Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Linda Cederlund ny VD för Svenskt Sigill

http://www.klimatsmart.se/images/news/lindacederlund166x250.jpg

Linda Cederlund tillträder sin nya tjänst fr.o.m den 9 augusti. Svenskt Sigill står bakom kontrollmärkningen med samma namn för mat och blommor och är dotterbolag till LRF. Linda Cederlund, 39 år, är hortonom och har de senaste tre åren arbetat i bolaget. Hon var tidigare VD för bolaget Grön Produktion, som bland annat ägde kvalitetssystemet Integrerad Produktion (IP) och märket Svenskodlat. Linda Cederlund efterträder Sören Persson, som utsetts till Livsmedelsstrateg på LRF. – Ursprungsfrågan samt de produktionsvärden certifierade produkter har, är idag viktiga för såväl konsumenter som producenter. Jag kommer att arbeta för att öka kännedomen om Svenskt Sigill genom hela produktionskedjan. Kännedomen om matens ursprung och hur den produceras är en av vår tids mest angelägna frågor, säger Linda Cederlund. Dessa frågor är också utgångspunkten för sommarens dialogturné, Matval 2010. Svenskt Sigill besöker 11 orter runt om i Sverige och möter människor på gator och torg. Vi lyssnar och startar en dialog om på vilka grunder vi väljer den mat vi ställer på våra bord. Turnén vill förklara och tydliggöra fördelarna med Svenskt Sigill-märkta produkter. Mat och blommor som är märkta med Svenskt Sigill kommer alltid från kontrollerade svenska gårdar. Sverige har kanske världens strängaste djurskyddslag och höga miljökrav för bönder och odlare, men Svenskt Sigill går längre än så. Nästan 4000 bönder och odlare följer de stränga krav på säkra livsmedel, god djuromsorg och miljöansvar som måste uppfyllas för att få märka sina produkter med Svenskt Sigill. Reglerna innebär bland annat att råvarorna går att spåra tillbaka till de gårdar de kommer ifrån; att särskilda djuromsorgsregler följs och att grundvattnet i odlingslandskapet skyddas. Dessutom finns förbud mot genmodifierade djur/växter och genförändrat foder till djuren. Alla producenter kontrolleras regelbundet av ett oberoende certifieringsbolag som har kunskap om god djurhållning och växtodling. - Kontrollmärkningen Svenskt Sigill gör det enklare för mig som konsument att i en köpsituation främja produkter som bidrar till en sund, svensk produktion där omtanke om människor, djur och natur är viktiga, säger Linda Cederlund. Matval 2010 – turnéplan Leksand midsommar, Västerås 1 – 3 juli, Stockholm 8 - 10 juli, Visby 13 – 14 juli, Kristianstad 13 – 14 juli, Malmö 22 – 23 juli, Helsingborg 24 juli, Östersund 29 – 31 juli, Karlstad 3 – 4 aug, Kivik 25 – 26 sept, Öland 30 sept – 3 okt. För ytterligare upplysningar, kontakta: Linda Cederlund, 070-384 48 33, linda.cederlund@sigill.lrf.se Sören Persson, 070-556 26 83, soren.persson@sigill.lrf.se, Rita Platzer, 08 –545 292 50, 0708-85 54 58.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Linda Cederlund ny VD för Svenskt Sigill

2010-09-30
Linda Cederlund
Linda Cederlund tillträder sin nya tjänst fr.o.m den 9 augusti. Svenskt Sigill står bakom kontrollmärkningen med samma namn för mat och blommor och är dotterbolag till LRF. Linda Cederlund, 39 år, är hortonom och har de senaste tre åren arbetat i bolaget. Hon var tidigare VD för bolaget Grön Produktion, som bland annat ägde kvalitetssystemet Integrerad Produktion (IP) och märket Svenskodlat. Linda Cederlund efterträder Sören Persson, som utsetts till Livsmedelsstrateg på LRF.

– Ursprungsfrågan samt de produktionsvärden certifierade produkter har, är idag viktiga för såväl konsumenter som producenter. Jag kommer att arbeta för att öka kännedomen om Svenskt Sigill genom hela produktionskedjan. Kännedomen om matens ursprung och hur den produceras är en av vår tids mest angelägna frågor, säger Linda Cederlund.

Dessa frågor är också utgångspunkten för sommarens dialogturné, Matval 2010. Svenskt Sigill besöker 11 orter runt om i Sverige och möter människor på gator och torg. Vi lyssnar och startar en dialog om på vilka grunder vi väljer den mat vi ställer på våra bord. Turnén vill förklara och tydliggöra fördelarna med Svenskt Sigill-märkta produkter.

Mat och blommor som är märkta med Svenskt Sigill kommer alltid från kontrollerade svenska gårdar. Sverige har kanske världens strängaste djurskyddslag och höga miljökrav för bönder och odlare, men Svenskt Sigill går längre än så. Nästan 4000 bönder och odlare följer de stränga krav på säkra livsmedel, god djuromsorg och miljöansvar som måste uppfyllas för att få märka sina produkter med Svenskt Sigill.

Reglerna innebär bland annat att råvarorna går att spåra tillbaka till de gårdar de kommer ifrån; att särskilda djuromsorgsregler följs och att grundvattnet i odlingslandskapet skyddas. Dessutom finns förbud mot genmodifierade djur/växter och genförändrat foder till djuren. Alla producenter kontrolleras regelbundet av ett oberoende certifieringsbolag som har kunskap om god djurhållning och växtodling.

- Kontrollmärkningen Svenskt Sigill gör det enklare för mig som konsument att i en köpsituation främja produkter som bidrar till en sund, svensk produktion där omtanke om människor, djur och natur är viktiga, säger Linda Cederlund.

Matval 2010 – turnéplan
Leksand midsommar, Västerås 1 – 3 juli, Stockholm 8 - 10 juli, Visby 13 – 14 juli, Kristianstad 13 – 14 juli, Malmö 22 – 23 juli, Helsingborg 24 juli, Östersund 29 – 31 juli, Karlstad 3 – 4 aug, Kivik 25 – 26 sept, Öland 30 sept – 3 okt.

För ytterligare upplysningar, kontakta: Linda Cederlund, 070-384 48 33, linda.cederlund@sigill.lrf.se
Sören Persson, 070-556 26 83, soren.persson@sigill.lrf.se,
Rita Platzer, 08 –545 292 50, 0708-85 54 58.

Läs mer på www.svensktsigill.se (http://www.svensktsigill.se)

Senaste nyheter