Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mossagårdsfestivalen den 15-17 juni

http://www.klimatsmart.se/images/news/mossa250x173.jpg

Det drar ihop sig! Bara en vecka tills femte Mossagårdsfestivalen går av stapeln och det pågår en frenetisk aktivitet i Veberöd för att få de sista bitarna på plats. Och vilket program vi har att se fram emot! På Mossagårdsfestivalen samsas – precis som vanligt – hyllade artister med barnteater och naturvandringar. Grundtanken är att alla familjens medlemmar ska ha något att hämta här. Vi är stolta över att föräras en helt exklusiv spelning med popveteranerna Brainpool, som de senaste 15 åren vandrat från att vara allas indieälsklingar till respekterade operakompositörer! Tid/plats: söndag 21.15 på Gårdsscenen. Andra spännande inslag att hålla utkik efter på festivalen är partyfavoriterna Sunshine Rabbits – det malmöitiska allstarbandet som fått lysande recensioner för sin debutskiva. Aiming for the flesh tilldelades nyligen full pott – 5 av 5 – av tidningen City, där skivan beskrevs som ”en rejäl glädjekick”. Och Sunshine Rabbits gör sig absolut bäst live med sin fartfyllda souldisco, helst på en intim scen sent på kvällen. Missa därför inte deras konsert på Mossagårdsfestivalen! Tid/plats: lördag 22.15 på Gårdsscenen. Men vi vill såklart även slå ett slag för de ekologiska värdena på vår alldeles egna festival. Det kommer att finnas gott om workshops, filmer och föredrag där man kan få praktiska verktyg och hämta inspiration från ekopionjärer som kämpar världen över. Kristin Ivarsson från Svalorna berättar om organisationens arbete med fattiga och marginaliserade bönder i Indien och Bangladesh. Genom att introducera dem till ekologisk odling kan Svalorna erbjuda en väg framåt. Tillsammans med lokala samarbetsorganisationer driver de olika program som skapar plattformar för möten bönder emellan. Vi får även lyssna på bonden Chandrama, som med traditionell kunskap odlar 35 olika grödor i centrala Indien, och Monirul - som gått över till ekologisk juteodling i Bangladesh. Tid/plats: lördag 15.45 i Mossabaren. I filmrummet premiärvisas dessutom dokumentärfilmen Rävarna i Råby! Filmen följer Disa och Tommy, som driver småskalig ekologisk produktion mitt i Skåne sedan 25 år tillbaka. Deras liv har under den här tiden kretsat kring grönsaksodlingarna och ideologin som driver dem till att arbeta med jorden. Rävarna i Råby är ett porträtt av Disa och Tommy, deras ekologiska vision och hur de ser på sin situation när de förlorar marken de brukat. Filmen varar en dryg halvtimme och filmmakarna välkomnar publiken att delta i en diskussion efter visningarna. Tid/plats: fredag 15.45, samt söndag 13.30 i Filmrummet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mossagårdsfestivalen den 15-17 juni

2012-06-11
Det drar ihop sig! Bara en vecka tills femte Mossagårdsfestivalen går av stapeln och det pågår en frenetisk aktivitet i Veberöd för att få de sista bitarna på plats. Och vilket program vi har att se fram emot! På Mossagårdsfestivalen samsas – precis som vanligt – hyllade artister med barnteater och naturvandringar. Grundtanken är att alla familjens medlemmar ska ha något att hämta här. Vi är stolta över att föräras en helt exklusiv spelning med popveteranerna Brainpool, som de senaste 15 åren vandrat från att vara allas indieälsklingar till respekterade operakompositörer! Tid/plats: söndag 21.15 på Gårdsscenen.

Andra spännande inslag att hålla utkik efter på festivalen är partyfavoriterna Sunshine Rabbits – det malmöitiska allstarbandet som fått lysande recensioner för sin debutskiva. Aiming for the flesh tilldelades nyligen full pott – 5 av 5 – av tidningen City, där skivan beskrevs som ”en rejäl glädjekick”. Och Sunshine Rabbits gör sig absolut bäst live med sin fartfyllda souldisco, helst på en intim scen sent på kvällen. Missa därför inte deras konsert på Mossagårdsfestivalen! Tid/plats: lördag 22.15 på Gårdsscenen.

Men vi vill såklart även slå ett slag för de ekologiska värdena på vår alldeles egna festival. Det kommer att finnas gott om workshops, filmer och föredrag där man kan få praktiska verktyg och hämta inspiration från ekopionjärer som kämpar världen över. Kristin Ivarsson från Svalorna berättar om organisationens arbete med fattiga och marginaliserade bönder i Indien och Bangladesh. Genom att introducera dem till ekologisk odling kan Svalorna erbjuda en väg framåt. Tillsammans med lokala samarbetsorganisationer driver de olika program som skapar plattformar för möten bönder emellan. Vi får även lyssna på bonden Chandrama, som med traditionell kunskap odlar 35 olika grödor i centrala Indien, och Monirul - som gått över till ekologisk juteodling i Bangladesh. Tid/plats: lördag 15.45 i Mossabaren.

I filmrummet premiärvisas dessutom dokumentärfilmen Rävarna i Råby! Filmen följer Disa och Tommy, som driver småskalig ekologisk produktion mitt i Skåne sedan 25 år tillbaka. Deras liv har under den här tiden kretsat kring grönsaksodlingarna och ideologin som driver dem till att arbeta med jorden. Rävarna i Råby är ett porträtt av Disa och Tommy, deras ekologiska vision och hur de ser på sin situation när de förlorar marken de brukat. Filmen varar en dryg halvtimme och filmmakarna välkomnar publiken att delta i en diskussion efter visningarna. Tid/plats: fredag 15.45, samt söndag 13.30 i Filmrummet.

Senaste nyheter