Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nordic Latin Travel klimatkompenserar

http://www.klimatsmart.se/images/news/nordictravelbild250x103.jpg

Ingen kan ha missat de senaste årens klimatdebatt. Efter det misslyckade klimatmötet i Köpenhamn är nog många människor besvikna, och en del frågar sig säkerligen om det går att fortsätta resa och samtidigt agera miljövänligt. Luz Marina García, grundare av reseföretaget Nordic Latin Travel menar att detta går alldeles utmärkt och dessutom är viktigt. - Det vore förödande för människorna i de här länderna om vi slutade resa dit. En lång kedja människor är beroende av att vi reser dit, köper deras produkter och använder deras tjänster. Drabbas de här ländernas ekonomi, så drabbas även miljön i de länderna. Som ett led i sin satsning på att stärka sin profil som ett ekoturismföretag, väljer nu Nordic Latin Travel att klimatkompensera sina resor. Företaget går ut med en klimatutfästelse där det fastslås att en procent av inkomsterna ska användas till att stödja miljöinriktade organisationer med projekt i Sydamerika. - Vi får inte tänka enbart på vår vinst utan även se vad vi kan göra för att minska miljöeffekterna av resandet. Vi vill göra människor i Latinamerika medvetna om hur viktiga naturresurser de har och hur viktigt det är att bevara dessa, säger Luz Marina García. Efter att ha arbetat som reseledare i många av de Latinamerikanska länderna vet Luz Marina García mer om den Latinamerikanska turistbranschen och om förhållandena i de Latinamerikanska länderna än vad de flesta gör. För henne är det även en självklarhet att samarbeta med organisationen The International Ecotourism Society, som arbetar med att bevara miljön och att förbättra villkoren för lokalbefolkningarna i turisttäta områden. Organisationen har i gengäld godkänt Nordic Latin Travel som ett ekologiskt turistföretag. - Vi försöker att i så många fall som möjligt välja våra resmål utifrån vad som är bäst för klimatet. Exempelvis har vi valt att arbeta med många arrangörer som erbjuder boende i klimatsmarta gårdar, campingtält och ekologiska lodger i djungeln, säger Luz Marina García. Förutom att det är miljövänligt är det även avstressande. Luz Marina Garcías tips om hur man reser klimatsmart: - Köp lokalt producerade produkter och ät lokalt producerad mat - Planera koncentrerade resor. Gör hellre en lång resa än flera korta. - Välj den flygväg som är kortast. - Klimatkompensera även flyget. - Välj miljövänliga resor om du har den möjligheten. - Respektera djur, växter och natur i de länder du besöker. För mer information och kontakt: 08-55 11 79 99. Nordic Latin Travel är ett reseföretag med klimatprofil, som säljer resor till 18 länder i Latinamerika.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nordic Latin Travel klimatkompenserar

2010-01-07
Ingen kan ha missat de senaste årens klimatdebatt. Efter det misslyckade klimatmötet i Köpenhamn är nog många människor besvikna, och en del frågar sig säkerligen om det går att fortsätta resa och samtidigt agera miljövänligt. Luz Marina García, grundare av reseföretaget Nordic Latin Travel menar att detta går alldeles utmärkt och dessutom är viktigt.

- Det vore förödande för människorna i de här länderna om vi slutade resa dit. En lång kedja människor är beroende av att vi reser dit, köper deras produkter och använder deras tjänster. Drabbas de här ländernas ekonomi, så drabbas även miljön i de länderna.

Som ett led i sin satsning på att stärka sin profil som ett ekoturismföretag, väljer nu Nordic Latin Travel att klimatkompensera sina resor. Företaget går ut med en klimatutfästelse där det fastslås att en procent av inkomsterna ska användas till att stödja miljöinriktade organisationer med projekt i Sydamerika.

- Vi får inte tänka enbart på vår vinst utan även se vad vi kan göra för att minska miljöeffekterna av resandet. Vi vill göra människor i Latinamerika medvetna om hur viktiga naturresurser de har och hur viktigt det är att bevara dessa, säger Luz Marina García.

Efter att ha arbetat som reseledare i många av de Latinamerikanska länderna vet Luz Marina García mer om den Latinamerikanska turistbranschen och om förhållandena i de Latinamerikanska länderna än vad de flesta gör.

För henne är det även en självklarhet att samarbeta med organisationen The International Ecotourism Society, som arbetar med att bevara miljön och att förbättra villkoren för lokalbefolkningarna i turisttäta områden. Organisationen har i gengäld godkänt Nordic Latin Travel som ett ekologiskt turistföretag.

- Vi försöker att i så många fall som möjligt välja våra resmål utifrån vad som är bäst för klimatet. Exempelvis har vi valt att arbeta med många arrangörer som erbjuder boende i klimatsmarta gårdar, campingtält och ekologiska lodger i djungeln, säger Luz Marina García. Förutom att det är miljövänligt är det även avstressande.

Luz Marina Garcías tips om hur man reser klimatsmart:

- Köp lokalt producerade produkter och ät lokalt producerad mat

- Planera koncentrerade resor. Gör hellre en lång resa än flera korta.

- Välj den flygväg som är kortast.

- Klimatkompensera även flyget.

- Välj miljövänliga resor om du har den möjligheten.

- Respektera djur, växter och natur i de länder du besöker.

För mer information och kontakt: 08-55 11 79 99.

Nordic Latin Travel är ett reseföretag med klimatprofil, som säljer resor till 18 länder i Latinamerika.

Senaste nyheter