Jo, med gällande regler är det svårt att bygga små hus, säger Stefan Eklund produktansvarig på Myresjöhus.

– Man har gjort en tankevurpa på Boverket fortsätter Stefan. Men för att visa att det går så har vi tagit fram en ny husserie där fokus har varit på att ta fram smarta, effektiva och lite billigare hus, som dessutom klarar kraven i hela landet. Det har varit en utmaning för vår arkitekt Aleksandra Ohlson men hon har verkligen lyckats.

– Husserien är en förutsättning för många orter utanför storstadsområdena att ens ha möjlighet att bygga ett nytt hus. Med de nya reglerna om bolånetak så måste man tänka om när det gäller att bygga nytt hus.

- Kan man tänka sig att köpa ett hus med lite enklare standard som man kan förändra allt eftersom man får råd? Ex. inreda övervåningen när familjen växer, dela av så att man får ytterligare sovrum eller lägga in klinker och kakel när man har ekonomi till det.

- När vi pratar med våra säljare så har vi fått en mycket positiv respons över den nya husserien: "De nya husen kommer helt rätt i tiden". Detta har jag och mina kunder väntat på" avslutar Stefan Eklund.

För mer information, kontakta:
Magnus Brusefält, Marknadsansvarig, 0383-96 134,
Källa: Myresjöhus

Senaste nyheter