Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Medalj för god skogsvård till Örebros skogsförvaltare Ulf Andersson

http://www.klimatsmart.se/images/news/ulfandersson250x201.png

En förtjänstmedalj i silver fick Örebro kommuns skogsförvaltare Ulf Andersson på Skogsstyrelsens konferens i Sigtuna i veckan. Ulf arbetar sedan många år med kommunens skogsmark och bidrar till att örebroare och besökare kan njuta av vår vackra natur. Skogsstyrelsens förtjänstmedalj i silver ges till "välkänd och allmänt aktad person som har visat särskilt intresse för skogsvård och på ett föredömligt sätt verkat för vården av den svenska skogen". Ulf Andersson har i många år arbetat i Örebro kommun och haft ansvar för skötseln av de femtusen hektar skog som kommunen äger, till exempel naturreservatet Ånnaboda, och skogarna i Karlslund och Venaskogen som alla är värdefulla områden för rekreation. En glad och nöjd Ulf kommenterar utmärkelsen: – Man gnetar i vardagen och får några uppmuntrande ord från chefer och medarbetare som inte alltid förstår vad jobbet innebär. Jag har mycket kontakt med Skogsstyrelsen som ju kan de här frågorna och ett beröm från deras sida känns riktigt bra. Ulf framhåller också att utan förståelse från politiker och beslutsfattare för vikten av de här frågorna, hade skogsvården inte kunnat fungera så bra som den gjort. I motiveringen kan man bland annat läsa om Ulf att han: • är en god representant för kommunen i skogliga frågor • är engagerad, kunnig, tydlig och informativ • kan ta människor bra, allmänhet som markägare och övriga intressenter • har lång erfarenhet av att göra skogen tillgänglig för alla • är öppen för att pröva alternativa skötselmetoder och maskinsystem.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Medalj för god skogsvård till Örebros skogsförvaltare Ulf Andersson

2013-12-04
Skogsförvaltare Ulf Andersson
En förtjänstmedalj i silver fick Örebro kommuns skogsförvaltare Ulf Andersson på Skogsstyrelsens konferens i Sigtuna i veckan. Ulf arbetar sedan många år med kommunens skogsmark och bidrar till att örebroare och besökare kan njuta av vår vackra natur.

Skogsstyrelsens förtjänstmedalj i silver ges till "välkänd och allmänt aktad person som har visat särskilt intresse för skogsvård och på ett föredömligt sätt verkat för vården av den svenska skogen". Ulf Andersson har i många år arbetat i Örebro kommun och haft ansvar för skötseln av de femtusen hektar skog som kommunen äger, till exempel naturreservatet Ånnaboda, och skogarna i Karlslund och Venaskogen som alla är värdefulla områden för rekreation.

En glad och nöjd Ulf kommenterar utmärkelsen:
– Man gnetar i vardagen och får några uppmuntrande ord från chefer och medarbetare som inte alltid förstår vad jobbet innebär. Jag har mycket kontakt med Skogsstyrelsen som ju kan de här frågorna och ett beröm från deras sida känns riktigt bra.

Ulf framhåller också att utan förståelse från politiker och beslutsfattare för vikten av de här frågorna, hade skogsvården inte kunnat fungera så bra som den gjort.

I motiveringen kan man bland annat läsa om Ulf att han:
• är en god representant för kommunen i skogliga frågor
• är engagerad, kunnig, tydlig och informativ
• kan ta människor bra, allmänhet som markägare och övriga intressenter
• har lång erfarenhet av att göra skogen tillgänglig för alla
• är öppen för att pröva alternativa skötselmetoder och maskinsystem.
Foto: Skogsstyrelsen

Senaste nyheter