Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

16-årig hip-hop-artist från USA vann Childrens Climate Prize 2016

http://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi-martinez250x72.jpg

Telge Energis nyinstiftade klimatpris; Children’s Climate Prize tilldelas Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, USA. Vinnaren och samtliga finalister deltar vid prisceremonin den 24 november i Södertälje Stadshus med efterföljande bankett på Tom Tits Experiment. Juryns ordförande, Johan L. Kuylenstierna, tillkännagav idag årets vinnare, i en live-sändning på SVT, Barnkanalens Morgonshow. Vinnaren; Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez från USA, är en 16-årig klimataktivist, hip-hop-artist och extraordinärt kraftfull röst i klimatdebatten världen över. Juryns motivering: "Genom sitt engagemang och kärlek för klimatfrågor har årets vinnare redan i unga år haft en enorm inverkan på många människor, från barn och ungdomar, till beslutsfattare med makt att påverka vår planets framtid. Med en unik kompetens att kunna kombinera aktivism med politisk skicklighet, har han visat både passion och mod, aldrig undvikit kontroversiella frågor som att till exempel kräva ett förbud mot fracking i sin egen delstat Colorado. Genom att göra det, har han utmanat starka politiska och ekonomiska krafter. Som en hip-hop-artist med ett tydligt budskap har han visat styrkan i att länka kultur med miljöfrågor som ett sätt att mobilisera engagemang och handling." Xiuhtezcatl har gjort sin röst hörd på några av världens allra största scener bland annat på FN:s toppmöte i Rio de Janeiro Rio+20, han har varit huvudtalare vid FN:s generalförsamling i New York. Han är chef för Earth Guardians, en global organisation av unga aktivister, konstnärer och musiker från hela världen som arbetar tillsammans för att skapa en positiv förändring, för att bekämpa klimatförändringar och andra viktiga frågor som kommer att definiera framtiden. Hans klimatengagemang har uppmärksammats av bland annat; PBS, Showtime , National Geographic, Rolling Stones, Upworthy, The Guardian, Vogue, CNN, MSNBC, HBO och många fler. År 2013 fick Xiuhtezcatl motta USA Community Service Award från President Obama, och blev den yngsta av 24 nationella ”change-makers” utsedda att delta i President Obamas Youth council. Mer information om Children’s Climate Prize (svenska) finns här: www.telgeenergi.se/childrensclimateprize

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Lars Andrén

Dela på Facebook

16-årig hip-hop-artist från USA vann Childrens Climate Prize 2016

2016-11-18
Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, USA
Telge Energis nyinstiftade klimatpris; Children’s Climate Prize tilldelas Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, USA. Vinnaren och samtliga finalister deltar vid prisceremonin den 24 november i Södertälje Stadshus med efterföljande bankett på Tom Tits Experiment.

Juryns ordförande, Johan L. Kuylenstierna, tillkännagav idag årets vinnare, i en live-sändning på SVT, Barnkanalens Morgonshow. Vinnaren; Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez från USA, är en 16-årig klimataktivist, hip-hop-artist och extraordinärt kraftfull röst i klimatdebatten världen över.

Juryns motivering:

"Genom sitt engagemang och kärlek för klimatfrågor har årets vinnare redan i unga år haft en enorm inverkan på många människor, från barn och ungdomar, till beslutsfattare med makt att påverka vår planets framtid. Med en unik kompetens att kunna kombinera aktivism med politisk skicklighet, har han visat både passion och mod, aldrig undvikit kontroversiella frågor som att till exempel kräva ett förbud mot fracking i sin egen delstat Colorado. Genom att göra det, har han utmanat starka politiska och ekonomiska krafter. Som en hip-hop-artist med ett tydligt budskap har han visat styrkan i att länka kultur med miljöfrågor som ett sätt att mobilisera engagemang och handling."

Xiuhtezcatl har gjort sin röst hörd på några av världens allra största scener bland annat på FN:s toppmöte i Rio de Janeiro Rio+20, han har varit huvudtalare vid FN:s generalförsamling i New York.

Han är chef för Earth Guardians, en global organisation av unga aktivister, konstnärer och musiker från hela världen som arbetar tillsammans för att skapa en positiv förändring, för att bekämpa klimatförändringar och andra viktiga frågor som kommer att definiera framtiden.

Hans klimatengagemang har uppmärksammats av bland annat; PBS, Showtime , National Geographic, Rolling Stones, Upworthy, The Guardian, Vogue, CNN, MSNBC, HBO och många fler. År 2013 fick Xiuhtezcatl motta USA Community Service Award från President Obama, och blev den yngsta av 24 nationella ”change-makers” utsedda att delta i President Obamas Youth council.

Mer information om Children’s Climate Prize (svenska) finns här: www.telgeenergi.se/childrensclimateprize
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter