Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny butiksundersökning om jätteräkor

http://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen250x45pv.jpeg

Under förra vinterhalvåret genomförde Naturskyddsföreningens engagerade medlemmar i hela landet en undersökning av livsmedelsbutiker för att ta reda på vilka butiker som då sålde jätteräkor. ICA-butiker ägnades ett särskilt intresse då de i födelsedagspresent till Naturskyddsföreningen år 2009 lovat att ta bort jätteräkor från sitt centrallager och informera butikerna om varför. Sedan dess har samtliga butikskedjor blivit kontaktade om resultaten och fått information om varför de inte bör sälja jätteräkor. Butiker som inte sålt har också fått erkännande för det. Under hösten har också Anti scampi lanserats på facebook. Nu bjuder vi in alla intresserade att delta i en uppföljande butiksundersökning! Målsättningen är att kartlägga Sveriges butiker avseende försäljning av jätteräkor och ta reda på om det har skett någon förändring. För att delta går du in på länken i slutet av artikeln. Här fyller du bl.a. i stad, butik, om det finns jätteräkor, märke på räkorna och ditt namn. Din undersökning skickas sedan vidare till ett dokument där alla undersökningar sammanställs. Varmt välkommen att delta, tillsammans kan vi göra skillnad För mer information, kontakta: Anky Enskog, ankyenskog@gmail.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny butiksundersökning om jätteräkor

2011-10-26
Under förra vinterhalvåret genomförde Naturskyddsföreningens engagerade medlemmar i hela landet en undersökning av livsmedelsbutiker för att ta reda på vilka butiker som då sålde jätteräkor. ICA-butiker ägnades ett särskilt intresse då de i födelsedagspresent till Naturskyddsföreningen år 2009 lovat att ta bort jätteräkor från sitt centrallager och informera butikerna om varför.

Sedan dess har samtliga butikskedjor blivit kontaktade om resultaten och fått information om varför de inte bör sälja jätteräkor. Butiker som inte sålt har också fått erkännande för det. Under hösten har också Anti scampi lanserats på facebook. Nu bjuder vi in alla intresserade att delta i en uppföljande butiksundersökning! Målsättningen är att kartlägga Sveriges butiker avseende försäljning av jätteräkor och ta reda på om det har skett någon förändring. För att delta går du in på länken i slutet av artikeln.

Här fyller du bl.a. i stad, butik, om det finns jätteräkor, märke på räkorna och ditt namn. Din undersökning skickas sedan vidare till ett dokument där alla undersökningar sammanställs. Varmt välkommen att delta, tillsammans kan vi göra skillnad

För mer information, kontakta:
Anky Enskog, ankyenskog@gmail.com.

Undersökningsformulär (google docs):
docs.google.com/spreadsheet/viewform
Läs mer om förre vinterhalvårets undersökning: www.naturskyddsforeningen.se/kretsar-lan/stockholm/stockholmkrets/lokala_grupper/rakgruppen
Anti Scampi på facebook: www.facebook.com/KeepEmOffYourPlate

Senaste nyheter