Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

No more lullabies - inga fler vaggvisor

http://www.klimatsmart.se/images/news/no_more_lullabies_178x250.jpg

350 minuter musik och film. Den 24 oktober 2009, Södra Teatern, Stockholm. 24 svenska artistkollegor spelar i tillsammans 350 minuter på Södra Teatern i Stockholm för att markera den internationella klimataktionsdagen, 24 oktober. Under kvällen kommer varje artist spela 10 minuter. Framträdandena varvas med minutlånga filmer som har det gemensamma temat klimatet och människan. Medverkande artister är: Asha Ali, Robyn, Ane Brun, Louise Hoffsten, Promoe, Tomas Andersson Wij, Nina Ramsby, Benny Andersson, Elin Ruth Sigvardsson, Emil Jensen, Jaqee, Kristofer Åström ,Loney, Dear, Nicolai Dunger, Deportees, WendyMcNeill, Tobias Fröberg, RebekkaKarijord, ThoseDancing Days, Ossler, Bob Hansson, The Tiny, Nina Kinert, mfl. Artisterna som har valt att medverka ställer sig på Södra Teaterns stora scen som individer - inte aktivister - med en gemensam önskan om att vi alla tar klimatfrågan på allvar. Vi berörs alla i högsta grad av hur klimatet kommer att förändras, trots det pratar vi sällan öppet om hur vi känner inför vår ovissa framtid. Alla hanterar vi situationen olika. Kämparvilja, ångest, ignorans och förnekelse är några av de känslor som drabbar oss. No More Lullabies vill öppna för en dialog om klimatfrågan som går bortom politisk retorik, försvarsreaktioner och egenintressen. Denna dialog kan i förlängningen leda till att klimathotet blir något som vi oftare väljer att samtala om i vår vardag och därigenom också inspirerar till handling. Ane Brun är initiativtagare. Tällberg Foundation är medarrangör. www.tallbergfoundation.org Kvällen blir också startpunkten för det långsiktiga projektet No More Lullabies. No More Lullabies på Södra Teatern är en av tusentals klimataktioner som utförs världen över den 24 oktober. (Info www.350.org) Att kvällen varar i just 350 minuter knyter an till nivån 350 ppm eller parts per million. Detta är den koncentration av koldioxid i atmosfären som allt fler forskare ser som en övre säker gräns. Dagens nivåer ligger mycket nära 390ppm och stiger snabbt. Det internationella klimatmötet COP15 i Köpenhamn i december i år ses som en nödvändig tidpunkt för att sluta de avtal som krävs för att vända utvecklingen. Det råder stor samsyn om att vi inte har mycket tid kvar för att vända den negativa klimatutvecklingen. Det är sent, men inte för sent. Historien visar att människan är en otrolig handlingskraftig varelse då omedelbara hot är uppenbara - men bara om hoten tas på allvar. Vi behöver inga flera vaggvisor. Biljetter säljs i Södra Teaterns biljettkassa från 2 oktober. www.sodrateatern.se För mer info, kontakta: Ebba Lindqvist, brev@ebbalindqvist.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

No more lullabies - inga fler vaggvisor

2009-10-23
350 minuter musik och film. Den 24 oktober 2009, Södra Teatern, Stockholm.

24 svenska artistkollegor spelar i tillsammans 350 minuter på Södra Teatern i Stockholm för att markera den internationella klimataktionsdagen, 24 oktober. Under kvällen kommer varje artist spela 10 minuter. Framträdandena varvas med minutlånga filmer som har det gemensamma temat klimatet och människan.

Medverkande artister är: Asha Ali, Robyn, Ane Brun, Louise Hoffsten, Promoe, Tomas Andersson Wij, Nina Ramsby, Benny Andersson, Elin Ruth Sigvardsson, Emil Jensen, Jaqee, Kristofer Åström ,Loney, Dear, Nicolai Dunger, Deportees, WendyMcNeill, Tobias Fröberg, RebekkaKarijord, ThoseDancing Days, Ossler, Bob Hansson, The Tiny, Nina Kinert, mfl.

Artisterna som har valt att medverka ställer sig på Södra Teaterns stora scen som individer - inte aktivister - med en gemensam önskan om att vi alla tar klimatfrågan på allvar.

Vi berörs alla i högsta grad av hur klimatet kommer att förändras, trots det pratar vi sällan öppet om hur vi känner inför vår ovissa framtid. Alla hanterar vi situationen olika. Kämparvilja, ångest, ignorans och förnekelse är några av de känslor som drabbar oss. No More Lullabies vill öppna för en dialog om klimatfrågan som går bortom politisk retorik, försvarsreaktioner och egenintressen. Denna dialog kan i förlängningen leda till att klimathotet blir något som vi oftare väljer att samtala om i vår vardag och därigenom också inspirerar till handling.

Ane Brun är initiativtagare. Tällberg Foundation är medarrangör. www.tallbergfoundation.org

Kvällen blir också startpunkten för det långsiktiga projektet No More Lullabies.

No More Lullabies på Södra Teatern är en av tusentals klimataktioner som utförs världen över den 24 oktober. (Info www.350.org) Att kvällen varar i just 350 minuter knyter an till nivån 350 ppm eller parts per million. Detta är den koncentration av koldioxid i atmosfären som allt fler forskare ser som en övre säker gräns. Dagens nivåer ligger mycket nära 390ppm och stiger snabbt. Det internationella klimatmötet COP15 i Köpenhamn i december i år ses som en nödvändig tidpunkt för att sluta de avtal som krävs för att vända utvecklingen.

Det råder stor samsyn om att vi inte har mycket tid kvar för att vända den negativa klimatutvecklingen. Det är sent, men inte för sent. Historien visar att människan är en otrolig handlingskraftig varelse då omedelbara hot är uppenbara - men bara om hoten tas på allvar. Vi behöver inga flera vaggvisor.

Biljetter säljs i Södra Teaterns biljettkassa från 2 oktober. www.sodrateatern.se
För mer info, kontakta: Ebba Lindqvist, brev@ebbalindqvist.se

Senaste nyheter